E-Daily

Η Ύδρα το Πάσχα είναι ομορφότερη

Ο προορισμός που θα κάνει το Πάσχα σου μοναδικό

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

4/4/2018 | 12:18

Γράφω από προσωπική εμπειρία, καθώς έχω ζήσει το πανέμορφο νησί της Ύδρας, τις πασχαλινές ημέρες. Ενώ σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν την Ύδρα για καλοκαιρινό προορισμό, όποιος ζήσει το νησί την Μεγάλη Εβδομάδα, δύσκολα θα μπορέσει να το ξεχάσει.

Μόλις μιάμισι ώρα από τον Πειραιά, με καταλύμματα που συνδυάζουν παράδοση και σύγχρονες ανέσεις, θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς εκδρομείς. Μόλις φτάσετε θα απολαύσετε την έλλειψη αυτοκινήτων, θα μαγευτείτε από την ηρεμία που μεταδίδει αυτό το νησί.

Θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας, θα νιώσετε νεότεροι και γεμάτοι ενέργεια να ζήσετε το νησί και τον έρωτα σας. Οι πολύ κοντινές αποστάσεις και οι γεμάτο όμορφες εικόνες γωνίες του νησιού, θα σας κάνουν να νιώθετε πως η μέρα δεν έχει μόνο 24 ώρες.

Θαλασσινός επιτάφιος

Από τα πιο όμορφα και τα πιο γραφικά έθιμα είναι η περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα, που γίνεται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στα Καμίνια. Το έθιμο πραγματοποιείται ώστε να ευλογηθούν τα νερά και να φέρουν τύχη στους ναυτικούς και τους σφουγγαράδες. Σχεδόν όλο το νησί παρακολουθεί το έθιμο, ενώ η θάλασσα γεμίζει με σκάφη και βάρκες που δίνουν στη νύχτα μια σπάνια ομορφιά.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, το λιμάνι της Ύδρας χρωματίζεται από τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, ενώ τα φωταγωγημένα αγκυροβολημένα πλοία ρίχνουν φωτοβολίδες και ανοίγουν τις σειρήνες τους.

Την Κυριακή του Πάσχα πραγματοποιείται με εντυπωσιακό τρόπο, το παραδοσιακό κάψιμο του Ιούδα, στην προκυμαία του λιμανιού.

Γραφικά στενάκια

Μια απλή βόλτα θα σας γεμίσει με τόσο όμορφες εικόνες, που θα σας κάνει να υποσχεθείτε στον εαυτό σας, ότι μια μέα θα ζήσετε μόνιμα στο νησί. Κάθε σπίτι στην Ύδρα είναι και ένα έργο τέχνης, ενώ οπωσδήποτε ανεβείτε σε ένα ψηλό σημείο στο νησί για να απολαύσετε τη θέα. Το νησί μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

Οι μυρωδιές 

Τα σπίτια είναι γεμάτα με γλάστρες, και είναι η καταλληλότερη εποχή για να απολαύσετε χρώμα και μυρωδιές. Σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από τις κουζίνες των ντόπιων, θα δώσετε στον εγκέφαλο σας τόσο υλικό που θα ταξιδεύει για πολύ καιρό.

Φαγητό

Εδώ θα παραδεχθώ ότι οι τιμές είναι τσιμπημένες. Αλλά το νησί σου προσφέρει επιλογές από ακριβά restaurant, μέχρι γραφικά ταβερνάκια, όπου πρέπει να δοκιμάσεις τους ουζομεζέδες τους.