E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό το γαλλικό χωριό είναι τόσο πλούσιο που οι κάτοικοι δεν θα πληρώσουν φόρους

Πλούσιο το χωριό, «φτωχοί» οι πολιτικοί του

Δημοσίευση 25/7/2018 | 00:07

Αυτό το γαλλικό χωριό είναι τόσο πλούσιο που οι κάτοικοι δεν θα πληρώσουν φόρους

Οι κρατικοί ελεγκτές στην Γαλλία, ενημέρωσαν ένα μικρό χωριό, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, ότι είναι πολύ πλούσιο ώστε οι κάτοικοι να συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους. Έτσι για φέτος, οι δημοτικοί φόροι και οι φόροι περιουσίας θα ακυρωθούν.

Το χωριό των 586 κατοίκων ονομάζεται Le Perthus και η οικονομία του βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο πάρκινγκ. Από αυτό και μόνο, κερδίζει σχεδόν 800.000 ευρώ τον χρόνο, σχεδόν 1.350 ευρώ δηλαδή ανά κάτοικο.

Άνθρωποι από τις γύρω περιοχές, παρκάρουν στο χωριό τα αυτοκίνητά τους και περνούν τα σύνορα με τα πόδια, ώστε να ψωνίσουν στην Ισπανία, όπου τα περισσότερα προϊόντα είναι φθηνότερα. Τα ιδιωτικά πάρκινγκ χρεώνουν για την στάθμευση και τα έσοδα είναι η κυριότερη πηγή εσόδων του χωριού.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει πλεόνασμα που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα έξοδά του είναι πολύ λίγα. Έτσι η περιφέρεια τους συμβούλευσε να μην φορολογήσουν τους κατοίκους αυτόν τον χρόνο, αφού έχουν «αφθονία πόρων που δεν χρησιμοποιούνται».

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου, Andre Pezziardi, δήλωσε ότι «Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η τοπική φορολόγηση πρέπει να γίνει μηδενική, κι αυτό γιατί η συνεισφορά των πολιτών πρέπει να έχει ανταλλάγματα και αυτό σημαίνει έξοδα».

Τον περασμένο χρόνο, ο δήμος ξόδεψε λιγότερα από 5.500 ευρώ, από τις 270.000 ευρώ που προορίζονταν για δημόσια έργα. Κι αυτό γιατί η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεν συμφώνησαν στους προϋπολογισμούς.

Η δήμαρχος Marie-Hélène Ruart-Lucquin, αναφέρει πως το συμβούλιο εμπόδισε τις προτάσεις για την κατασκευή ενός παιδικού πάρκου, ενός ιατρικού κέντρου, μιας βιβλιοθήκης καθώς και άλλων έργων. «Τα δυο τελευταία χρόνια, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψηφίζουν εναντίον των έργων, οπότε δεν μπορούμε να επενδύσουμε στην κοινότητα». Η δήμαρχος δήλωσε πως καταλαβαίνει την απόφαση του λογιστικού ελέγχου, αλλά αυτό σημαίνει ότι «πλέον ξεχνάμε μελλοντικές επενδύσεις. Αυτή η κατάσταση με αηδιάζει».

Η νομαρχία θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την πρόταση για μη φορολόγηση. Οι κάτοικοι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα από 360.000 ευρώ σε φόρους και κάποιοι είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα ότι θα εξαιρεθούν. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως οι διαφωνίες της δημάρχου με το συμβούλιο κάνουν κακό στην κοινότητα. «Είναι όλοι απέναντι στην δήμαρχο» δήλωσε μια από αυτούς. «Δεν έχει την πλειοψηφία, οπότε όλα μπλοκάρονται από το δημοτικό συμβούλιο. 'Παίζουν' με ολόκληρο το χωριό. Δεν υπάρχουν λεφτά για το σχολείο. Είναι λάθος».

Πηγή: Telegraph.co.uk

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...