LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Ένας διαφορετικός οδηγός για μπέργκερ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 4/2/2020 | 00:45

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Θέλεις να σε αποκαλούν Master Chef; Θέλεις να σε παρακαλάνε να έρθουν σπίτι σου για τα περίφημα μπέργκερ σου; Θέλεις να εντυπωσιάσεις την κοπέλα σου ή τον άντρα σου φτιάχνοντας τα μπέργκερ με αμερικάνικο τρόπο;

Αν ναι, τότε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα...

Μη τσιγκουνευτείς τα χρήματα όταν αγοράσεις κιμά.

Ο κακός κιμάς μπορεί αν σωθεί στο παστίτσιο, άντε και σε καμια μακαρονάδα με κιμά, αν ρίξεις κανα κιλό κεφαλοτύρι από πάνω. Στα μπέργκερ όμως δεν έχεις καμία ελπίδα αν ο κιμάς είναι κακός.

Μην αντιγράφεις τη μαμά σου όταν ρίχνει μπαχαρικά στα μπιφτέκια.

Το σωστό το μπέργκερ, το τίμιο, το Made in USA, θέλει αλάτι και πιπέρι και αυτά σε μικρές ποσότητες. Και πάντα τη μισή ποσότητα πριν το ψήσιμο και τη μισή ποσότητα κατά τη διάρκεια. Μερικοί ρίχνουν και πάπρικα, μέχρι εκεί όμως έ;

Μην φερθείς στο κιμά σαν να είσαι στο πρώτο ραντεβού

Τι εννοώ με αυτό; Ο κιμάς που θα γίνει μπέργκερ θέλει να πιαστείτε στα χέρια σαν καυγάς σε μπαρ στα Μάλια. Στην αρχή πολύ σκληρές μπουνιές μετά σαν να το χαιδεύεις...Σοβαρά ο κιμάς θέλει αρκετή ώρα ανακάτεμα και χτύπημα και προς το τέλος απλό ανάκάτεμα για να ηρεμήσει και να έχει συνοχή όταν ψηθεί.

Μη πειραματίζεσαι με το ψωμάκι

Ειδικά εγώ δεν θα σου πω να μην πειραματιστείς, κάνε ότι θες, ότι έρθει στο μυαλό. Αλλά όταν κάνεις μπέργκερ, θα πάρεις το απλό ψωμάκι το στρόγγυλο με το σουσάμι πάνω.

Μη το αφήσεις να ψηθεί μόνο του.

Το μπέργκερ θέλει την προσοχή σου σαν γκόμενος/γκόμενα την πρώτη εβδομάδα της γνωριμίας σας. Μην φύγεις από πάνω του όταν ψήνεται, και να το γυρνάς αρκετές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μην βάλεις τίποτα κρύο μέσα του

Ακούγεται αισχρό αλλά δεν είναι. Οι Αμερικανοί που στις φλέβες του κυλάει κιμάς αντί για αίμα, δεν βάζουν ποτέ τα υλικά που προσθέτουν εντελώς κρύα. Ακόμα και την τομάτα, την αφήνουν λίγα δεύτερόλεπτα πάνω στη φωτιά. Ειδικά το τυρί ποτέ κρύο!!!! Και συμβουλή από φίλο που το 20% των κιλών του είναι από μπέργκερ, μην ξεχάσεις να βάλεις καραμελωμένα κρεμμύδια, πάνω και κάτω από το μπιφτέκι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 6 Aπριλίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Πως να φτιάξετε New York Style πίτσα στο σπίτι σας

Σήμερα
Μια συνταγή που μόλις τη δοκιμάσετε θα τρελαθείτε

Σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει επιτέλους να τα βρεις με τον εαυτό σου

Σήμερα
Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από εσένα

Συμβουλές για αποτρίχωση από μια μπαλαρίνα

Σήμερα
Ποια είναι η τακτική της σχετικά με τις τρίχες στο σώμα;

Δημιουργικές και πεντανόστιμες συνταγές με όσπρια

Σήμερα
Θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια

Τα καλύτερα αρωματικά κεριά για να αναβαθμιστεί κάθε στιγμή στο σπίτι

Σήμερα
Φτιάχνουν ατμόσφαιρα και θα σου αλλάξουν τη διάθεση

Είναι ασφαλές το τρέξιμο εν μέσω κορωνοϊού;

Χτες
Τι συμβαίνει με τον ιδρώτα και τι πρέπει να προσέχουμε

Τα ζώδια σήμερα: 5 Aπριλίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

To κούρεμα που μισούσε η Jennifer Aniston αλλά όλες λατρέψαμε

Χτες
Το Rachel cut επέστρεψε! Όσο κι αν άρεσε σε όλο τον πλανήτη εκείνη δεν το αγαπούσε

Το πρόγραμμα γυμναστικής των 10 λεπτών που θα κανείς τους γλουτούς σου τέλειους

Χτες
Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεσαι κανένα όργανο για να το εκτελέσεις

Η τροφή που αποκαλούν superfood του 2020 οι ειδικοί

Χτες
Ποια είναι και γιατί θεωρείται τόσο πολύτιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό;
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.