E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Γεμιστές μελιτζάνες (Καρνίγιαρικ)

Μια συνταγή από την Τουρκία, πολύ κοντά στα δικά μας παπουτσάκια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/9/2019 | 00:02

Τι να φάτε σήμερα: Γεμιστές μελιτζάνες (Καρνίγιαρικ)

Η συνταγή είναι σχεδόν ίδια με τις Μελιτζάνες Παπουτσάκια.

Θα χρειαστούμε:

  • 8 μελιτζάνες παχουλές 
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
  • 3 κρεμμύδια ξερά 
  • 8 πιπεριές κέρατα 
  • 4 ντομάτες ώριμες 
  • 2 ντομάτες σφιχτές 
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • μπαχάρι 
  • 300 γρ. λάδι

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και χωρίς να τις αφαιρέσουμε το κοτσάνι τις χαράζουμε με το μαχαίρι σε μια μόνο μεριά αρκετά βαθειά. Τις αλατίζουμε στο εσωτερικό τους και τις αφήνουμε όρθιες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν για μισή ώρα.
  2. Στο διάστημα του στραγγίσματος ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις ώριμες ντομάτες και κόβουμε ροδέλες τις σκληρές ντομάτες. Κατόπιν ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σε αυτό σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και αφού ροδίσει και αυτός ρίχνουμε τις ώριμες ντομάτες, τον μαϊντανό, πιπέρι, μπαχάρι, αλάτι και ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
  4. Στη συνεχεία βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί ανοίγοντας τις στο σημείο που τις έχουμε χαράξει. Μοιράζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες και από πάνω τους βάζουμε ροδέλες από τις σφιχτές ντομάτες και πάνω σ?αυτές μια πιπεριά για κάθε μελιτζάνα.
  5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 300 γρ. λάδι και 2 ποτήρια νερό και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 ελληνικά χωριά που πρέπει να επισκεφτείς πριν τα μάθουν όλοι

Ταξίδια 06.11.2025
Μικροί, ανεξερεύνητοι παράδεισοι που κρατούν ακόμα την αυθεντική ψυχή της Ελλάδας

Γιατί οι millennials παθαίνουν καρκίνο πιο συχνά από τους γονείς τους – και δεν το ξέρουν ακόμα!

Body+Mind 06.11.2025
Η γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων μεγαλώνει με στρες, έλλειψη ύπνου και fast food - και οι επιστήμονες προειδοποιούν: το τίμημα θα είναι βαρύ

5 αρώματα που μυρίζουν ζεστασιά και καθαριότητα ‑ το απόλυτο φθινοπωρινό combo

Style 06.11.2025
Αυτό το φθινόπωρο, μην ψάχνεις να τραβήξεις την προσοχή - άφησε το άρωμά σου να μιλήσει από μόνο του!

Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση

Ταξίδια Χτες
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!

Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο

Style Χτες
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!

Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη

Style Προχτές
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο

Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται

Food Προχτές
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -

Το βραστό, ταπεινό λαχανικό με τη μεγάλη αξία

Food Προχτές
Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Κ

Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο

Ταξίδια 03.11.2025
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας