LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2019 | 00:38

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Θα χρειαστούμε:

  • 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη

Για το κριθαράκι

  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  5. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tο πρόγραμμα της Rebel Wilson που τη βοήθησε να χάσει 20 κιλά

Σήμερα
O γυμναστής της, Jono Castano Acero, αποκαλύπτει τις ασκήσεις

Τέσσερα πράγματα που ζητούν οι γυναίκες σε ένα one night stand

Σήμερα
Για να κάνουν one night stand, οι γυναίκες ανεβάζουν τα στανταρ τους

Τα ζώδια σήμερα: 23 Ιανουαρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η συχνή φαντaσίωση που είναι κοινή σε άντρες και γυναίκες

Σήμερα
Και σίγουρα θα εκπλαγείτε και εσείς μαζί της

Όταν η Kim Kardashian εμφανίστηκε σε βίντεο της NikkieTutorials

Σήμερα
Μαζί μας έδειξαν πως από zero μπορείς να μεταμορφωθείς σε hero, μέσα από το σωστό μακιγιάζ

3 συμβουλές για άψογο μακιγιάζ από την make up artist των celebrities, Έλσα Πρωτοψάλτη

Σήμερα
Τι πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις το τέλειο look

Ζώδια: Tι αλλαγές φέρνει σήμερα ο Ερμής

Σήμερα
Από σήμερα ο Eρμής στον Υδροχόο θα διορθώσει ό,τι χάλασε

Αν νιώθεις κάψιμο στη πλάτη τότε το θέμα σε ενδιαφέρει

Χτες
Οι παθήσεις που συνδέονται με το συγκεκριμένο σύμπτωμα

Αν έχεις λεπτά μαλλιά, τότε δοκίμασε αυτές τις συμβουλές για όγκο

Χτες
Υπάρχει τρόπος να νιώσεις αυτοπεποίθηση με τα μαλλιά σου

Paris Hilton: Η συνταγή για λαζάνια που ξεπέρασε τις 2.5 εκατ. προβολές

Χτες
Αλλά κάνει ένα σωρό λάθη και οι χρήστες το πρόσεξαν

Ο πρώην σου τα έφτιαξε με άλλη; Να τι μπορείς να κάνεις

Χτες
Γιατί το βασικό στη ζωή είναι το πως διαχειρίζεσαι τα όσα σου συμβαίνουν

Το παράδειγμα της σοκολάτας που θα ανατρέψει όσα νόμιζες

Χτες
Το ότι κάποιο τρόφιμο δεν έχει ζάχαρη δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχει και λιγότερες θερμίδες
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.