LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά

Διαχρονική γεύση με σίγουρη επιτυχία σε κάθε τραπέζι

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 21/11/2019 | 18:04

Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά

Θα χρειαστούμε:

  • 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές
  • 1 χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Μισό ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή σαββατιανό

Για την μπεσαμέλ

  • 4 κούπες γάλα
  • 3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 3 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο πιπέρι

Για το πασπάλισμα

  • 500 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • Λίγο φρυγανιά
  • 1 αυγό

Πάμε να τον ετοιμάσουμε

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες,  τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Ετοιμάζουμε τον κιμά.
  2. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, τον τσιγαρίζουμε και τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. «Σβήνουμε» με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
  5. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα.
  6. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τέλος βάζουμε μισή κούπα τυρί τριμμένο και τον ένα κρόκο αυγού χτυπημένο και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και πιπέρια.
  7. Σε ταψί λαδωμένο ρίχνουμε λίγη φρυγανιά στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τυρί. Καλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο σειρές μελιτζάνες.
  8.  Μέσα στο κιμά ρίχνουμε μια κούπα τυρί, την υπόλοιπη φρυγανιά και ένα ασπράδι χτυπημένο.  Ανακατεύουμε και τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια πάνω από τις μελιτζάνες.
  9.  Πάνω από τον κιμά βάζουμε λίγες μελιτζάνες ακόμα και αδειάζουμε την μπεσαμέλ. Την απλώνουμε στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τυρί και φρυγανιά.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-45 λεπτά στους 200ο C.
  11. Bγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κοινό σeξουαλικό πρόβλημα που έχουν οι γυναίκες κάθε ηλικίας

Πριν 9 ώρες
Δυστυχώς τις ταλαιπωρεί πολύ και δεν τις αφήνει να ευχαριστηθούν τις επαφές

Τα ζώδια σήμερα: 11 Δεκεμβρίου

Πριν 9 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Το καλσόν των γιορτών που φορούν όλες οι celebrities φέτος

Πριν 9 ώρες
Πώς να μη ζηλέψεις αυτό το καλσόν που είναι τέλειο, ειδικά για τις γιορτές

Νερό ρυζιού: Το τέλειο DIY προϊόν περιποίησης για το πρόσωπο σου

Πριν 9 ώρες
Πρέπει να το εντάξεις στην ρουτίνα σου!

3 συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ από τη Ρούλα Δημητριάδου ‑ Τσαλίκη

Χτες
Τα τρία tips που θα σώσουν κάθε κατάσταση

Τα ζώδια σήμερα: 10 Δεκεμβρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτά είναι τα καλύτερα δώρα για τους καλοφαγάδες της παρέας

Χτες
Αν σου αρέσει το φαί, να μερικά, αχρείαστα προϊόντα που τα θέλεις σίγουρα

Οι συνήθειες που δείχνουν ότι δεν αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου

Χτες
Παρατήρησε τις και άλλαξε τις όσο είναι καιρός

Η μέρα που οι γυναίκες δεν θέλουν σeξ

Χτες
Σημείωσε τις ημερομηνίες

10 προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις το Δεκέμβριο

Χτες
Για κάθε κορίτσι που δεν χορταίνει τα νέα beauty products
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.