E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μιμή Ντενίση: «Η συγκίνηση των θεατών ήταν για τη Σμύρνη, πλέον είναι για την Ελλάδα»

Άκλρως αποκαλυπτική η ηθοποιός στο «ΟΛΑ πρώτη φορά»

Δημοσίευση 13/4/2016 | 12:51

Μιμή Ντενίση: «Η συγκίνηση των θεατών ήταν για τη Σμύρνη, πλέον είναι για την Ελλάδα»

Για την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» και για όσα ανακάλυψε για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την αντιμετώπιση που έχει στην Ελλάδα μίλησε στον Θέμο Αναστασιάδη και τη Δούκισσα Νομικού η Μιμή Ντενίση.

«Ήταν έκπληξη για μένα ότι δεν είχε ξαναγίνει παράσταση για τη Σμύρνη. Το 1923 ανέβηκε για ένα βράδυ μια παράσταση από την Κοτοπούλη αλλά έπεσαν πυροβολισμοί στην πρώτη παράσταση με έναν βενιζελικό να πυροβολεί έναν βασιλικό. Τότε το έργο απαγορεύθηκε μέχρι το 1936 και μετά ακολούθησε η χούντα του Μεταξά» αποκάλυψε η ηθοποιός.

Όπως είπε με την παράσταση αντιλήφθηκε ότι «ακόμα είναι "καυτή πατάτα" για την Ελλάδα η υπόθεση της καταστροφής της Σμύρνης» εξομολογούμεν ότι ενώ αρχικά «η συγκίνηση των θεατών ήταν για τη Σμύρνη, πλέον είναι για την Ελλάδα».

«Με αυτή την παράσταση άνοιξε το τραύμα της Μικράς Ασίας» είπε ένας μεγάλος ιστορικός στην Μιμή Ντενίση, η οποία επισήμανε ότι ποτέ η ελληνική κοινωνία δεν είχε αποδεχθεί πλήρως του πρόσφυγες από τη Σμύρνη. «Ο Έλληνας θέλει το κακό που έχει κάνει πάντα να το κρύβει. Τώρα βλέπω τον κόσμο να θέλει να ξεσπάσει και να μην ξέρει πού» συμπλήρωσε.

«Για μένα πάνω από όλα πρωταγωνίστρια στην παράσταση είναι η Σμύρνη και ο ελληνισμός» τόνισε η θιασάρχης η οποία ανακοίνωσε ότι του χρόνου η παράσταση θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη με πιο έντονο το ποντιακό στοιχείο και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία στο εξωτερικό, σε Γερμανία, Αυστρία, Αμερική.

Αποκάλυψε, δε, ότι με την παρότρυνση της Βανέσα Ρεντγκρέιβ προχωρά σε μια μίνι σειρά επτά επεισοδίων για την καταστροφή της Σμύρνης.

Με έκπληξη μάλιστα άκουσε τη διάσημη ηθοποιό - «εγώ τη θεωρώ μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του κόσμου» - να αναρωτιέται «γιατί ο κόσμος δεν το διδάσκεται στην ευρωπαϊκή εταιρεία;».

«Όπως μου είπε από τη στιγμή που είδε την παράσταση, πρέπει να γίνει μια μίνι σειρά ώστε ο κόσμος να καταλάβει γιατί αντιδρά έτσι η Ελλάδα. Γιατί έχει προδοθεί και γιατί οι κυβερνήσεις έχουν κάνει λάθη» είπε η Μιμή Ντενίση σχολιάζοντας πως «ότι υπάρχει κυβερνητική αμηχανία για το προσφυγικό είναι προφανές».

Σύμφωνα με τη Μιμή Ντενίση η παραγωγή είναι ξένη - γερμανική, γαλλική και λίγο τουρκική - γιατί «πιο εύκολο είναι να πας στο BBC και το ITV και να σου δώσουν λεφτά παρά να πείσεις Έλληνα. Εδώ μπορεί να σου πουν ότι δεν συνέβη ποτέ, τι παραμύθια είναι αυτά που λες κ.α.»

Οι συγκινητικές ιστορίες

Με αφορμή την παράσταση η Μιμή Ντενίση ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που μοιράστηκαν μαζί της συγκινητικές ιστορίες από την Μικρασιατική Καταστροφή. «Μια γυναίκα μου έφερε το χώμα από τη Σμύρνη, μια άλλη έφερε το μοναδικό χαρτί που αποδείκνυε ότι ήταν Έλληνες».

«Η πιο συγκινητική ιστορία ήταν αυτή της οικογένειας Τσουρουπτσόγλου. Ο παππούς τους ήταν ο πρόεδρος των βιομηχανών. Πήγε με τον Χρτυσόστομο στον Νουρεντίν όμως οι Τούρκοι τον έδεσαν πίσω απο ένα αμάξι, του άνοιξαν το το κεφάλι και επειδή έβγαζε εφημερίδα του έβαλαν ένα φύλο στο στόμα και έγραψαν "φάτο τώρα". Συγκλονίστηκα επίσης με την ιστορία ενός ανώνυμου ανθρώπου. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Τουρκάλα. Όταν έγινε η καταστροφή η μητέρα έστειλε το παιδί με τον πατέρα για να σωθεί. Ο άνθρωπος αυτός μεγάλωσε να μισεί τους Τούρκους και όταν πολύ μεγαλύτερος έμαθε την αλήθεια, τελικά έφυγε στις ΗΠΑ για να μην τα θυμάται αυτά» είπε η κυρία Ντενίση.


Ο έρωτας με τον Φέρτη

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή αποκάλυψε ότι αν δεν ήταν τόσο ερωτευμένη αρχικά με τον Φέρτη και στη συνέχεια με τον Τρίτση «θα είχα φύγει από την Ελλάδα».

Μιλώντας για τον Γιάννη Φέρτη είπε ότι «τότε ήμουν ένα ούφο, είδα έναν όμορφο πρωταγωνιστή με σνόμπαρε και εγώ έτρεχα σκυλάκι. Δεν έκανα κάτι ακραίο αλλά του έδειχνα ότι τον αγαπούσα πολύ. Δεν με εκμεταλλεύτηκε, αυτός μου έφτιαξε την καριέρα ήταν πολύ γενναιόδωρος. Αυτός μου είπε να μάθω την παραγωγή. Με έκανε θιασάρχη πριν να γίνω ηθοποιός».


Το φλερτ του Βουτσά μετά το γάμο

Η ηθοποιός αποκάλυψε, τέλος, για τον Κώστα Βουτσά, που παίζει στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», ότι «μετά το γάμο τον φοβάμαι γιατί και μένα μου κάνει τώρα φλερτ. Όμως αυτό συμβαίνει γιατί είναι κωμικός και το έχει μέσα του. Τον πειράζω όμως κι εγώ καθώς τώρα όταν είναι μεγάλοι σε ηλικία θεατές του λέγω έχουν έρθει οι συμμαθητές σου».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Celebrity Stories 26.04.2024
Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Το πιο «κουλό» ζευγάρι των 00s ήταν σίγουρα αυτό ‑ Αυτός ένιωθε πάθος, αυτή το αρνείται κατηγορηματικά

Celebrity Stories 26.04.2024
Ένα απόσπασμα από τη βιογραφία ενός διάσημου μουσικού που αποκαλύπτει τη σχέση

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz Χτες
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid Χτες
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media Χτες
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid Χτες
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε