LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 αλήθειες γύρω από το σeξ που κανείς δε παραδέχεται

Τα ζητήματα γύρω από το σeξ δεν εξαντλούνται ποτέ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/4/2020 | 00:20

6 αλήθειες γύρω από το σeξ που κανείς δε παραδέχεται
Photo by Jeremy Banks on Unsplash

Η σeξουαλική ζωή είναι άμεσα συνυφασμένη με την καθημερινότητά μας, με την ψυχολογία μας, με τις σκέψεις μας και γενικότερα με την ύπαρξή μας. Οι συζητήσεις γύρω από το σeξ είναι ατελείωτες, αλλά δεν θα τελειώσουν ποτέ, αφού συνεχώς θα μαθαίνουμε νέα πράγματα.

Τα τελευταία χρόνια διάφορες έρευνες έχουν φέρει στο προσκήνιο ζητήματα και ανεξερεύνητες πτυχές των ανθρώπων που δύσκολα παραδεχόμαστε ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό. Πόσο μάλλον στον/στην σύντροφό μας. Όπως τα παρακάτω έξι:

Οι opγασμοί δεν είναι όλοι «καλοί»

Ο οpγασμόε δεν σημαίνει πάντα ότι το σeξ στέφθηκε με επιτυχία. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Archives of Seχual Behavior», το 55% των ερωτηθέντων απάντησε πως είχε τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του «κακό οpγασμό», ή ότι υπήρξε σωματικός πόνος κατά την κορύφωσή ή ότι ο οpγασμός δεν ήατν το ίδιο καλός με παλαιότερες φορές.

Οι άνθρωποι που είναι σε σχέση κάνουν όλο και λιγότερο σeξ

Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποκαλείται από τους επιστήμονες «σeξουαλική ύφεση» και συνήθως συμβαίνει μέσα στον γάμο ή στη συμβίωση ενός ζευγαριού. Το 2001 μια έρευνα δημοσιεύθηκε στο BMJ και έδειξε πως 38% των γυναικών και 30% των ανδρών που είχαν επίσημες σχέσεις, δεν είχαν έρθει σε σeξουαλική επαφή για περίπου έναν μήνα. 11 χρόνια αργότερα τα ποσοστά αυξήθηκαν σε 51% και 66%αντίστοιχα. Ωστόσο ακόμα και στα σeξουαλικα ενεργά ζευγάρια η μείωση στην σeξουαλική πράξη ήταν δεδομένη. 48% των γυναικών και 50% των ανδρών σε επίσημες μονογαμικές σχέσεις έκαναν σeξ λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα.

Το σeξ μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που βρίσκονται σε ηλικία από 55 έως 74, δηλώνουν ανικανοποίητοι όσον αφορά στην σeξουαλική τους ζωή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Plos One, κι αυτό γιατί μειώθηκε η σeξουαλική τους επιθυμία. Μια άλλη έρευνα, όπου συμμετείχαν 4.000 γυναίκες, έδειξε πως το 78% των γυναικών είναι σeξουαλικά αδρανείς, λόγω στuτικής δυσλειτουργίας ή διάφορων προβλημάτων υγείας του συντρόφου τους.

Αφοσίωση και καλύτερο σeξ πάνε πακέτο

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy, τα ζευγάρια που είχαν ικανοποιητική σeξουαλική ζωή της μια εβδομάδα, την επόμενη έδειχναν μεγάλη αφοσίωση και μεγαλύτερη δέσμευση. Την εβδομάδα μεγάλης αφοσίωσης, ακολουθούσε με την σειρά της, μια εβδομάδα ικανοποιητικού σeξ. Το καλό σeξ προκαλεί εγγύτητα, που οδηγεί σε καλύτερο σeξ.

Καλύτερο σeξ οι γυναίκες όταν ακούν τη λέξη «κλεiτορίδα»

Ο ερεθισμός της κλεiτορίδας δεν αποτελεί τον μοναδικό τρόπο εpωτικής απόλαυσης αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Οι γυναίκες δήλωσαν πιο ικανοποιημένες και είχαν λιγότερες πιθανότητες να προσποιηθούν οpγασμό, μόνο με το άκουσμα της λέξης «κλεiτορίδα» από τους συντρόφους τους.

Οι γυναίκες ακόμα δυσκολεύονται να εκφραστούν στο κρεβάτι

Οι γυναίκες έχουν ακόμα δυσκολία να μιλήσουν ανοιχτά στο κρεβάτι για τις επιθυμίες τους κατά την διάρκεια της σeξουαλικής πράξης, σύμφωνα με έρευνα του 2019. Το 55% που συμμετείχαν σε αυτήν δήλωσαν πως αν και θέλουν πολύ να επικοινωνήσουν με τον σύντροφό τους για το τι ακριβώς τις διεγείρει κατά την διάρκεια της πράξης, προτίμησαν να σιωπήσουν. Τουλάχιστον μια στις πέντε γυναίκες δεν αισθάνονται άνετα να εκφράσουν τις επιθυμίες τους και μία στις δέκα δεν είχε νιώσει ποτέ πως ο εpωτικός της παρτενέρ είχε ενδιαφερθεί για τις επιθυμίες της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο