LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Kιμάς

  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία κανελόνια 
  • 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Μπεσαμέλ

  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 600 ml γάλα
  • 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βήμα-βήμα

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  2. Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
  4. Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
  5. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
  7. Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
  8. Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  9. Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  10. Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
  11. Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σελίν Ντιόν: Τι είναι το Stiff Person Syndrom, από το οποίο πάσχει

Food Σήμερα
Η διάσημη τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν αποκάλυψε ότι έχει τη σπάνια νευρολογική διαταραχή Stiff Person Syndrome-SPS, σε πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Meghan Markle: Βρήκαμε το προϊόν μακιγιάζ που αγοράζει ξανά και ξανά

Food Σήμερα
Η Δούκισσα του Σάσσεξ έχει αρκετά αγαπημένα καλλυντικά. Ωστόσο, υπάρχει κάποιο που έχει ξεχωριστή θέση στο νεσεσέρ της.

Latte Nails: Πώς θα κάνεις το πιο cozy nail trend

Food Σήμερα
Ένα cozy nail trend μας έχει τραβήξει την προσοχή τελευταία και έχει πολλά κοινά με τον καφέ μας.

6 Μέρη για να χαρείς τα χιονιά φέτος τα Χριστούγεννα

Food Σήμερα
Είμαστε ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και η ερώτηση «πού θα κάνεις φέτος Χριστούγεννα;» είναι αυτή που ακούς παντού. Κάποιοι προτιμούν χιονισμένους ορεινούς προορισμούς ενώ άλλοι κάνουν τη διαφορά και κλείνουν εισιτήρια για τα όμορφα νησιά της χώρας μας. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που διαλέγουν το εξωτερικό για τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια τους.

4 τρόποι με τους οποίους τα σκυλιά επηρεάζουν θετικά την ψυχική σου υγεία

Food Σήμερα
Η συντροφιά, η αγάπη και η υποστήριξη που προσφέρουν τα σκυλιά, τους έχουν κατατάξει στην πρώτη θέση στο βάθρο των καλύτερων φίλων του ανθρώπου!

Το πότε στόλισες το δέντρο σου λέει κάτι σημαντικό για την προσωπικότητά σου

Food Σήμερα
Τι ισχύει για όσους στόλισαν αρχές Νοεμβρίου ή και πιο πριν

Σήμερα έμαθα: Κρυώνει τελικά ο καφές ή το φαγητό όταν τα φυσάμε;

Food Σήμερα
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, με το να πίνεις καφέ ή να ρουφάς σούπα, που ξεπερνά τους 43 βαθμούς Κελσίου, ρισκάρεις να έχεις ενοχλήσεις στο στόμα σου. Αν πάλι αυτά ξεπερνούν τους 70, τότε θα καείς αυτόματα.

Τα ζώδια σήμερα: 8 Δεκεμβρίου

Food Σήμερα
Τι μας περιμένει σήμερα

Αυτό είναι το αγαπημένο χρώμα μαλλιών της Generation Z

Food Χτες
H Generation Z φαίνεται να έχει αγαπημένο χρώμα μαλλιών. Πρωταωγιστεί εδώ και πάνω από 2 χρόνια και έχει καθιερωθεί.

Τι κρύβουν οι μισές γυναίκες από τον σύντροφό τους

Food Χτες
Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάμεσα σε 2.000 γυναίκες εκ μέρους εταιρείας προϊόντων για την εμμηνόπαυση, ανέδειξε ένα σημαντικό πρόβλημα γύρω από αυτή.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.