LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μόνωση ταράτσας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης ενός σπιτιού

Δημοσίευση 24/12/2021 | 20:17

Η μόνωση ταράτσας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης ενός σπιτιού

Μόνωση ταράτσας

Η μόνωση ταράτσας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης ενός σπιτιού. Η μόνωση του κελύφους του κτιρίου συμβάλλει στη διατήρηση της θερμότητας μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και στην απομάκρυνση της θερμότητας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση και να εξοικονομηθεί ενέργεια. Η μόνωση ταράτσας ενός σπιτιού μπορεί να εξοικονομήσει 45-55% της ενέργειας θέρμανσης και ψύξης.

Η μόνωση ταράτσας λειτουργεί ως εμπόδιο στη ροή της θερμότητας. Μπορεί να κάνει το σπίτι σας πιο άνετο μειώνοντας την ποσότητα θερμότητας που διαφεύγει το χειμώνα και μειώνοντας την ποσότητα θερμότητας που εισέρχεται το καλοκαίρι. Με τη μόνωση ταράτσας μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης και να συμβάλλετε στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή R της μόνωσης τόσο περισσότερο επιβραδύνει τη ροή θερμότητας και τόσο καλύτερα λειτουργεί. Η τιμή R καθορίζει και την αποτελεσματικότητα για τη μόνωση ταράτσας.

Οφέλη

 • Μειώνει το κόστος θέρμανσης και ψύξης πάνω από 40%.

 • Προσφέρει μακροπρόθεσμη πρόληψη. Όταν μια στέγη δεν είναι σωστά μονωμένη, η αυξανόμενη θερμότητα μπορεί να οδηγήσει σε λιώσιμο του χιονιού, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε φράγματα πάγου. Η υγρασία, τα φράγματα πάγου και η συμπύκνωση μπορούν αργά και σταθερά να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε ένα σπίτι, ειδικά στην οροφή.

 • Προσφέρει οικονομική απόσβεση σε περίπου πέντε έως έξι χρόνια.

 • Η μόνωση ταράτσας είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα εξοικονόμησης ενέργειας που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο σπίτι σας. Εξοικονομώντας ενέργεια βοηθάτε επίσης στη μείωση της ρύπανσης. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η μείωση της ποσότητας ενέργειας που καταναλώνουμε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

 • Λόγω της λιγότερης χρήσης ενέργειας για θέρμανση ή ψύξη εξοικονομεί μη ανανεώσιμους πόρους και μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

 • Στις περισσότερες περιπτώσεις εξαλείφει τη συμπύκνωση στους τοίχους και τις οροφές.

 • Τα περισσότερα θερμομονωτικά υλικά έχουν ιδιότητες ακουστικής μόνωσης.

 

Συμβουλές για καλύτερη θερμομόνωση

Παρόλο που οι οροφές και οι τοίχοι μπορεί να είναι μονωμένοι, η απώλεια θερμότητας εξακολουθεί να υφίσταται το χειμώνα, εάν υπάρχουν μεγάλες περιοχές απροστάτευτου γυαλιού ή μέσω σταθερών αεραγωγών τοίχων και κενών ή και ρωγμών γύρω από εξωτερικές πόρτες. Επομένως, για την αποτελεσματική μόνωση ενός σπιτιού πρέπει να πραγματοποιήσετε τα εξής:

 • Μόνωση ταράτσας

 • Μόνωση τοίχων

 • Μόνωση δαπέδου

 • Σφράγιση των ρευμάτων αέρα (σφράγιση όλων των κενών γύρω από πόρτες και παράθυρα)

 • Διπλά τζάμια

Μόνωση ταράτσας και εμπορικά κτίρια

Γενικά, το 40% της μεταφοράς θερμότητας στο σπίτι σας περνάει από την οροφή, έως και 25% από τους τοίχους και έως και 15% από το δάπεδο. Επομένως, η μόνωση ταράτσας έχει καθοριστικό ρόλο στη μόνωση του σπιτιού σας.

Ένα μεγάλο ποσοστό του ενεργειακού κόστους για το μέσο εμπορικό κτίριο δαπανάται για θέρμανση και ψύξη. Η θερμική μόνωση συμβάλλει στη μείωση της χρήσης ενέργειας και του ενεργειακού κόστους, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη διατήρηση του επιθυμητού επιπέδου άνεσης για τους ενοίκους του κτιρίου. Ωστόσο, η θερμομόνωση έχει ορισμένα μειονεκτήματα που σχετίζονται με τη θέση της μόνωσης.

Η θερμομόνωση βοηθά στη θωράκιση του εσωτερικού ενός κτιρίου, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται λιγότερο από την εξωτερική θερμοκρασία και μειώνοντας έτσι σημαντικά τη χρήση ενέργειας του κτιρίου, καθώς και το ενεργειακό κόστος. Αυτό μπορεί να προσφέρει στους ιδιοκτήτες εμπορικών κτιρίων τη μεγαλύτερη απόδοση της αρχικής επένδυσης από σχεδόν οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό, ειδικά αν το κτίριο βασίζεται στη θέρμανση ή/και τον κλιματισμό.

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) διαπίστωσε το 2012 ότι το 34% του ενεργειακού κόστους του μέσου εμπορικού κτιρίου δαπανάται για τη θέρμανση και την ψύξη του χώρου. Η ενεργειακή απόδοση έχει γίνει όλο και περισσότερο μέλημα τόσο των κατασκευαστών όσο και των ιδιοκτητών εμπορικών κτιρίων. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποδοτικότητα, κάθε στοιχείο του συστήματος στέγασης εξετάζεται προσεκτικά και στη συνέχεια βαθμολογείται ως προς το επίπεδο θερμικής του αντίστασης. Στην πραγματικότητα, το DOE διαπίστωσε επίσης ότι υπήρξε μείωση κατά 26% στη χρήση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη χώρων μεταξύ 2003 και 2012. Αυτό υποστηρίζει τις βελτιώσεις που έγιναν στα συστήματα στέγης, στη μόνωση ταράτσας και τη μόνωση συνολικά.

 

Επιθεώρηση

Ο επιθεωρητής θα πρέπει να προσδιορίσει εάν το συγκρότημα στέγης είναι συμβατικό σύστημα στέγης ή σύστημα προστατευόμενης μεμβράνης (PMR). Σε ένα συμβατικό σύστημα στέγης, η μεμβράνη είναι ορατή ή έχει ενσωματωμένα στη μεμβράνη συσσωματώματα λεπτού μεγέθους. Παρόλο που είναι ο πιο κοινός τύπος, είναι πιο επιρρεπής σε ελαττώματα κατά τη χρήση από ό,τι τα συστήματα προστατευμένης μεμβράνης. Ορισμένα από τα πιο εμφανή ελαττώματα αντιστοιχούν στη θέση της μόνωσης κάτω από τη μεμβράνη.

Σε ένα σύστημα προστατευμένης μεμβράνης, η μεμβράνη δεν είναι ορατή, επειδή καλύπτεται από ένα στρώμα χαλικιού ή χαλαρών κυβόλιθων. Καθώς η μεμβράνη βρίσκεται κάτω από τη μόνωση, είναι λιγότερο επιρρεπής σε μηχανικά και καιρικά ελαττώματα, εάν είναι καλά σχεδιασμένη, εγκατεστημένη και συντηρημένη.

 

Η πρότασή μας για μόνωση ταράτσας

Η εταιρεία Φραγκουλάκης, πρωτοπόρος στον τομέα της μόνωσης και ειδικότερα στη μόνωση ταράτσας, συστήνει τη μέθοδο Durosol Light Roof, η οποία αποτελεί την πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση. 

Η Durosol Light Roof είναι η πιο ελαφριά μόνωση ταράτσας της αγοράς. Τοποθετούμε θερμομονωτικά υλικά χωρίς να αρκούμαστε στην πρόσθεση κάποιων επαλειπτικών ή ασφαλτόπανων. Με βάρος γύρω στα 9 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο αποτελεί την πιο ασφαλή λύση για παλαιά κτίρια (με έτος κατασκευής πριν το 1980), καθώς και για κατασκευές που δεν έχουν την ικανότητα να αντέχουν μεγάλα βάρη. Τα υλικά θα σας στοιχίσουν περίπου 18,59 €/τ.μ. + φπα, και μαζί με το κόστος της τοποθέτησης η τιμή για το Durosol Light Roof θα κυμανθεί γύρω στα 29,59 €/τ.μ. + φπα.

Ως εκ τούτου, η Durosol Light Roof είναι η καλύτερη λύση, συνδυάζοντας χαμηλό κόστος και πολύ μικρότερο βάρος από τις διάφορες άλλες επιλογές. Η μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof παρέχει το καλύτερο αποτέλεσμα στη θερμομόνωση και τη στεγανοποίηση της ταράτσας σας.  Η διογκωμένη πολυστερίνη σε πλάκες, καθώς και το πλέον βελτιωμένο μονωτικό υλικό τρίτης γενιάς Durosol, σας προσφέρουν την καλύτερη λύση για την ταράτσα του σπιτιού σας. Κλείστε το ραντεβού σας online με την εταιρία Φραγκουλάκης για μόνωση ταράτσας ή καλέστε στο  21 0574 7474!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι τα οφέλη της μουσικής για το παιδί σας

Σήμερα
Η βοήθεια σε όλους τους τομείς της ζωής του

Το σπίτι της Lily Allen και του David Harbour

Σήμερα
Δείτε το βίντεο του Architectural Digest

Οι ασκήσεις που κάνει η Ariana Grande και έχει χτίσει κορμί

Σήμερα
Τις ομολόγησε ο προσωπικός της γυμναστής!

Aυτές οι σακούλες είναι οι τσάντες των ονείρων μας


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σήμερα
Αlways on Sunday (και όλες τις μέρες)

Τα ζώδια που είναι πιο πιθανό να κάνουν σeξ με έναν κολλητό φίλο

Σήμερα
Ποια ζώδια είναι αυτά που ζουν χωρίς ενδοιασμούς στα συναισθηματικά τους

Valentine’s Day: Οι πιο ωραίες ιδέες για μανικιούρ

Σήμερα
Minimal και πιο έντονα, για όλα τα γούστα

7 Οικονομικοί προορισμοί στο εξωτερικό για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σήμερα
Για σένα που θες να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου σε ένα προορισμό που δε θα σου κοστίσει μια περιουσία και θα περάσεις καλά!

Podcast: Αντρες vs Γυναίκες ‑ Τι είναι αυτό που μας ξενερώνει & αυτό που μας ενώνει

Σήμερα
Ας Έστελνε: Ακου το νέο επεισόδιο από το podcast της Αναστασίας Παύλου και της Δάφνης Τσάρτσαρου

Τα ζώδια σήμερα: 8 Φεβρουαρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σκούπα, ξεσκόνισμα, καθάρισμα: Πόσες θερμίδες καίμε με τις δουλειές στο σπίτι

Χτες
Ευκαιρία να κοιτάξουμε με άλλα μάτια τα σφουγγάρια, τα γάντια και τα καθαριστικά
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.