E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η πιο «πράσινη» ομάδα στον κόσμο

Έχει αναγνωριστεί από τη FIFA

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 15/11/2021 | 00:12

Αυτή είναι η πιο «πράσινη» ομάδα στον κόσμο
@instagram.com/fgrfc_official/

Αγωνίζεται στην League Two, δηλαδή στην τέταρτη κατά σειρά κατηγορία της Αγγλίας. Φέτος, ύστερα από 15 αγωνιστικές φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει θέσει γερά θεμέλια για άνοδο. Βέβαια, εδώ και μερικά χρόνια είναι χωρίς καμία αμφιβολία πρωταθλήτρια σε έναν άλλο τομέα. Εκείνον του περιβάλλοντος.

Η FIFA από το 2017 έχει ανακηρύξει τη Forest Green Rovers ως την «πιο πράσινη ομάδα του κόσμου». Με αυτό το όνομα άλλωστε πως θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό; Ιδιοκτήτης της είναι άλλωστε ο επιχειρηματίας «πράσινης ενέργειας» Dale Vince, που έχει στην κατοχή του, εκτός από τη Forest Green και την εταιρεία Ecotricity. Και εδρεύει στην καταπράσινη αγγλική εξοχή του Gloucestershire.

O Vince θέλει να πιστεύει πως και άλλες ομάδες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Forest Green. Τι κάνει λοιπόν η ομάδα που την κάνει την πιο «πράσινη»;

Από το 2011 που ανέλαβε ο Vince, έχει βάλει το θέμα της βιωσιμότητας στην καρδιά της ομάδας. Το φαγητό που σερβίρεται την ημέρα του αγώνα είναι vegan, το γρασίδι στην έδρα τους είναι βιολογικό (ίσως γι’ αυτό και να ονομάζεται από πέρσι Innocent New Lawn, δηλαδή ‘Νέο αθώο γρασίδι’) και ποτίζεται με ανακυκλωμένο νερό.

Φυσικά, τα πάντα στην ομάδα τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το λεωφορείο π.χ. είναι ηλεκτρικό, ενώ υπάρχουν μεγαλόπνοα σχέδια το στάδιο να ανακατασκευαστεί με οικολογικό ξύλο. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Forest Green το πήγε ακόμα ένα βήμα παραπέρα, καθώς στον νικηφόρο αγώνα απέναντι στην Colchester United φόρεσε για πρώτη φορά φανέλες φτιαγμένες από υπολείμματα κόκκων καφέ. Κι αυτό γιατί το θεώρησαν καλύτερη εναλλακτική από την προηγούμενη επιλογή τους, δηλαδή φανέλες από μπαμπού.

Και παρόλο που το ποδόσφαιρο δεν έχει ενδιαφερθεί όσο θα έπρεπε για το περιβάλλον, αρκετές ομάδες φαίνεται να θέλουν να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, με τις Arsenal και Southampton να παίρνουν αρκετά εύσημα τελευταία για τις δράσεις τους. Αν αυτά που κάνει η Forest Green γίνουν κανόνας στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο θα γίνει τεράστια οικονομία στην ενέργεια, αλλά οι φίλαθλοι ίσως ακολουθήσουν το παράδειγμα των ομάδων που αγαπούν με μεγαλύτερη προθυμία από εκείνη που δείχνουν απέναντι στις κυβερνήσεις τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς