Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
03.09.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το Νο1 τυρί στον κόσμο για φέτος είναι ελληνικό ‑ Μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι;
Food
10.12.2025
Σάρωσε τα διεθνή βραβεία και τρέλανε το TasteAtlas
Η Χριστιάνα Μπέτα σε ένα μαύρο signature‑chic σύνολο που παίζει με λεπτομέρειες και κομψότητα
Style
10.12.2025
Το μαύρο λειτουργεί σαν καμβάς, και η Χριστιάνα ξέρει ακριβώς πώς να τον μετατρέπει σε statement!
Οι Σουηδοί ξέρουν: H βρωμιά κάνει καλό στα παιδιά!
Family
10.12.2025
Λιγότερη καθαριότητα, περισσότερη υγεία: Η νέα παιδιατρική αλήθεια
Οι πιο μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης που πρέπει να δεις έστω μία φορά
Ταξίδια
10.12.2025
Ανακάλυψε τις πιο φωτεινές και ονειρεμένες αγορές που μεταμορφώνουν την Ευρώπη σε πραγματικό παραμύθι!
6 μαγικά προϊόντα που αντιμετωπίζουν την ερυθρότητα του προσώπου το χειμώνα
Style
10.12.2025
Το κρύο, ο αέρας και η ξηρότητα μπορεί να τρελάνουν το δέρμα σου - αυτά τα προϊόντα όμως το επαναφέρουν στη στιγμή!
Η Ζέτα Μακρυπούλια σε μια φωτεινή μονοχρωμία με απόλυτη φινέτσα
Style
Χτες
Φωτεινές αποχρώσεις που αναδεικνύουν τη ζεστή, minimal κομψότητα της Ζέτας!
Ένας χειμερινός προορισμός που θα σε ανανεώσει μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα
Ταξίδια
Χτες
Ιδανική επιλογή
Winter Coating: Γιατί όλοι ξαναμιλούν στους πρώην τα Χριστούγεννα – και πώς να μην την πατήσεις
Σχέσεις
Χτες
Αγάπη, μοναξιά ή απλώς… χειμωνιάτικη συνήθεια;
Το ασιατικό superfood που εκτοξεύει το ανοσοποιητικό
Food
Χτες
Νέα μελέτη αποκαλύπτει γιατί αυτό είναι το πιο δυνατό φυσικό «όπλο» για το έντερο!
Νοσταλγία, viral τάσεις και μεγάλες επιστροφές: Τι πραγματικά φόρεσε ο κόσμος της μόδας το 2025
Style
Προχτές
Τα 15 αντικείμενα που έγραψαν ιστορία στη μόδα του 2025 – από Labubu μέχρι flip-flops
Έχεις brain fog; Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν μπορείς να συγκεντρωθείς
Body+Mind
Προχτές
Το «θολό μυαλό» που σε κάνει να ξεχνάς, να χάνεσαι και να μην μπορείς να αποδώσεις-κι όμως, δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις






