E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θαμνοκοπτικά : Πώς να εξυπηρετήσετε και να διατηρήσετε το εργαλείο σας

Η θαμνοκοπή ανεπιθύμητων μεγάλων χόρτων μπορεί συχνά να είναι η διαφορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2019 | 13:31

Θαμνοκοπτικά : Πώς να εξυπηρετήσετε και να διατηρήσετε το εργαλείο σας
miakihiro0 από το Pixabay

Τα θαμνοκοπτικά παρέχουν μεγάλη ευκολία στη χρήση και ισχυρή τεχνολογία.

Παρατηρώντας μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να εξυπηρετήσετε και να συντηρήσετε το εργαλείο σας, θα διασφαλίσετε ότι ο μοχλός σας θα συνεχίσει να εργάζεται με ασφάλεια και αξιοπιστία στον κήπο σας για πολλά χρόνια.

Η θαμνοκοπή ανεπιθύμητων μεγάλων χόρτων μπορεί συχνά να είναι η διαφορά μεταξύ ενός γκαζόν που απλά έχει μια φροντίδα, και ένα πολυτελές, ιδιαίτερα περιζήτητο κήπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διατήρηση του εργαλείου είναι τόσο σημαντική για να συνεχίσετε να επιτυγχάνετε φανταστικά αποτελέσματα ξανά και ξανά. Για να εξασφαλίσετε τα μέγιστα αποτελέσματα, το μηχάνημα πρέπει να συντηρείται διεξοδικά και τακτικά.

Πριν χρησιμοποιήσετε το θαμνοκοπτικό, είναι σημαντικό να κάνετε ελέγχους και να ελέγξετε αν η ασφάλεια του διακόπτη της σκανδάλης και το γκάζι λειτουργεί σωστά και αν ο προστατευτικός δακτύλιος έχει ρωγμές ή ζημιές. Εάν υπάρχουν ζημιές, τότε πρέπει να τις αντικαταστήσετε ή να τις διορθώσετε πριν από τη χρήση ή το μηχάνημα δεν θα είναι ασφαλές στη χρήση. Αυτό ισχύει και για τον έλεγχο της κεφαλής κοπής για να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν ρωγμές ή ζημιές. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι το περικόχλιο ασφάλισης, καθώς και άλλα παξιμάδια και βίδες είναι σφιχτά και ότι ο διακόπτης στάσης λειτουργεί ακριβώς όπως πρέπει να κάνει.

Μετά από κάθε χρήση του μηχανήματος σας, ενθαρρύνεται να καθαρίσετε το εξωτερικό του και να βεβαιωθείτε ότι η πλεξίδα δεν έχει υποστεί βλάβη για να σας κρατήσει (ή οποιοσδήποτε άλλος χρήστης) ασφαλής. Θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε το φίλτρο αέρα και να τον αντικαταστήσετε αν είναι απαραίτητο, ώστε να μην ξεχάσετε την επόμενη φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

Περίπου μία φορά την εβδομάδα (εάν χρησιμοποιείτε τον κοπτικό του πινέλου αρκετά τακτικά), είναι σημαντικό να καθαρίσετε τα σκληρότερα μέρη του θαμνοκοπτικού, όπως τα πτερύγια ψύξης, την εξωτερική περιοχή του καρμπυρατέρ και το εξωτερικό του μπουζί. Ενθαρρύνεται επίσης να ελέγξετε ότι η εισαγωγή αέρα στην μονάδα εκκίνησης δεν είναι μπλοκαρισμένη και ότι η γωνιακή οδοντωτή ράβδος είναι τρία τέταρτα γεμάτα γράσο.

Οι εργασίες όπως ο καθαρισμός της δεξαμενής καυσίμου, του φίλτρου καυσίμου, του ανεμιστήρα, του καρμπυρατέρ και του σωλήνα καυσίμου είναι όλα καθήκοντα που πρέπει να εκτελούνται κάθε μήνα, ειδικά κατά τη διάρκεια περιόδων βαριάς χρήσης όπως η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Εάν γνωρίζετε ότι δεν θα χρησιμοποιείτε το εργαλείο κοπής για λίγο και σχεδιάζετε να το αποθηκεύσετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πρώτα, για να διασφαλίσετε ότι θα είναι ακόμα σε καλή κατάσταση την επόμενη φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

Πρώτα πρέπει να αποστραγγίσετε τη δεξαμενή καυσίμου μετά τον καθαρισμό και, στη συνέχεια, να αφαιρέσετε και να εξετάσετε το μπουζί. Αν χρειάζονται καθαρισμό ή αντικατάσταση, είναι καλή ιδέα να το κάνετε πριν αποθηκεύσετε το μηχάνημα. Η επόμενη εργασία είναι να αφαιρέσετε και να καθαρίσετε τη λεπίδα κοπής μετάλλου, να ελέγξετε για ζημιές και να την προστατεύσετε από οποιαδήποτε σημάδια διάβρωσης. Είναι λοιπόν καλή ιδέα να αποθηκεύσετε τα θαμνοκοπτικά σας. Εξοικονομεί άφθονο χώρο αφού μπορείτε να διπλώσετε το τιμόνι ώστε να κρεμάσει εύκολα στο υπόστεγο του κήπου.

Ελέγξτε τα εργαλεία κοπής του θαμνοκοπτικού σας

Το πόσο καλά λειτουργεί το θαμνοκοπτικό σας εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα εργαλεία κοπής. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε τα εργαλεία κοπής:

Ανοίξτε την κεφαλή κοπής και ελέγξτε την τροφοδοσία γραμμής. Καμία από τις γραμμές δεν πρέπει να διασχίζεται. Αν αυτό συμβαίνει, ανοίξτε νέες αρχικές γραμμές STIHL στην κεφαλή κοπής.

Στη συνέχεια ελέγξτε την κεφαλή κοπής για φθορά και ρωγμές. Τα σήματα ορίου φθοράς στο PolyCut υποδεικνύουν την κατάσταση των εργαλείων κοπής. Αν χρειάζεται να αντικαταστήσετε μια λεπίδα PolyCut, αντικαταστήστε πάντοτε και τις τρεις λεπίδες.

Εάν χρησιμοποιείτε εργαλεία κοπής μετάλλων, είναι σημαντικό να ελέγξετε αν τα εργαλεία χρειάζονται ακόνισμα. Πρέπει να αντικατασταθούν τα λυγισμένα εργαλεία κοπής.

Καθαρίστε τακτικά το θαμνοκοπτικό σας

Καθαρίστε τακτικά τα προστατευτικά και τα εργαλεία κοπής του ψαλιδιού. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης. Ελέγξτε ότι το εργαλείο κοπής είναι σωστά τοποθετημένο στον εκτροπέα. Αυτό είναι σημαντικό για τη διατήρηση της γραμμής σε σταθερό μήκος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις