E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 6 μέρη για να ταξιδέψεις αυτό το long weekend

Για σένα που είσαι της τελευταίας στιγμής και θες για δυο τρεις μέρες να γεμίσεις το μυαλό και τα μάτια με όμορφες εικόνες!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 3/3/2022 | 12:53

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 6 μέρη για να ταξιδέψεις αυτό το long weekend
@evageliailia / instagram

Ο καιρός αυτό το τριήμερο δε θα είναι και ο καλύτερος και ίσως το να μείνεις στην Αθήνα και να περιμένεις το πικ νικ της Καθαράς Δευτέρας, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αν έχεις καλή παρέα και μπορείς να διαθέσεις ένα μικρό budget για να αλλάξεις παραστάσεις, σου έχουμε 6 μέρη που μπορούν να σε κάνουν να περάσεις καλά! 

Πάτρα

Αξίζει να είναι πρώτη στη λίστα μας και φέρος -επιτέλους- η Πάτρα θα ζήσει το καρναβάλι με μια σχετική κανονικότητα. Ναι, δε θα υπάρχουν οι παρελάσεις, όμως  η πόλη έχει στολιστεί, τα ξενοδοχεία και η εστίαση είναι έτοιμη να δεχθεί κόσμο και αρκετές εκδηλώσεις γεμάτες με χορό και κέφι πρόκειται να πραγματοποιηθούν.  Ένα πραγματικό comeback που αξίζει να ζήσεις. 

Διάλεξε να μείνεις κοντά στην πόλη, βγες και χόρεψε με την ψυχή, ανέβα στα σκαλιά του Αγίου Νικολάου για την καλύτερα θέα στην πόλη. Πήγαινε στο "σινιάλο" για μεζέδες και κάτσε στη Σκαρίμπα στον πεζόδρομο της Ηφαίστου, για σαρακοστιανά! 

Καλαμάτα

Για όσους δεν το ξέρετε, η Καλαμάτα έχει το δικό της μεγάλο καρναβάλι και για το συγκεκριμένο τριήμερο είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν μένεις στην Αθήνα, με το νέο δρόμο σε δύο ώρες και κάτι είσαι κιόλας εκεί και οι επιλογές για τι θα κάνεις, τι θα δεις, που θα φας είναι δεκάδες! 

Φέτος, γιορτάζει για 10η χρονιά το Καλαματιανό Καρναβάλι και έχει προγραμματίσει αρκετές εκδηλώσεις. Την αρχή θα κάνουν οι Onirama με μια συναυλία το Σάββατο στις 19:00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Τώρα για το που θα σε βρει η Καθαρά Δευτέρα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε καταπληκτικά μέρη. Αν ο καιρός το επιτρέπει οδήγησε μέχρι την Καρδαμύλη που είναι μια όαση! 

Ναύπακτος

Αν δε θες πολυκοσμία, εκδηλώσεις και φιέστες άλλα θες να βρεθείς σε ένα όμορφο μέρος για κάνα δυο βράδια, τότε έλα μέχρι τη Ναύπακτο! Θα δεις το υπέροχο κάστρο να το λούζει ο ήλιος και τη θάλασσα με τις μυρωδιές της να σου φέρνει στο νου, ότι το καλοκαίρι πλησιάζει! 

Η Ναύπακτος έχει πολλές επιλογές επίσης όσον αφορά την εστίαση και αν είσαι σε φάση εξερεύνησης και δε σε πειράζει να οδηγείς, θα μπορούσες να περάσεις την Καθαρά Δευτέρα στην ορεινή Ναυπακτία. Θα χρειαστείς σίγουρα μπουφάν όμως θα φας σαρακοστιανά δίπλα σε τζάκι και θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία! 


Μετέωρα

Όλες οι εποχές του χρόνου ταιριάζουν στα Μετέωρα. Έτσι και τώρα, είναι μια καλή εποχή για να βρεθείς εκεί. Θα χορτάσεις φύση, θα βρεθείς στα επικά μοναστήρια, θα γεμίσεις με πανέμορφες εικόνες και καθαρό αέρα!

Επίσης, αν θες και εκδηλώσεις και μουσικές θα τις βρεις 40 λεπτά μακριά από εκεί. Στα Τρίκαλα. Αν πάλι θες παιχνίδια στα χιόνια και πιο χειμερινή Καθαρά Δευτέρα, πάλι σε κοντινή απόσταση μπορείς να το έχεις. Στο Περτούλι και την Ελάτη. Στα Μετέωρα έχεις πολλές επιλογές και για φαγητό αλλά και για άλλες δραστηριότητες. Θυμίζουμε ότι εκεί υπάρχει και ένα καταπληκτικό μουσείο που όλοι αξίζει να δούμε. Το μουσείο Μανιταριών. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @trave.lyoursenses


Μονεμβασιά

Αυτός εδώ ο προορισμός δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά είναι για αυτούς που θέλουν λίγο παραπάνω ρομαντισμό. Λιγότερα "σούρτα φέρτα" και ηρεμία. Η Μονεμβασιά αυτή την εποχή είναι στα πιο ήρεμα της. Καρναβαλικές εκδηλώσεις δε θα βρεις. Ούτε ορδές τουριστών θα βρεις. Αυτό σημαίνει, ότι είναι ένα τριήμερο που μπορείς να χορτάσεις αυτό το υπέροχο μέρος χωρίς να σε ενοχλεί τίποτα. 

Σημαντικό να πούμε, ότι και οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που είναι μέσα στο κάστρο, είναι χαμηλότερες αυτή την εποχή. Άρα μιλάμε για μια ταξιδιωτική ευκαιρία! 


Σκύρος

Για το τέλος αφήσαμε τη Σκύρο! Μα θα μας πείτε να πάμε σε νησί αρχές Μαρτίου; Αξίζει; Ναι! Φυσικά και αξίζει γιατί η Σκύρος έχει μια μακρά παράδοση στο καρναβάλι και μια μοναδική φιέστα πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο νησί.

Το Σκυριανό καρναβάλι έχει έναν εντελώς δικό του χαρακτήρα και αξίζει μια φορά στη ζωή σου να βρεθείς εκεί! Θα δεις τον Γέρος, την Κορέλα και τον Φράγκο που είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της φιέστας και μεταμορφώνουν το νησί σε ένα μεγάλο παρτυ! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις