Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
03.09.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτό είναι το καλύτερο beauty προϊόν που έγινε sold out το 2025 – αξίζει όντως τον ντόρο;
Style
19.12.2025
Έγινε viral, μπήκε σε χιλιάδες νεσεσέρ και υπόσχεται μαλλιά σαν να βγήκες μόλις από κομμωτήριο. Τι κάνει όμως πραγματικά;
Αυτό είναι το ωραιότερο χωριό του κόσμου για το 2025 – Και έχει το τύμπανο της Δευτέρας Παρουσίας
Ταξίδια
19.12.2025
Ένα παραμυθένιο ταξίδι στον χρόνο, εκεί όπου η μεσαιωνική τέχνη, η πίστη και η φύση συναντιούνται σε ένα χωριό χωρίς αυτοκίνητα
Η ελληνική σούπα που θωρακίζει τον οργανισμό τον χειμώνα – Πρωτεΐνη, σίδηρος και ασβέστιο σε ένα πιάτο
Food
19.12.2025
Παραδοσιακό, απλό και απίστευτα θρεπτικό
Πώς να χαρείτε το γιορτινό τραπέζι χωρίς να «εκτοξεύσετε» τη χοληστερίνη
Xmas
19.12.2025
Οι γιορτές δεν ακυρώνουν την ισορροπία
Το χριστουγεννιάτικο χρώμα νυχιών που αντικαθιστά το κόκκινο φέτος
Style
19.12.2025
Η ζεστή απόχρωση που δείχνει πολυτελής, ταιριάζει με όλα και έχει γίνει viral στα nail salons
5 τρόποι για να νικήσετε τη στuτική δυσλειτουργία
Body+Mind
19.12.2025
Το σώμα αλλάζει με την πάροδο των χρόνων
5 μοναδικά μέρη στην Ευρώπη για να κάνεις αλλαγή του χρόνου
Ταξίδια
19.12.2025
Αν θες φέτος να πεις «αντίο» στον παλιό χρόνο αλλιώς, αυτά τα ευρωπαϊκά destinations θα σου μείνουν αξέχαστα
Η «Σιβηρία» της Ελλάδας: Το χωριό που χιονίζει μέχρι τον Ιούνιο και ο υδράργυρος έφτασε στους ‑21°C
Ταξίδια
Χτες
Εκεί όπου ο χειμώνας κρατά 7 μήνες, το θερμόμετρο καταρρέει και το καλοκαίρι μοιάζει με… μύθο.
Ο υδατάνθρακας που τρως και δεν πεινάς, ρίχνει χοληστερόλη και «φτιάχνει» έντερο – Δεν είναι αυτός που νομίζεις
Food
Χτες
Η υπερτροφή που αλλάζει όσα ξέραμε για τους υδατάνθρακες και κάνει καλό σε καρδιά, έντερο και σάκχαρο
Aυτές οι πλαστικές επεμβάσεις θα είναι τα trends του 2026
Style
Χτες
BBL χωρίς BBL, facelift χωρίς ουλές: Τι πραγματικά ζητά ο κόσμος
Η Εβελυν Καζαντζόγλου σε ένα Parisian preppy look που ανεβάζει το chic στο επόμενο level
Style
Χτες
Αν ψάχνεις έμπνευση για εμφανίσεις που συνδυάζουν διαχρονικό στιλ και μοντέρνα αισθητική, αυτό το look είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς!
Το μυστικό χωριό των Τζουμέρκων που δεν αλλοιώθηκε από τον χρόνο
Ταξίδια
Προχτές
Φωλιασμένο ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά, το πέτρινο χωριό της Ηπείρου αποκαλύπτει μια αυθεντική Ελλάδα γεμάτη φύση, ιστορία και ήρεμους ρυθμούς ζωής






