Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
03.09.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το sleeper train που αλλάζει τα ευρωπαϊκά ταξίδια: Με 50€ πας σε 4 χώρες… ενώ κοιμάσαι
Ταξίδια
20.11.2025
Η νέα ευρωπαϊκή γραμμή που αλλάζει το παιχνίδι στα ταξίδια μικρού budget
Με ποιον τρόπο θα κάψετε λίπος κάνοντας βάρη
Body+Mind
20.11.2025
Το καρδιο είναι καλό για συγκεκριμένα πράγματα
Το ταπεινό μυρωδικό που κρύβει μέσα του σοβαρή υπερδύναμη
Food
20.11.2025
Μπορεί να φαίνεται διακριτικό στο πιάτο, αλλά είναι διατροφικός σύμμαχος
Η Έβελυν Καζαντζόγλου μας θυμίζει τι σημαίνει παριζιάνικη κομψότητα με ένα look που αποπνέει ζεστασιά και στιλ
Style
20.11.2025
Ένα ζεστό, αβίαστα κομψό look που φέρνει αέρα παριζιάνικης φινέτσας στην καρδιά του φθινοπώρου!
Ο βαθύ κόκκινος «σούπερ χυμός» που ρίχνει την πίεση και θωρακίζει την καρδιά
Body+Mind
Χτες
Μπορεί ένα ποτήρι χυμό να λειτουργήσει σαν φυσικό… αντιυπερτασιακό;
Οι άκρως δημοφιλείς ενέσεις για απώλεια βάρους έχουν παρενέργεια στο σeξ
Σχέσεις
Χτες
Θα το ρισκάρετε;
Τι είναι το «phubbing» που καταστρέφει τις σχέσεις
Σχέσεις
Χτες
Το λάθος που κάνουμε όλοι στα ραντεβού και καταστρέφει την επικοινωνία
Pimple patches: Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο αποτελεσματικά
Style
Χτες
Η λύση για το σπυράκι που εμφανίστηκε «από το πουθενά» - και θέλεις να εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα!
5 ρομαντικά χωριά της Ιταλίας που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι – και σε περιμένουν αυτόν τον Νοέμβρη
Ταξίδια
Χτες
Είτε ταξιδεύεις με παρέα, είτε με το άλλο σου μισό, είτε μόνη σου, η Ιταλία ξέρει πώς να σου δείχνει την ομορφιά της… ακόμα και στις πιο ήρεμες εποχές!
Ένα μόνο look της Σταματίνας Τσιμτσιλή αρκεί για να καταλάβεις τι σημαίνει effortless chic φθινόπωρο
Style
Προχτές
Η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο casual και το classy
Η μία ερώτηση που αποκαλύπτει κάθε ναρκισσιστή ‑ οι ψυχολόγοι το επιβεβαιώνουν
Σχέσεις
Προχτές
Ναι όσο κι αν σου φανεί περίεργο...
Φτιάξε την πιο εύκολη πίτσα της ζωής σου: Δοκίμασε αυτό το δίλεπτο κόλπο στη ζύμη
Food
Προχτές
Καμία κούραση, καμία δυσκολία






