E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πτώση των ηγετών σε μία φωτογραφία

Η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Δημοσίευση 5/12/2016 | 12:28

Η πτώση των ηγετών σε μία φωτογραφία

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χτες το βράδυ μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί μερικούς μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου του 2016.

Η φωτογραφία άρχισε να κυκλοφορεί μετά την ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και την ανακοίνωση του Ματέο Ρέντσι ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Στη φωτογραφία εικονίζονται ο τότε βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Απ' όλους αυτούς του ηγέτες μόνο η γυναίκα ανάμεσά τους, η Μέρκελ, έχει κατορθώσει να διατηρήσει τη θέση της και να διεκδικεί την επανεκλογή σαν αρχηγός της κυβέρνησης της Γερμανίας.

Ο Κάμερον παραιτήθηκε μετά το Brexit, ο Ομπάμα ολοκληρώνει τον Ιανουάριο τη δεύτερη θητεία του δίχως να καταφέρει να βάλει στο Λευκό Οίκο την Χίλαρι Κλίντον που ο ίδιος στήριξε, ο Ολάντ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι καν υποψήφιος στις επόμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές (την ώρα που δημοσκοπικά το κόμμα του καταρρέει), ενώ τέλος ο Ρέντσι ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Ουσιαστικά λοιπόν όλοι οι ηγέτες της φωτογραφίας «αποκαθηλώθηκαν» με λαμπρή εξαίρεση τη γυναίκα που στέκει ακριβώς στη μέση. Τη γερμανίδα καγεκλάριο η οποία όχι μόνο διατηρεί τα ηνία της χώρας, αλλά θα είναι υποψήφια και για τέταρτη θητεία. Σε λίγους μήνες από τώρα και λίγο μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη λήψη της εικόνας, όλοι οι εικονιζόμενοι θα έχουν περάσει στη λήθη, εκτός βέβαια από την Μέρκελ, την γερμανίδα πολιτικό που ανέλαβε τα ηνία της ισχυρότερης χώρας της Ε.Ε. το 2005 και όπως όλα δείχνουν θα τα διατηρήσει και για μια ακόμη 4η θητεία.

«Η πτώση των ηγετών σε μία φωτογραφία» είναι το σχόλιο με το οποίο συνοδεύει τη φωτογραφία η ιταλική η La Repubblica. « Η φωτογραφία αποτυπώνει μια εποχή του παρελθόντος, καθώς οι ηγέτες πέφτουν σαν τους "10 Μικρούς Ινδιάνους" της Αγκάθα Κρίστι», σχολιάζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «μόνο η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται να αντιστέκεται εν όψει των γερμανικών εκλογών». Τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα είναι λιγότερο ευγενικά, καθώς η φωτογραφία συνοδεύεται από φράσεις όπως «ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα», κτλ.

Για την ιστορία η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε από μια επίσημη φωτογράφο του Λευκού Οίκου, πριν τη συνάντηση των ηγετών στο Ανόβερο της Γερμανίας, στις 25 Απριλίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...