LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά

Διαχρονική γεύση με σίγουρη επιτυχία σε κάθε τραπέζι

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 21/11/2019 | 18:04

Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά

Θα χρειαστούμε:

  • 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές
  • 1 χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Μισό ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή σαββατιανό

Για την μπεσαμέλ

  • 4 κούπες γάλα
  • 3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 3 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο πιπέρι

Για το πασπάλισμα

  • 500 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • Λίγο φρυγανιά
  • 1 αυγό

Πάμε να τον ετοιμάσουμε

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες,  τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Ετοιμάζουμε τον κιμά.
  2. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, τον τσιγαρίζουμε και τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. «Σβήνουμε» με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
  5. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα.
  6. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τέλος βάζουμε μισή κούπα τυρί τριμμένο και τον ένα κρόκο αυγού χτυπημένο και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και πιπέρια.
  7. Σε ταψί λαδωμένο ρίχνουμε λίγη φρυγανιά στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τυρί. Καλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο σειρές μελιτζάνες.
  8.  Μέσα στο κιμά ρίχνουμε μια κούπα τυρί, την υπόλοιπη φρυγανιά και ένα ασπράδι χτυπημένο.  Ανακατεύουμε και τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια πάνω από τις μελιτζάνες.
  9.  Πάνω από τον κιμά βάζουμε λίγες μελιτζάνες ακόμα και αδειάζουμε την μπεσαμέλ. Την απλώνουμε στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τυρί και φρυγανιά.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-45 λεπτά στους 200ο C.
  11. Bγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η απόχρωση των μαλλιών της Μαρίας Ηλιάκη είναι το πιο hot χρώμα τώρα

Σήμερα
Καλή ιδέα να υιοθετήσει αυτή την τόσο stylish απόχρωση!

Slow ‑ Carb Diet: H νέα μόδα στην διατροφή

Σήμερα
Δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος σε γοργό ρυθμό

Το ελληνικό βότανο που βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και του διαβήτη

Σήμερα
Ένα βότανο που βρίσκεται συχνά στην μεσογειακή κουζίνα

9+1 τρόποι που το σώμα σας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά

Σήμερα
Όλα τα σημάδια που σας προειδοποιούν

Τα ζώδια σήμερα: 3 Iουλίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Προβλήματα που μόνο μια ψηλή κοπέλα μπορεί να καταλάβει

Σήμερα
Τα αντιμετωπίζουν όλες όσες έχουν μπόι

Η διατροφή της Nicole Scherzinger για να κάνεις κορμάρα

Χτες
Η Nicole Scherzinger έγινε 42 ετών και το σώμα της θα το ζήλευαν και οι εικοσάρες

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Χτες
Για να το απολαύσεις σωστά και να καταλάβεις τις γεύσεις του

Τα ζώδια σήμερα: 2 Ιουλίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Body Positive

Προχτές
Plus size μοντέλα, πρότυπα ομορφιάς και συμβουλές για υγιές και δυνατό σώμα
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.