E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα φαβορί για τον τίτλο σε 10 πρωταθλήματα της Ευρώπης

Ποιος θα τερματίσει πρώτος στα μαραθώνια πρωταθλήματα

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 30/9/2017 | 00:02

Τα φαβορί για τον τίτλο σε 10 πρωταθλήματα της Ευρώπης

Το ποδόσφαιρο έχει αποκτήσει πλέον έναν παγκόσμιο χαρακτήρα. Έχει γίνει μια οικουμενική γλώσσα, με τον αθλητισμό να κάνει όλο και περισσότερα βήματα προς την αρχική του πρόθεση: να ενώσει τον κόσμο και όχι να τον διχάσει.

Εδώ και 2-3 δεκαετίες, στην Ελλάδα παρακολουθούμε στενά και άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και έχουμε επιλέξει ομάδες που υποστηρίζουμε με θέρμη, Όπως και τις ελληνικές πολλές φορές. Η χρονιά ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς στα μεγάλα πρωταθλήματα αλλά και σε κάποια που θεωρούνται «δεύτερης ταχύτητας».

Ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο στα εγχώρια πρωταθλήματα. Οι πρώτες αγωνιστικές μας έδειξαν κάποια πράγματα και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είμαστε σε θέση να βγάλουμε κάποια αρχικά συμπεράσματα.

Αγγλία

Φέτος όπως φαίνεται, το πιο πιθανό είναι πως ο τίτλος θα αλλάξει πόλη και θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ. Η Σίτι και η Γιουνάιτεντ, έχουν κάνει καταπληκτικό ξεκίνημα, βγάζουν υγεία και θα κονταροχτυπηθούν για το στέμμα του πρωταθλητή. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ξεγράψει την Τσέλσι, που βελτιώθηκε μετά το κακό ξεκίνημα, αλλά ίσως να μην καταφέρει να κάνει το repeat, σε μια χρονιά που οι υποχρεώσεις της, είναι αυξημένες.

Ισπανία

Μετά το πολύ κακό ξεκίνημα της Ρεάλ Μαδρίτης, που παραμένει φυσικά μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, η Μπαρτσελόνα είναι το ακλόνητο φαβορί. Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να ακολουθήσει αλλά μέχρι κάποιο σημείο και μόνο αν επιλέξει το πρωτάθλημα, αφήνοντας στην μπάντα την Ευρώπη. Αν η Μπαρτσελόνα πάντως παραμείνει σοβαρή, δεν θα το χάσει...

Ιταλία

Γιουβέντους και βλέπουμε. Το Campionato ήταν πάντα ένα πρωτάθλημα που, εκτός από τις περιόδους της μεγάλης Μίλαν, η «Γιούβε» αν το ήθελε το έπαιρνε. Ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα, ξέρει να κερδίζει και όλοι την ψιλοφοβούνται. Αν η Νάπολι συνεχίσει όπως άρχισε είναι η μόνη που έχει ελπίδες για να κόψει πρώτη το νήμα.

Γερμανία

Το ίδιο ισχύει και εδώ. Αν η Μπάγερν το αξίζει και το θέλει, θα το πάρει. Το κακό ξεκίνημά της δεν θα της κοστίσει πολύ και η αλλαγή προπονητή, ίσως να της δώσει αυτό που της έλειπε. Η Ντόρτμουντ μπορεί, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από αυτήν.

Γαλλία

Η Μονακό αποδυναμώθηκε και οι εμφανίσεις της Παρί Σεν Ζερμέν, σε συνδυασμό με την πιο φονική επιθετική τριπλέτα στον κόσμο, δεν αφήνει περιθώρια για άλλον νικητή. Θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να το χάσει...

Ελλάδα

Στην αρχή της χρονιάς θα λέγαμε Ολυμπιακός. Όμως οι ερυθρόλευκοι ψάχνονται ακόμα. Οι δυο δικέφαλοι, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, μπορούν να κλέψουν τον τίτλο ύστερα από επτά χρόνια. Το θέμα είναι αν θα αντέξουν στον μαραθώνιο και αν (και πότε) θα συνέλθει ο Ολυμπιακός.

Πορτογαλία

Το ξεκίνημα της Πόρτο είναι ιδανικό, με 7 στα 7. Η Μπενφίκα ψάχνεται και η Σπόρτινγκ όπως πάντα, θα κάνει την κοιλιά της. Μάλλον ύστερα από τέσσερα χρόνια παντοκρατορίας της Μπενφίκα, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν οι «δράκοι» στο θρόνο.

Ολλανδία

Στο ξεκίνημα όλα δείχνουν Αϊντχόφεν. Ο Άγιαξ δεν πατάει καλά και η Φέγενορντ αφού πήρε το περσινό πρωτάθλημα, έδιωξε το άγχος των 18 χρόνων χωρίς τίτλο. Λογικά η ομάδα της Philips, δεν θα έχει πρόβλημα να κατακτήσει τον 24ο τίτλο της.

Τουρκία

Ακριβές μεταγραφές και ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα. Ο τίτλος κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναπάει στην Κωνσταντινούπολη. Θα μου πεις «κάτι είπες τώρα». Τα δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα της Μπεσίκτας και η εικόνα της στο Champions League την καθιστούν φαβορί. Όμως το ξεκίνημα της Γαλατά, είναι ιδανικό, έχοντας πάρει ήδη «αέρα» τριών βαθμών. Αυτές οι δυο είναι τα φαβορί.

Τσάμπιονσιπ Αγγλίας

Ξέρουμε τι θα πείτε. Δεν βγάζει πρωταθλητή και είναι η δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Εκτός όμως ότι πρόκειται για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με ιστορικές ομάδες του νησιού, οι τρείς ομάδες που θα καταφέρουν να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία, θα πάρουν τόσα χρήματα, που ούτε ο νικητής του Champions League δεν θα πάρει. Αυτοί είναι οι λόγοι που την βάζουμε στην δεκάδα.

Οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 46 αγωνιστικών που ο καθένας μπορεί να χάσει και να κερδίσει τους πάντες. Θα ξεχωρίσουμε όμως δυο ομάδες, ιστορικές για την Αγγλία, που δείχνουν σοβαρές στο ξεκίνημα. Την Λίντς και την Κάρντιφ. Δείχνουν πιο έτοιμες από τις άλλες και έχουν τον πρώτο λόγο. Όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Γούλβς, την Άστον Βίλα, την Ίπσουιτς και την μέχρι στιγμής έκπληξη του πρωταθλήματος, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ήταν η χειρότερη γενοκτονία στην ανθρώπινη ιστορία;

Ιστορικά 10.05.2024
Στην παγκόσμια ιστορία ένας σημαντικός αριθμός μαζικών δολοφονιών και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας έχουν λάβει χώρα

HΑΝ NΑΗ: `Ενα ποπ κορίτσι σε έναν άγριο κόσμο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πρόσωπα 10.05.2024
Μιλήσαμε μαζί της για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα

Τα ρομπότ γίνονται φίλοι μας: Nαι οι ταινίες είχαν δίκιο

Νέα Εποχή 10.05.2024
Oι άνθρωποι στρέφονται στις συσκευές για παρέα - Πολλοί προτιμούν τις συσκευές από τους ανθρώπους ή γιατί απλώς, δεν βρίσκουν πια παρέες

Πώς ξοδεύουν τα κέρδη τους οι χρηματιστές της Wall Street

Πρόσωπα 10.05.2024
Αυτοκίνητα, χαβιάρι και κρυπτονομίσματα

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

Πρόσωπα 10.05.2024
Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία

Πως ένα ελληνικό σήριαλ έσωσε 2000 ανθρώπους από βέβαιο θάνατο

Ιστορικά Χτες
Μια απίστευτη ιστορία από την ελληνική πραγματικότητα

Η ιστορία της Ράφα και γιατί χτύπησε εκεί το Ισραήλ

Stories Χτες
Τι είναι το πέρασμα της Ράφα

Μαρία Αντουανέτα: Έμεινε στην Ιστορία για δυο φράσεις της, όμως τη μία δεν την είπε ποτέ

Πρόσωπα Χτες
Mήπως η Μαρία Αντουανέττα ήταν κάπως παρεξηγημένη;

199 μέλη! Η μεγαλύτερη οικογένεια του κόσμου ζει κάτω από μια στέγη

Stories Χτες
199 άτομα ζουν κάτω από την ίδια στέγη σε ένα γιγάντιο κτίριο