Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
03.09.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το μυστικό φρούτο που κάνει «θαύματα» στο έντερο και όλοι αγνοούν
Body+Mind
26.10.2025
Νέες διατροφικές οδηγίες φέρνουν στο «τραπέζι» ένα φρούτο που όλοι έχουν σπίτι
Mπορεί η αλλαγή της ώρας να επηρεάσει την ψυχολογία μας;
Body+Mind
26.10.2025
Όταν το ρολόι γυρίζει πίσω, αλλά το μυαλό... σκοτεινιάζει
Τα λάθη που κάνεις με το πρωινό και μπλοκάρεις το μεταβολισμό σου
Body+Mind
26.10.2025
Ξεκίνα σωστά τη μέρα σου, χωρίς διατροφικές παγίδες!
H φιλοσοφία των 7 ρούχων της Donna Karan: Πώς να ντυθείς κομψά κι εύκολα
Style
26.10.2025
Μαθήματα σικ από την Donna Karan
Τα καλύτερα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές
Eat + Drink
26.10.2025
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!
6 λάθη που κάνεις και χαλάνε τα φυτά σου τον χειμώνα
Style
26.10.2025
Και πώς να τα διορθώσεις για να έχεις υπέροχα φυτά όλο το χρόνο
Οι πιο φιλικές προς τους σκύλους πόλεις στον κόσμο
Pets
26.10.2025
6 πόλεις που αγαπούν και σέβονται τους τετράποδους φίλους μας
Τι να μην κάνεις μετά από ένα δύσκολο χωρισμό
Σχέσεις
26.10.2025
5 don’ts για να αντέξεις τον πόνο του αποχωρισμού
Πώς η θερινή ώρα επηρεάζει την υγεία μας
Body+Mind
Χτες
Μια ώρα περισσότερος ύπνος αλλά με τι κόστος;
Τρέχετε και δεν φτάνετε καθημερινά; Αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία σας
Body+Mind
Χτες
Πώς να προστατέψετε τον εγκέφαλό σας
Πόσα χρόνια ζωής μας «κόβει» η μουρμούρα και η γκρίνια σε μια σχέση
Σχέσεις
Χτες
Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση πως η συνεχής γκρίνια μπορεί, κυριολεκτικά, να κόψει χρόνια ζωής
Πώς να προστατεύσεις τα φυτά σου από τις πρώτες αλλαγές του καιρού
Σπίτι
Χτες
Γιατί τώρα είναι η στιγμή να τα φροντίσεις σωστά πριν πιάσουν τα πρώτα κρύα






