LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Kιμάς

  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία κανελόνια 
  • 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Μπεσαμέλ

  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 600 ml γάλα
  • 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βήμα-βήμα

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  2. Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
  4. Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
  5. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
  7. Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
  8. Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  9. Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  10. Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
  11. Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αγαπημένη σαλάτα της Kourtney Kardashian είναι ελληνική

Food Πριν 11 ώρες
Με ένα μικρό twist γιατί... 2020 έχουμε, ο πειραματισμός είναι στο παιχνίδι

Αυτά τα ζώδια περνούν και μόνα τους καλά

Food Πριν 11 ώρες
Είναι ανεξάρτητα και ξέρουν πως να ζήσουν με τον καλύτερο τρόπο

Τα ζώδια σήμερα: 6 Ιουλίου

Food Πριν 11 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα 5 βήματα για να πετύχει κάθε σχέδιό σου

Food Πριν 11 ώρες
Όσα σου προτείνει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach

Η εκπληκτική κουζίνα του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του πλανήτη

Food Πριν 11 ώρες
Πραγματικά, δε θα πιστεύετε στα μάτια σας

Η απόλυτη DIY θεραπεία νυχιών για να μην σου σπάσουν ξανά

Food Πριν 11 ώρες
Βρες λύση σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα

Τα ζώδια σήμερα: 5 Ιουλίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

To άνετο σανδάλι που είδαμε παντού

Food Χτες
Υπάρχει από πολύ φτηνό εως πολύ ακριβό και είναι στο χέρι σου ποιο θα αποκτήσεις

H στυλίστρια της Gigi Hadid προτείνει 5 ρούχα που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου

Food Χτες
Τι πρέπει λοιπόν να έχεις από ρούχα για να είσαι πάντα στυλάτη

Οι στάσεις στο σeξ που αγχώνουν άνδρες και γυναίκες

Food Χτες
Και όμως μερικές φορές το σeξ δεν κάνει καλό...

Πώς το ασυνείδητο εξουσιάζει τη σκέψη σου χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

Food Χτες
Το νέο ασυνείδητο και τι μας διδάσκει για τη συμπεριφορά μας
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.