Τι να φάτε σήμερα: Γεμιστές μελιτζάνες (Καρνίγιαρικ)
Μια συνταγή από την Τουρκία, πολύ κοντά στα δικά μας παπουτσάκια
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/9/2019 | 00:02

Η συνταγή είναι σχεδόν ίδια με τις Μελιτζάνες Παπουτσάκια.
Θα χρειαστούμε:
- 8 μελιτζάνες παχουλές
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 8 πιπεριές κέρατα
- 4 ντομάτες ώριμες
- 2 ντομάτες σφιχτές
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- 300 γρ. λάδι
Πάμε να τις ετοιμάσουμε:
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και χωρίς να τις αφαιρέσουμε το κοτσάνι τις χαράζουμε με το μαχαίρι σε μια μόνο μεριά αρκετά βαθειά. Τις αλατίζουμε στο εσωτερικό τους και τις αφήνουμε όρθιες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν για μισή ώρα.
- Στο διάστημα του στραγγίσματος ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις ώριμες ντομάτες και κόβουμε ροδέλες τις σκληρές ντομάτες. Κατόπιν ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σε αυτό σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και αφού ροδίσει και αυτός ρίχνουμε τις ώριμες ντομάτες, τον μαϊντανό, πιπέρι, μπαχάρι, αλάτι και ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
- Στη συνεχεία βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί ανοίγοντας τις στο σημείο που τις έχουμε χαράξει. Μοιράζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες και από πάνω τους βάζουμε ροδέλες από τις σφιχτές ντομάτες και πάνω σ?αυτές μια πιπεριά για κάθε μελιτζάνα.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 300 γρ. λάδι και 2 ποτήρια νερό και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το υπέρλαμπρο βραδινό σύνολο της Ελένης Τσολάκη είναι η καλύτερη επιλογή για τις καλοκαιρινές μας εξόδους
Style
01.07.2025
Αν ψάχνεις το ιδανικό σύνολο για τις βραδινές σου εξόδους, η εμφάνιση της Ελένης Τσολάκη είναι η τέλεια έμπνευση!
Αυτά είναι τα 5 φρούτα που... ποτίζουν το δέρμα σου το καλοκαίρι
Body+Mind
01.07.2025
Ξεραίνεται το δέρμα σου; Δες ποια φρούτα κάνουν θαύματα με μία μόνο μπουκιά
Ποιες παθήσεις παρουσιάζουν αύξηση το καλοκαίρι – Τι να προσέξετε
Body+Mind
01.07.2025
Το καλοκαίρι είναι για να το απολαύσουμε, αλλά και για να προσέχουμε
Ποια επιφάνεια κοπής είναι καλύτερη: Η ξύλινη ή η πλαστική;
Food
01.07.2025
Η ερώτηση «πλαστική ή ξύλινη επιφάνεια κοπής;» έχει ανάψει πολλές κουζινικές κόντρες!
Γιατί οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να τραγουδάμε περισσότερο, ακόμη κι αν είμαστε φάλτσοι
Body+Mind
01.07.2025
Τραγούδι σημαίνει καλύτερη διάθεση
Zagori Mountain Running: Ο αγώνας που έγινε θεσμός στην καρδιά της Πίνδου
Ταξίδια
01.07.2025
Από τα μονοπάτια του Βίκου μέχρι τις κορυφές της Τύμφης, το Zagori Mountain Running δεν είναι απλώς ένας αγώνας – είναι εμπειρία ζωής
Το πανέμορφο χωριό που θα θέλεις να επισκεφτείς και το λένε ... Κόβιντ!
Ταξίδια
Χτες
«Κόβιντ» και άλλα αλλόκοτα ονόματα σε περιοχές της Πορτογαλίας
Βρες εύκολα ποιο άρωμα σου ταιριάζει με 6 απλά βήματα
Style
Χτες
Ψάχνεις το άρωμα που να «μιλάει» για σένα; Σου έχουμε τη λύση – χωρίς πονοκέφαλο και χωρίς σπατάλες!
Glow ή κίνδυνος; Η αλήθεια πίσω από τη μόδα του wellness tanning
Body+Mind
Χτες
Καθημερινό σολάριουμ για… ευεξία; Το trend που τρομάζει τους γιατρούς
Αρνητικότητα τέλος: Πώς να κάνεις reset στο μυαλό σου αυτό το καλοκαίρι
Body+Mind
Χτες
Ένα καλοκαιρινό reset που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι – και θα το λατρέψεις!
Ναι, υπάρχει αλλεργία στο σπέρμα – Κι αυτά είναι τα σημάδια της
Body+Mind
Χτες
Η αλλεργία στο σπέρμα δεν είναι αστικός μύθος
Το θερινό σινεμά στην Κίμωλο κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Ο κινηματογράφος συναντά τη φύση
Ταξίδια
Χτες
Αν βρεθείτε στην Κίμωλο να το επισκεφτείτε