E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 26/4/2024 | 00:16

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Πίσω από τα εκθαμβωτικά φώτα του Χόλιγουντ και τις λαμπερές ζωές των διασημοτήτων κρύβεται ένας κρίσιμος αλλά συχνά παραμελημένος ρόλος: οι βοηθοί των celebrities. Aν έλεγαν όσα είχαν δει, θα χαλούσαν σίγουρα οι μισές καριέρες.

Αυτοί οι αφανείς ήρωες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο να διασφαλίσουν ότι τα αστέρια έχουν μια ομαλή καθημερινότητα, διαχειριζόμενοι την πολυπλοκότητα των προγραμμάτων, των απαιτήσεων και της προσωπικής τους ζωής.

Εκ πρώτης όψεως, το να είσαι βοηθός διασημοτήτων μπορεί να φαίνεται σαν μια δουλειά ονειρεμένη, με αναλαμπές από εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί, VIP πάρτι και πολυτελή τρόπο ζωής.

Oι καλοί

Η βοηθός της Meryl Streep, Sierra, έγραψε πρόσφατα μια μακροσκελή ανάρτηση εκτίμησης για τη διάσημη αφεντικίνα της μετά την ολοκλήρωση της εργασίας της και είναι ασφαλές να πούμε ότι η Meryl δεν μοιάζει σε τίποτα με τη Miranda Priestly από το The Devil Wears Prada. «Λένε ότι ποτέ μην συναντάς τους ήρωές σου – αλλά σαφώς δεν έχουν δουλέψει ποτέ για τη Meryl Streep», έγραψε.

Η Zendaya συνάντησε τον σημερινό της βοηθό και αγαπημένο της φίλο, Darnell Appling, όταν ήταν stand-in στην εκπομπή της στο Disney Channel και από τότε είναι εξαιρετικά δεμένοι. 

Η Jennifer Lawrence, η Mindy Kalling, η Shay Mitchell, η Selena Gomez, η Rihanna είναι επίσης στην λίστα με τις καλές εργοδότριες.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκοτεινή. Αυτοί οι επαγγελματίες είναι η ραχοκοκαλιά των καθημερινών λειτουργιών μιας διασημότητας, χειρίζονται τα πάντα, από τον προγραμματισμό ραντεβού και τη διαχείριση ταξιδιωτικών ρυθμίσεων μέχρι τον συντονισμό συνεντεύξεων στον Τύπο και την επίβλεψη προσωπικών θελημάτων. Ο ρόλος απαιτεί εξαιρετικές οργανωτικές δεξιότητες, ικανότητα πολλαπλών εργασιών υπό πίεση και ακλόνητη διακριτικότητα, και κάπου κάπου, ίσως να πιεις και καμιά σαμπάνια παρέα με άλλους διάσημους. 

Αυτοί που δεν έχουν καλή φήμη

Πρόσφατα, τρεις πρώην χορευτές της Lizzo τη μήνυσαν για φερόμενη σeξουαλική παρενόχληση και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος. Το 2013, η πρώην οικονόμος της Sharon Stone, μήνυσε την ηθοποιό επειδή φέρεται να την απέλυσε παράνομα αφού τραυμάτισε την πλάτη της κουβαλώντας πράγματα για την ίδια. Όταν η πρώην βοηθός της Lady Gaga, Jennifer O'Neill, την μήνυσε για τους ισχυρισμούς ότι δεν πληρώνει υπερωρίες, τα νομικά έγγραφα αποκάλυψαν κι άλλα - ότι συχνά έπρεπε να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με εκείνη στο ξενοδοχείο επειδή, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία, έπρεπε να παρακολουθεί το αφεντικό της μήπως και χρειαζόταν κάτι τη νύχτα και για μήνες δεν της έδωσαν ποτέ το δικό της δωμάτιο.

Δέσμευση όλο το εικοσιτετράωρο

Η ζωή ενός βοηθού διασημοτήτων δεν έχει όρια όταν πρόκειται για την ώρα. Πρέπει να είναι διαθέσιμοι όλες τις ώρες, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και απροσδόκητες απαιτήσεις. Αυτή η συνεχής διαθεσιμότητα σημαίνει συχνά θυσία προσωπικού χρόνου και διακοπών, καθώς οι ανάγκες του εργοδότη τους έχουν προτεραιότητα. Η δουλειά απαιτεί προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα, πλοήγηση σε διαρκώς μεταβαλλόμενα χρονοδιαγράμματα και αιτήματα της τελευταίας στιγμής με ηρεμία.

Η εμπιστοσύνη είναι πρωταρχικής σημασίας στον κόσμο των βοηθών διασημοτήτων. Τους εμπιστεύονται οι προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής του εργοδότη τους και πρέπει να ασκούν τη μέγιστη διακριτικότητα. Πρέπει να εξισορροπήσουν τον επαγγελματισμό με τη βαθιά κατανόηση των προτιμήσεων και των ιδιορρυθμιών του εργοδότη τους.

Παρά τη δυσκολία που έχει αυτή η δουλειά, γιατί καλώς ή κακώς, έχεις να διαχειριστείς έναν συνήθως, ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, πολλοί βοηθοί αξιοποιούν τις εμπειρίες τους για να προωθήσουν τη δική τους καριέρα στον κόσμο της ψυχαγωγίας, μεταβαίνοντας σε διοικητικούς ρόλους ή επιδιώκοντας επιχειρήσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου: Το πρώτο Πάσχα με την κόρη τους

Tabloid 05.05.2024
Οι οικογενειακές στιγμές που ανέβασαν στο Instagram

Χώρισαν Πάουλα Μπαντόσα και Στέφανος Τσιτσιπάς – Η ανακοίνωση του τέλους

Tabloid 05.05.2024
«Με αμοιβαίο σεβασμό επιλέγουμε τώρα να προχωρήσουμε στα δικά μας μονοπάτια»

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της

Tabloid 05.05.2024
Οι βόλτες σε νησιά, τα μπάνια στη θάλασσα και το πρωινό με την οικογένειά της

«Ζήτω ο Κ. Μητσοτάκης»: Ευτυχισμένος συνταξιούχος «αποθεώνει» τον πρωθυπουργό στα διόδια

Tabloid 05.05.2024
«Εμείς οι συνταξιούχοι περνάμε μια χαρά. Ζήτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης!»

Survivor spoiler 5/5: Σοκ‑ Αλλος ζήτησε να φύγει κι άλλος αποχωρεί οριστικά απόψε

Tabloid 05.05.2024
Ο τραυματισμός που «παγώνει» τους παίκτες

Βέφα Αλεξιάδου για Μενεγάκη: «Δεν έχουμε επικοινωνία... Με πίκρανε στην τελευταία της εκπομπή...»

Tabloid Χτες
Η Βέφα Αλεξιάδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις σχέσεις της σήμερα με την Ελένη Μενεγάκη που όπως παραδέχεται, είναι ανύπαρκτες