ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
E-Agenda

Reworks connekt: Το διάσημο φεστιβάλ μουσικής επιστρέφει σε διαφορετική έκδοση

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Για 16η χρονιά το Reworks Festival θα δώσει το παρόν στη Θεσσαλονίκη

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 7/9/2020 | 12:21

Reworks connekt: Το διάσημο φεστιβάλ μουσικής επιστρέφει σε διαφορετική έκδοση

Σε μια από τις πιο αναπάντεχες κρίσεις παγκοσμίως και με την πλειοψηφία των πολιτιστικών γεγονότων και φεστιβάλ να έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, το reworks και το reworks agora, θα δώσουν το παρόν και φέτος τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη για 16η συνεχή χρονιά.

Προκρίνοντας έναν πρωτοποριακό, ασφαλή τρόπο παρακολούθησης πολιτισμού, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και με γνώμονα την προστασία του κοινού, το φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής & συνέδριο νέων ιδεών, για πρώτη φορά διοργανώνει μια ειδική διαδικτυακή έκδοση, μέσω ενός νέου πρότζεκτ.

Το όνομά του, reworks connekt

Το reworks connekt η ψηφιακή πλατφόρμα των reworks & reworks agora, θα προβάλλει διάφορες δράσεις όπως μουσικές εμφανίσεις, DJ Sets, συζητήσεις, Q&As που θα συνθέσουν τις φετινές ειδικές εκδόσεις των reworks και reworks agora και τις οποίες θα μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε από την οθόνη μας. Το reworks connekt στην πρώτη του έκδοση θα είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο εγχείρημα αυτό το reworks connekt προσκαλεί reworkers από την Ελλάδα και το εξωτερικό να βρεθούν μαζί, ταυτόχρονα, κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage. Το interactive stage του reworks connekt.

Τι λέει η διοργανωτική επιτροπή

Θα θέλαμε καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε πολύ για το θερμό ενδιαφέρον και για την υπομονή που δείχνετε για την φετινή διοργάνωση των reworks και reworks agora. Δεχθήκαμε όλο αυτό το διάστημα πολλά μηνύματα υποστήριξης κάτι το οποίο μας τιμά ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει στην όλη μας προσπάθεια.

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη στο θέμα του Covid-19 και τα επακόλουθα μέτρα. Ως διοργάνωση τις περισσότερες χρονιές ύπαρξης μας, συναντήσαμε αρκετές προκλήσεις από την εδραίωση ενός φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη μέχρι την οικονομική κρίση. Αυτές οι προκλήσεις μας ενισχυσαν ακόμη περισσότερο την φιλοσοφία ότι στις δύσκολες περιόδους η συμβολή του πολιτισμού μπορεί να είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη. Αυτή η φιλοσοφία οδήγησε το reworks μέχρι σήμερα, να λαμβάνει χώρα σταθερά εδώ και 16 χρόνια χωρίς διακοπή, γεγονός που το καθιστά ως το μακροβιότερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα.

Έτσι και σε αυτή την πρόκληση, παρόλες τις δυσκολίες, δουλέψαμε εντατικά ωστε το reworks να πραγματοποιηθεί και να μην ακυρωθεί. Δουλέψαμε με την πεποίθηση και διάθεση ότι θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε μια ειδική διοργάνωση με απόλυτη ασφάλεια για όλους.

Εργαστήκαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα, σχεδιάσαμε και επανασχεδιάσαμε το φεστιβάλ πολλές φορές, τις πιο πολλές από κάθε άλλη φορά, ανάλογα με τις νεότερες προδιαγραφές οι οποίες ορίζονταν από τις αρμόδιες αρχές, πολλές φορές εβδομάδα ανά εβδομάδα. Οι τελευταίες εξελίξεις οι οποίες έχουν προκύψει γύρω από τον κορονοϊό και οι περιορισμοί που έχουν οριστεί για την αντιμετώπιση του, καθιστούν μια φυσική διοργάνωση αδύνατη. Όμως αυτό δεν μας έκανε να κάνουμε πίσω.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ REWORKS & REWORKS AGORA

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι παράλληλα όλο αυτό το διάστημα, το reworks σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να πραγματοποιηθεί ακόμη και στην περίπτωση που η φυσική διοργάνωση δεν θα ήταν εφικτή. Ετσι, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, το reworks και το reworks agora θα δώσουν κανονικά το παρόν τον Σεπτέμβρη σε μια ψηφιακή έκδοση. Μέσω ενός νέου πρότζεκτ με το όνομα reworks connekt.

Το reworks connekt η ψηφιακή πλατφόρμα των reworks & reworks agora, θα προβάλλει διάφορες δράσεις όπως μουσικές εμφανίσεις, DJ Sets, συζητήσεις, Q&As που θα συνθέσουν τις φετινές ειδικές εκδόσεις των reworks και reworks agora και τις οποίες θα μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε από την οθόνη μας. Το reworks connekt στην πρώτη του έκδοση θα είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

LINE UP

Στο reworks connect, η σύνθεση και η γενικότερη φιλοσοφία του line up παραμένει σταθερή. Στο μουσικό σκέλος θα φιλοξενηθούν αναγνωρισμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή σκηνή, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής.

Παρομοίως, τα πάνελ και συζητήσεις θα απαρτίζονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και ιδεών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν όλοι οι καλλιτέχνες, ομιλητές, οι δράσεις, το πρόγραμμα, τα μέσα αλλά και η ημερομηνία προβολής του reworks connekt.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα έχουν την δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους στην επόμενη διοργάνωση των reworks & reworks agora το 2021, είτε να αιτηθούν επιστροφή χρημάτων από τον πάροχο που αγόρασαν τα εισιτήρια τους. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες γύρω από την συγκεκριμένη διαδικασία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτή μας την προσπάθεια δεν αισθανόμαστε μόνοι.

Σε αυτή την τόσο αναπάντεχη και δύσκολη περίοδο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για την υποστήριξη που δείχνετε στο φεστιβάλ. Αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη στο να μην ακυρώσουμε απλά την φετινή διοργάνωση όπως δυστυχώς συνέβη στην συντριπτική πλειοψηφία των γεγονότων στην Ελλάδα και παγκοσμίως, αλλά αντίθετα να προσπαθήσουμε στο να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση προκρίνοντας ένα διαφορετικό τρόπο ασφαλούς και υπεύθυνης παρακολούθησης πολιτισμού. Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε επίσης δίπλα μας καλλιτέχνες και ομιλητές, τους οποίους ευχαριστούμε τόσο για την υποστήριξή τους, όσο και για την αυθόρμητη υπομονή που έδειξαν στις πολλαπλές αναγκαστικές αλλαγές των σχεδίων μας.

Σε αυτή μας λοιπόν την προσπάθεια δεν αισθανόμαστε μόνοι. Έχουμε κοντά μας όλους εσάς, τους φίλους μας reworkers από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Ευελπιστούμε να βρεθούμε και πάλι, όλοι μαζί, ταυτόχρονα, κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage. Το interactive stage του reworks connekt.

Να είστε όλοι καλά, παραμείνετε ασφαλείς και... ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται το 12ο Street Mode Festival!

Πριν 1 εβδομάδα
SONIK ARENA THESSALONIKIαπό 23/09 έως 25/09

Athens Flying Week 2022

Πριν 4 εβδομάδες
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 14/09 έως 19/09

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022

Πριν 4 εβδομάδες
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 01/06 έως 20/08

Aurora Borealis Festival

Πριν 4 εβδομάδες
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Π.Ο.Κ.Ε.19/08

THESSALONIKI WINE SELFIE 2022

Πριν 4 εβδομάδες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 25/09 έως 26/09

Ioannina Lake Festival 2022

Πριν 4 εβδομάδες
ΙΩΑΝΝΙΝΑαπό 02/09 έως 04/09

Thessaloniki Beer Festival 2022

Πριν 4 εβδομάδες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 01/09 έως 04/09

Golden R. Festival 2022 ‑ 20 Years Anniversar

Πριν 4 εβδομάδες
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 08/09 έως 10/09

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Πριν 4 εβδομάδες
ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣαπό 18/07 έως 23/09
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.