E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 Μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στην Κηφισιά

Από νωρίς το πρωί για καφέδες και υπέροχα πρωινά μέχρι αργά το βράδυ για γευστικά coktails!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 8/11/2021 | 10:34

8 Μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στην Κηφισιά
@naturestaurant / instagram

Είναι μια από τις πιο προσεγμένες και όμορφες γειτονιές στην Αττική θα σου πουν οι περισσότεροι και θα έχουν δίκιο! Η Κηφισιά είναι το μέρος της Αθήνας που οι ρυθμοί είναι μια σταλιά πιο χαλαροί, το πράσινο είναι περισσότερο, τα αρχοντικά κτίρια είναι σαν μικρά στολίδια διάσπαρτα παντού και τα δεκάδες στέκια σε καλούν να τα ανακαλύψεις!

Από τον Βάρσο με τα υπέροχα γλυκά του δεκαετίες τώρα, μέχρι το σχετικά καινούριο εστιατόριο NATU που μοιάζει σαν να βγήκε από έναν αρχοντικό κήπο! Φτιάξαμε μια λίστα με 8 μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στην Κηφισιά και αυτά είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα μας. Η γειτονιά έχει από όλα και για όλες τις ώρες και είναι ένας ακόμα Αθηναϊκός προορισμός για όσους θέλουν να βγαίνουν σε διαφορετικές γειτονιές.

Check Me

Ξεκινάμε από το Check Me και θέλουμε οπωσδήποτε να το τσεκάρεις για πολλούς και διάφορους λόγους. Για τον ψηλοτάβανο και γεμάτο φως χώρο του. Για τον ανθισμένο εξωτερικό του χώρο με τις άνετες καρέκλες. Για το μοναδικό του Brunch που σίγουρα μπορεί να σε χορτάσει. Για τα βραδινά Cocktais που μπορούν να κάνουν το δείπνο σου εκεί να απογειωθεί. Αρκετοί λόγοι για να είναι αυτό το πρώτο μαγαζί, που θα σε οδηγήσει στην Κηφισιά! 

Αργυροπούλου 12

Artisanal

Ο μικρός χρωματιστός παράδεισος στο Artisanal θα σε ικανοποιήσει από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου εδώ! Το βραβευμένο bar-restaurant με τη στιλάτη mix & match διακόσμηση που αξίζει να πας όλες τις ώρες της ημέρας όχι μόνο για early drinks! Από το πρωί για καφέ και επιλεγμένο brunch, το μεσημέρι για ένα από τα ιδιαίτερα πιάτα του μενού ή το βράδυ για cocktails συντροφιά με ένα ποιοτικό δείπνο! Εννοείται η δροσιά τα καλοκαίρια είναι απεριόριστη και το cozyness τους πιο χειμερινούς μήνες είναι αρκετό για να σε κάνει να έρθεις ξανά και ξανά!

Ζηρίνη 2, Κηφισιά 

Hatchicō Sushi Tales & Cocktails

Αν έχεις όρεξη για suchi τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο εδώ. Ένας άνετος χώρος που για να χαρείς υπέροχες γεύσεις και κοκτέιλ καθημερινά από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ! Το αγαπημένο μας με διαφορά roll -που βάζουμε πάντα στο τραπέζι μας- είναι το maguro tartar roll και αν βρεθείς εκεί, μην ξεχάσεις να πάρεις για starter και τα αφράτα bao buns και την crab salad! 

Λεωφ. Κηφισίας 238-240

Zillion's

Σε αυτό εδώ το μαγαζί θα έρθεις για παγωτό και είμαστε απόλυτοι σε αυτό που γράφουμε! Αγνά υλικά, τρυφερό παγωτό που γεμίζει το στόμα με γεύση και ευγενική εξυπηρέτηση. Τι άλλο θες για σβήσιμο μετά από ένα μεσημεριανό στην ίδια γειτονιά; Αν τώρα το σκέτο παγωτό δε σε ικανοποιεί, δοκίμασε το με βάφλα! 

Διονύσου 69

NATU

To όνομα του προκύπτει από τη λέξη Natura και είναι το σχετικά καινούριο προτζεκτ της Κηφισιάς που τραβάει τα βλέμματα! Είναι στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και έχει τη γαστρονομική υπογραφή του Δειπνοσοφιστήριον. Τα προσεγμένα πιάτα έχουν την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου και ότι και αν δοκιμάσεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σε ικανοποιήσει. Το NATU είναι ένας ακόμα λόγος για να έρθεις στην Κηφισιά και κάντο μια μέρα που θα είναι ηλιόλουστη και οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά καλές! Θα ευχαριστηθείς αυτήν τη γαστρονομική εμπειρία, περισσότερο! 

Λεβίδου 13


Μέντα Cafe

Το αρχοντικό του Άγγελου Σικελιανού έχει πια το όνομα Μέντα και είναι ένα κουκλίστικο καφέ σε έναν κήπο πνιγμένο στα λουλούδια. Ο μεγάλος Έλληνας ποιητής έζησε εδώ αρκετά από τα χρόνια της ζωής του και αυτό το μέρος είναι ωραίο που έχει μια τέτοια ιστορία. Θα μπορούσε άνετα να είναι ένα γαλλικό bistro μιας και ο κατάλογός του είναι ολοκληρωμένος και θα σε κάνει να γουργουρίσεις! Βάλε και αυτό το μαγαζί στη λίστα με τα μαγαζιά της Κηφισιάς που πρέπει να επισκεφθείς στις επόμενες βόλτες σου! 

Αγ. Θεοδώρων 5


Βάρσος

Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσουμε το γλυκατζίδικο του Βάρσου απέξω! Πιστό στην παράδοση με μια όμως εκσυγχρονισμένη εξυπηρέτηση, ο Βάρσος στην Κασσαβέτη είναι ο απόλυτος προορισμός για γλυκά! Με όνομα που είναι γνωστό από το 1862 και με γλυκά που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, αυτό εδώ το μέρος είναι σίγουρα η επόμενη γλυκιά βόλτα σου! Ζήτα να σου φέρουν μια πάστα, πάρει τσουρέκι για το σπίτι και κράτα και ένα παγωτό (ίσως απ τα καλύτερα στην Αθήνα) για το δρόμο! 

Κασσαβέτη 5


Zambri

Σε αυτόν εδώ τον ινσταγκραμικό χώρα ίσως να έχεις βρεθεί μιας και σίγουρα κάποιος φίλος σου έχει περάσει μια βραδιά στο Zambri! Το μαγαζί που αγαπάμε να ερχόμαστε για ποτό από νωρίς το απόγευμα και να διασκεδάζουμε όσο δυναμώνουν οι μουσικές. Κάνε το ίδιο, όμως δώσε μια ευκαιρία και στα υπέροχα πιάτα του που είναι απόλυτα ποιοτικά και γευστικά ταυτόχρονα! 

Αγίου Δημητρίου 9

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του