E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το weekend και να βοηθήσεις άλλους ανθρώπους

Οι μέρες αυτές προστάζουν να βοηθήσουμε όλοι με τον τρόπο μας και αυτή την εποχή υπάρχουν αρκετοί τρόποι ευτυχώς!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 16/12/2021 | 12:47

Πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το weekend και να βοηθήσεις άλλους ανθρώπους
Photo by Andres Ayrton from Pexels

Από μικρά παιδιά αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι τα Χριστούγεννα διδάσκουν αγάπη. Αυτό το υπέροχο συναίσθημα που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και είναι ίσως το πιο όμορφο που νιώθουμε όσοι ζούμε σε αυτόν τον τρομαγμένο πλανήτη! Ψάχνοντας μικρές πράξης αγάπης λοιπόν, σκεφτήκαμε να σε παροτρύνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνεις πράγματα που θα βοηθήσουν άλλους ανθρώπους. Η προσφορά είναι αγάπη και οι πράξεις προσφοράς κάνουν τον κόσμο καλύτερο!

Μικρά πράγματα που όμως έχουν μεγάλη σημασία αν γίνονται από όλους μας! Τι έχει η ατζέντα προσφορά λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο; Τα συγκεντρώσαμε όλα παρακάτω και ελπίζουμε να σε δούμε μέσα από τα social media να κάνεις κάποια από αυτά ή έστω και ένα αρκεί! 

Να πας μια βόλτα στο Σχεδία Home

Σίγουρα ξέρεις το περιοδικό "Σχεδία" που τα έσοδα από τις πωλήσεις πάνε σε άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη και συνήθως είναι οι πωλητές του ίδιου του περιοδικού. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις, είναι ότι η Σχεδία, έχει και το δικό της σπίτι! Ένα πολύ όμορφο στέκι με ένα ολοκληρωμένο κατάλογο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα all day bar της περιοχής. 

Το Shedia home (έτσι θα το βρεις στον χάρτη) είναι στο Σύνταγμα, στην Κολοκοτρώνη 56 και αυτό το weekend έχει και ένα όμορφο event. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, θα στηθεί μια μικρή γιορτή νοστιμιάς με ζουμερά, λαχταριστά μπέργκερ του Τάσου Αντωνίου!

Θα υπάρχει και vegan μπέργκερ και ο στολισμένος χώρος μπορεί να σε φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο! Επίσης, στον ίδιο χώρο, θα βρεις και στο art shop της Σχεδίας. Αν δεν έχεις πάρει Χριστουγεννιάτικα δώρα στους φίλους σου, μπορείς να τα πάρεις από εκεί! 

Να αγοράσεις βιβλία από το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

Ένα βιβλίο πότε δεν πάει χαμένο! Αν μάλιστα το αγοράσεις από εδώ θα έχεις πετύχει να το βρεις σε οικονομική τιμή και ταυτόχρονα να βοηθήσεις ανθρώπους. Αν αυτό δεν είναι ισχυρό κίνητρο για να βρεθείς στην επόμενη βόλτα σου εκεί, τότε τι;! 

Στον προσεγμένο χώρο θα βρεις βιβλία για όλους τους τύπους ανθρώπων. Για τον φίλο που αγαπάει τα κόμικ, για τη φίλη που διαβάζει μυθιστορήματα. Για εσένα που αγαπάς τα βιβλία μαγειρικής ή για κάποιον αγαπημένο σου που λατρεύει τις σπάνιες εκδόσεις. Μια βόλτα εδώ, έχει σημασία και είναι κέρδος από όλες τις πλευρές! 

Να πας στο μπαζάρ που διοργανώνει το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα

Χριστούγεννα χωρίς μπαζάρ δε γίνονται. Ένα από τα αυτά που μπορείς να πας το Σαββατοκύριακο και να είσαι σίγουρος ότι οι αγορές σου θα πιάσουν τόπο είναι αυτό εδώ στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα. Θα βρεις πολλά και διάφορα πράγματα να αγοράσεις για σένα ή για αυτούς που θες να κάνεις δώρο. Χειροποίητα γλυκά και κατασκευές, φτιαγμένα με φροντίδα από το προσωπικό και τους εθελοντές του ιδρύματος.

Ακόμα, διάφορα είδη διακόσμησης, εορταστικά καλάθια, γούρια, ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, καλλυντικά και πολλά άλλα. Αξίζει να κάνεις ένα πέρασμα και από εκεί! 

17-19/12 από 10:00πμ - 08:00μμ

Να αγοράζεις γούρια και άλλα δώρα από το eshop του οργανισμού Φλόγα

Στο ίδιο κλίμα, δηλαδή αγορές για εμάς και αυτούς που αγαπάμε. Άλλωστε αυτές τις μέρες αυτό κάνουμε όλοι, αγοράζουμε δωράκια από εδώ και εκεί και χαιρόμαστε να προσφέρουμε. Διπλή η προσφορά λοιπόν, αν διαλέξεις να αγοράσεις κάτι από το eshop του οργανισμού Φλόγα. 

Σου αφήνουμε το Link και καλές αγορές! 

Να προσφέρεις ότι δε χρειάζεσαι πια, στον οργανισμό Humanity Greece

Από τις καλοκαιρινές φωτιές και τα εκατοντάδες φορτηγά με πράγματα που έστειλε σε εθελοντές και πυρόπληκτους, στους πληγέντες από τους σεισμούς της Κρήτης και από σε δεκάδες ακόμα σημεία. Οι εθελοντές του Humanity Greece έχουν αποδείξει ότι βοηθάνε όπου μπορούν και μπορείς σήμερα κιόλας να επικοινωνήσεις μαζί τους και να τους δώσεις ό,τι δε χρειάζεσαι από ρούχα.

Αυτοί θα φροντίσουν τα ρούχα αυτά να ζήσουν μια δεύτερη ζωή μαζί με κάποιον που τα έχει ανάγκη. Επίσης, αν θες και εσύ ο ίδιος να γίνεις εθελοντής στις δράσεις του Humanity, συμπληρώνεις αυτήν εδώ τη φόρμα. 

Να πας αυτή την Κυριακή στη Νέα Μάκρη για μαγείρεμα στον Άλλο Άνθρωπο

Λογικά θα έχεις ακούσει για τον Άλλο Άνθρωπο. Είναι ο Κωνσταντίνος και έχει μετατρέψει δεκάδες γειτονιές σε υπαίθριες κουζίνες. Αυτή την Κυριακή μαγειρεύει με τους εθελοντές του στη Νέα Μάκρη.

Μπορείς να ενημερωθείς μέσα από το προφίλ τους στο instagram και στο facebook και γιατί όχι, να πιάσεις και εσύ μια κουτάλα! 

Όπως και αν διαλέξεις να προσφέρεις να ξέρεις ένα πράγμα. Όταν κάνεις κάτι καλό σου έρχεται πίσω διπλό και αυτό πάρτο σαν δεδομένο. Η καλοσύνη μπορεί να κάνει αυτά τα Χριστούγεννα αλλά και όλη την καινούρια χρονιά να έχουν σημασία και μεγαλύτερη αξία! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στο Horrorant Film Festival

Exodos 27.04.2024
Το 9ο Horrorant Film Festival φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά Προχτές
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

Η γειτονιά της Αθήνας που αποθεώνουν τα ξένα περιοδικά

Urban 11.04.2024
Συνδυάζει αβίαστα τη διαχρονική κομψότητα με τη σύγχρονη αίσθηση

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04