LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Kιμάς

  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία κανελόνια 
  • 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Μπεσαμέλ

  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 600 ml γάλα
  • 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βήμα-βήμα

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  2. Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
  4. Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
  5. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
  7. Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
  8. Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  9. Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  10. Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
  11. Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι συνήθειες που δείχνουν ότι δεν αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου

Food Σήμερα
Παρατήρησε τις και άλλαξε τις όσο είναι καιρός

Αυτά είναι τα καλύτερα δώρα για τους καλοφαγάδες της παρέας

Food Σήμερα
Αν σου αρέσει το φαί, να μερικά, αχρείαστα προϊόντα που τα θέλεις σίγουρα

3 συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ από τη Ρούλα Δημητριάδου ‑ Τσαλίκη

Food Σήμερα
Τα τρία tips που θα σώσουν κάθε κατάσταση

Τα ζώδια σήμερα: 10 Δεκεμβρίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η μέρα που οι γυναίκες δεν θέλουν σeξ

Food Σήμερα
Σημείωσε τις ημερομηνίες

10 προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις το Δεκέμβριο

Food Σήμερα
Για κάθε κορίτσι που δεν χορταίνει τα νέα beauty products

Όλα τα μυστικά για τέλεια μακαρόνια με κιμά

Food Χτες
Και αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για να τα φτιάξεις

Τα ζώδια σήμερα: 9 Δεκεμβρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Μήπως σου λείπει σεροτονίνη;

Food Χτες
Τι προκαλεί η έλλειψή της;

G4S iTOS: Θωρακίστε το σπίτι σας για τον χειμώνα με μόνο από €19,50 το μήνα

Food Χτες
H κορυφαία λύση smart security από τον παγκόσμιο ηγέτη στην ασφάλεια

Οι πιο τρελές πίτσες που είδες ποτέ

Food Χτες
Πού θα τις βρεις, και τι τις κάνει ξεχωριστές
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.