E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η αντίδραση της Αστυνομίας όταν μαγαζί προσέλαβε για πρώτη φορά σερβιτόρες στην Αθήνα

Ο σάλος από την πρωτοποριακή για την εποχή κίνηση

Δημοσίευση 3/4/2018 | 00:24

Η αντίδραση της Αστυνομίας όταν μαγαζί προσέλαβε για πρώτη φορά σερβιτόρες στην Αθήνα

Το να εργάζονται σήμερα οι γυναίκες σε καταστήματα, και συγκεριμένα σε επιχειρήσεις εστίασης είναι απόλυτα φυσιολογικό, μόνο που αυτό δεν ίσχυε πάντα.

Πριν το 1906 κανένα κατάστημα δεν είχε σερβιρότες στην Αθήνα, μέχρι που το ζαχαροπλαστείο του Κουρμαλίδη στη γωνία Σταδίου και Πεσπατζόγλου,για να ξεχωρίσει προσέλαβε δύο γυναίκες.

Φάνταζε τόσο εξωπραγματικό το γεγονός, που μαθεύτηκε αμέσως και πολύς κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το μαγαζί για να το δει με τα μάτια του και να το σχολιάσει. Πολλοί ζητούσαν «να καεί το μαγαζί για παραδειγματισμό» και … «να κρεμαστεί ο Κουρμαλίδης στην πλατεία Συντάγματος». Αντίθετα άλλοι, και ιδιαίτερα νεαροί φοιτητές, δεν έλεγαν να φύγουν μέσα από το κατάστημα.

Όλος ο σάλος κράτησε τρεις μέρες και τερματίστηκε με την σκληρή επέμβαση της Αστυνομόας που σφράγισε το ζαχαροπλαστείο. Στη ανακοίνωση που κολλήθηκε στην είσοδο του αναγράφονταν: Το κατάστημα εκλείσθη κατόπιν αποφάσεως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Απαγορεύεται αυστηρώς η εν αυτώ είσοδος. Η παρούσα διαταγή εξεδόθη προς περιφρούρησιν των Ηθών από πάσης προσβολής ή βλάβης.