E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δείτε τα πιο ασυνήθιστα θαλάσσια πλάσματα στο κόσμο!

Δημοσίευση 26/3/2021 | 00:40

Οι θαλάσσιες ιγκουάνα είναι από τα πιο ασυνήθιστα πλάσματα στον κόσμο. Ειδικά προσαρμοσμένο σε ένα από τα πιο σκληρά και ασυναγώνιστα περιβάλλοντα στη γη, ζουν σε παραλίες βράχου λάβας στα Νησιά Γκαλαπάγκος, καλύπτοντας σχεδόν κάθε επιφάνεια που αγγίζει ο ήλιος καθώς χαλαρώνουν στη ζέστη. Δεν υπάρχει τροφή για αυτούς στην άγονη ακτή και η βλάστηση στην ενδοχώρα είναι χονδροειδής και βρώσιμη για αυτούς.Αυτές οι χορτοφάγες σαύρες έχουν εξελιχθεί για να επιβιώσουν σε αυτόν τον κόσμο. Ζουν σε φύκια που μεγαλώνουν στην ορμητική κυματωγή κατά μήκος της ακτής, μερικές φορές τόσο βαθιά όσο 33 μέτρα, ή 100 πόδια κάτω από την επιφάνεια.

Οι ιγκουάνα έχουν ψυχρό αίμα και βασίζονται στη θερμότητα του ήλιου για να θερμάνουν το σώμα τους ώστε να μπορούν να κινηθούν γρήγορα, καθώς και να τους επιτρέψουν να αφομοιώσουν τα τρόφιμα. Οι ζεστοί μύες είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή αρπακτικών όπως γεράκια, αλεπούδες και μεγάλα τρωκτικά. Παρόλο που βρίσκονται στον ισημερινό, αυτά τα νησιά περιβάλλονται από δροσερά ωκεάνια ρεύματα που διατηρούν τη θερμοκρασία χαμηλή.Οι σαύρες θα έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο μόλις αρχίσουν να χάνουν τη θερμότητα του σώματος και θα τρέφονται μόνο για περίπου 30 έως 60 λεπτά κάθε μέρα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ζεσταθεί αρκετά για να το κάνουν.

Περιορίζονται από τη θερμοκρασία και η σίτιση γίνεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν επιστρέψουν στην ακτή για να ζεσταθούν ξανά, ώστε να μπορούν να αφομοιώσουν ό, τι έφαγαν. Θα εισέλθουν στο νερό μία φορά την ημέρα και είναι σημαντικό να αποθηκεύουν όσο το δυνατόν περισσότερα φύκια στην κοιλιά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.Τα φύκια και το νερό που καταναλώνουν περιέχουν αρκετό αλάτι που τα περισσότερα πλάσματα δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε αυτή τη διατροφή. 

Τα Νησιά Γκαλαπάγκος φιλοξενούν μερικά από τα πιο ασυνήθιστα πλάσματα στον πλανήτη και οι άνθρωποι ταξιδεύουν εκεί για μια προσεκτική ματιά σε μια πολύ μοναδική άγρια ​​φύση. Ο Charles Darwin έκανε αυτά τα νησιά διάσημα όταν μελέτησε την άγρια ​​φύση εκεί το 1835 και παρουσίασε τη θεωρία της για την εξέλιξη.

Το κολύμπι με τις θαλάσσιες ιγκουάνα είναι το αποκορύφωμα για δύτες από όλο τον κόσμο και ένα μεγάλο μέρος της περιπέτειας που πολλοί αναζητούν στον Γκαλαπάγκος.


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά