LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Αγαπημένο και μαμαδίστικο φαγητό σε μια λαχταριστή εκδοχή

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/10/2019 | 00:08

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Θα χρειαστούμε:

  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • πιπέρι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

1. Αφήνουμε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζουμε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζουμε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζουμε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάμε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζουμε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζουμε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζουμε. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά.

4. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνουμε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα για να μην αρπάξουν τα κανελόνια.

5. Τα σερβίρουμε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 17 Ιανουαρίου

Πριν 8 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτές οι τροφές μπορούν να σε σκοτώσουν

Πριν 8 ώρες
9+1 θανάσιμα γεύματα που καλό είναι να αποφύγεις

Σε αυτά τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, θα πάρεις το καλύτερο takeaway brunch

Πριν 8 ώρες
Είναι τα δικά σας αγαπημένα brunch spots, που μας στείλατε στο instagram του E-Daily!

Γιατί ερεθίζονται οι μασχάλες σου και πως να το σταματήσεις

Πριν 8 ώρες
Αποχαιρέτα την ενοχλητική φαγούρα και τις κοκκινίλες

Oι χρυσές συμβουλές της Jane Fonda για να είσαι πάντα λαμπερή

Πριν 8 ώρες
Aυτά είναι μικρά μυστικά που θα σε σώσουν

Το κόλπο που θα σε βοηθήσει να μην σπαταλάς χρήματα σε ρούχα

Πριν 8 ώρες
Και θα παίρνεις αυτά που χρειάζεσαι και θα σου μένουν χρήματα στο πορτοφόλι

3 ιδέες για το καλύτερο χειμωνιάτικο σeξ που έκανες ποτέ

Πριν 8 ώρες
Βάλε φωτιά στο κρεβάτι σου

Το smoothie που θα σου ξυπνήσει τον εγκέφαλο

Χτες
Ένας τέλειος τρόπος για να τονώσεις πνεύμα και σώμα

Τα ζώδια σήμερα: 16 Ιανουαρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

7 Μαγαζιά στην Αθήνα που κάνουν delivery cocktails

Χτες
…και μάλιστα και μετά τις 21:00

Το μόνο πράγμα που κάνει κάθε μέρα η Hailey Bieber για την επιδερμίδα της

Χτες
Το μυστικό της Hailey Bieber για τέλειο δέρμα
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.