LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

4 + 1 ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά, για μέγιστα αποτελέσματα!

Δημοσίευση 12/1/2022 | 11:38

4 + 1 ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά, για μέγιστα αποτελέσματα!

Όλες  οι γυναίκες καλούνται να αντιμετωπίσουν αργά ή γρήγορα τα σημάδια του χρόνου που αρχίζουν να εμφανίζονται στο δέρμα τους. Αν και δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει το χρόνο που περνά, υπάρχουν αρκετά προϊόντα που είτε δρουν προληπτικά φροντίζοντας να καθυστερήσουν τα σημάδια γήρανσης όσο περισσότερο γίνεται, είτε στοχεύουν στην αντιμετώπισή τους αφού εμφανιστούν.

Ποια είναι λοιπόν τα ενεργά συστατικά που έχουν ισχυρή αντιγηραντική δράση και πρέπει να ψάχνεις σε κρέμες αντιγήρανσης καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιείς;

#1 Βιταμίνη C

Ένα από τα πιο γνωστά συστατικά με ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές αλλά και λευκαντικές ιδιότητες, η Βιταμίνη C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, δρα ενάντια σε ρυτίδες και δυσχρωμίες, ενώ παράλληλα βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και ενισχύει την ελαστικότητα της. Η σωστή χρήση της, χαρίζει ένα λαμπερό και λείο δέρμα απαλλαγμένο από τις λεπτές γραμμές.

Μπορείς να εντάξεις τη Βιταμίνη C στην καθημερινή σου ρουτίνα με μια Medik8 κρέμα, την C-Tetra Cream, με Βιταμίνη C λιπιδικής μορφής.

#2 Ρετινόλη

Παράγωγο της Βιταμίνης Α, η ρετινόλη είναι ένα ρετινοειδές που συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι ένα συστατικό με ισχυρή αντιγηραντική δράση που μπορεί να λειάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες για ένα σφριγηλό δέρμα με νεανική όψη.

Μια εξαιρετική επιλογή με ρετινόλη είναι η Skinceuticals κρέμα νυκτός Skinceuticals Retinol 1.0%.

#3 Νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή Βιταμίνης Β3 και έχει την ικανότητα να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος και διατηρώντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

Μετά τον πρωινό και βραδινό σου καθαρισμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Medik8 Clarity Peptides με 10% νιασιναμίδη.

#4 Ρεσβερατρόλη

Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά κατά της γήρανσης, η ρεσβερατρόλη είναι μια πολυφαινόλη που συναντάται μεταξύ άλλων στη φλούδα των σταφυλιών και σε διάφορα είδη μούρων. Προσφέρει αποτελεσματική προστασία απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας για μια όμορφη και νεανική όψη.

Το Skinceuticals Resveratrol BE είναι ένας αντιοξειδωτικός ορός προσώπου σε μορφή τζελ, ιδανικός για να προσθέσεις τη ρεσβερατρόλη στη νυχτερινή σου φροντίδα.

#5 Υαλουρονικό Οξύ

Αφήσαμε για το τέλος το πιο δημοφιλές ίσως συστατικό κατά της γήρανσης. Το υαλουρονικό οξύ διατηρεί υψηλά τα ποσοστά ενυδάτωσης του δέρματος, χαρίζοντας μια επιδερμίδα λαμπερή με λεία και ομοιόμορφη υφή.

Αν θέλεις να εντάξεις το υαλουρονικό οξύ στα skincare προϊόντα σου, εξαιρετικές επιλογές αποτελούν τόσο ο Skinceuticals ορός Skinceuticals H. A. Intensifier, όσο και το Medik8 προϊόν HYDR8 B5 Intense.

Όλα τα παραπάνω συστατικά μπορούν να προστατέψουν το δέρμα σου από την πρόωρη γήρανση, τη φωτογήρανση, αλλά και τα σημάδια που αναπόφευκτα δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, η χρήση τους θέλει προσοχή και πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.

Η ιατρός Ειρήνη Χαραλαμπίδου είναι δερματολόγος στα Γιαννιτσά και διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να σε συμβουλέψει για τη δοσολογία και τον συνδυασμό των συστατικών καθώς και για το τι θα πρέπει να προσέξεις πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε επίσης στο ενημερωμένο eshop δερματολογικών καλλυντικών www.e-derma.gr

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο