LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2019 | 00:38

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Θα χρειαστούμε:

  • 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη

Για το κριθαράκι

  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  5. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρύες μέρες: Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να προστατεύσεις το δέρμα σου

Πριν 11 ώρες
Εύκολα tips που χρειάζεσαι όταν έχει κρύο

Πώς θα καταλάβεις ότι ο σκύλος σου έχει άγχος

Πριν 11 ώρες
Και πώς θα τον βοηθήσεις

Τα ζώδια σήμερα: 9 Φεβρουαρίου

Πριν 11 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Το απρόσμενο συστατικό του skincare που σώζει τα μαλλιά σου

Πριν 11 ώρες
Κι όμως, κάνει και για τα μαλλιά σου

Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας: 5 experts μας λένε τα μυστικά για το τέλειο ζυμάρι

Πριν 11 ώρες
Για σένα που η πίτσα είναι ιεροτελεστία και θες σήμερα να φτιάξεις τη δική σου!

Η Cher αποκάλυψε πώς διατηρεί τέλειο κορμί στα 75 της

Χτες
Εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα με το σφρίγος και τη λάμψη της!

Το σπίτι της Lily Allen και του David Harbour

Χτες
Δείτε το βίντεο του Architectural Digest

Οι ασκήσεις που κάνει η Ariana Grande και έχει χτίσει κορμί

Χτες
Τις ομολόγησε ο προσωπικός της γυμναστής!

Aυτές οι σακούλες είναι οι τσάντες των ονείρων μας


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Χτες
Αlways on Sunday (και όλες τις μέρες)

Ποια είναι τα οφέλη της μουσικής για το παιδί σας

Χτες
Η βοήθεια σε όλους τους τομείς της ζωής του

Valentine’s Day: Οι πιο ωραίες ιδέες για μανικιούρ

Χτες
Minimal και πιο έντονα, για όλα τα γούστα

7 Οικονομικοί προορισμοί στο εξωτερικό για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Χτες
Για σένα που θες να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου σε ένα προορισμό που δε θα σου κοστίσει μια περιουσία και θα περάσεις καλά!
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.