E-Daily

KiNK: ο DJ που ξεσηκώνει τα πλήθη, είναι ‑ξανά‑ το Κορυφαίο Live Act της χρονιάς

Ο Βούλγαρος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη καλεσμένος της NON Aesthetics

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Δημοσίευση 26/8/2017 | 02:35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ10 τραγούδια που ίσως να μην ξέρατε ότι γράφτηκαν για ταινίες 3/8/2017

Όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ τι σημαίνει να είσαι DJ και να πραγματοποιείς το δικό σου σετ. Για τους μη εξοικοιωμένους, χοντρικά σημαίνει -στις περισσότερες περιπτώσεις- ένας μίκτης, δύο έως τέσσερα cd players ή κάποιο άλλο λατρεμένο καλούδι του κάθε DJ. Τι σημαίνει όμως να είσαι DJ που πραγματοποιεί Live το πρόγραμμα του, χτίζοντας κομμάτια και ροή από, -σχεδόν- μηδενική βάση; 

Λάτρης των πολύπλωκων -για εμάς- μηχανημάτων.

O KiNK είναι ένας από αυτούς που καταφέρνει να χειρίζεται εναν "στρατό" απο μικρά και μεγάλα μηχανήματα τα οποία αραδιάζει μπροστά του σε κάθε εμφάνισή του. Midi, Controllers, Drum Machines και πολλά άλλα αγαπημένα "παιχνίδια" βρίσκονται σε άψογη στοίχιση τριγύρω του.

Φτάνει να ρίξουμε μια ματιά στον λογαριασμό του στο instagram για να καταλάβουμε ότι πίσω από την περσόνα του παραγωγού που ξεσηκώνει τα πλήθη, κρύβεται ένας άνθρωπος που αξιοποιεί στο μέγιστο την τεχνολογία και τα συνθεσάιζερ προκειμένου να εκφραστεί δημιουργώντας την μουσική του.

Ο σωστός χαρακτήρας ανοίγει πόρτες και σε κρατά στη γη

Οι μέρες που ο Strahil Velchel, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, πίστευε ότι δε θα μπορέσει να βγάζει τα προς το ζην γράφοντας ή παιζόντας μουσική, έχουν περάσει προ πολλού. Κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη, όχι μόνο από του clubbers σε όλο τον κόσμο αλλά και των μεγαλύτερων και πιο επιδραστικών ονομάτων του χώρου. 

Σε μια εποχή όπου εύκολα μπορεί να την “ψωνίσει” ο οποιοσδήποτε, το να παραμείνεις προσγειωμένος είναι μια πρόκληση. Ο KiNK εξακολουθεί να ζει στη γενέτειρα του τη Σόφια, να κάνει παρέα με τους ίδιους φίλους που είχε προτού γίνει γνωστός, ακόμα και το να εμφανίζεται ινκόγκνιτο σε μικρά clubs της Βουλγαρίας. Άλλωστε δε χρειάζεται καν να σας το πούμε. Φτάνει να τον δείτε από κοντά ή σε κάποιο βίντεο στο ίντερνετ και θα διακρίνετε έυκολα τον χαρακτήρα του.

Ο Sven Vath.

Το Accident In Paradise ήταν ο πρώτος δίσκος του Sven Vath που αγόρασε ο KiNK, πίσω στο 1994. Ένα βράδυ που βρισκόταν στο ξενοδοχείο του, αρκετά χρόνια αργότερα όταν ήταν πλέον επώνυμος DJ, αποφάσισε να κάνει ένα ποστ στο facebook με το συγκεκριμένο κομμάτι. Τότε ήταν που το management του Sven επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να κάνει ένα ρεμίξ στο κομμάτι. Κι έτσι έγινε!

Δε θα φανταζότανε ποτέ αυτός ο υπέροχος, σεμνός και ταλαντούχος καλλιτέχνης ότι θα ερχότανε μια μέρα που όχι μόνο θα κάνει ρεμίξ σε ένα κομμάτι του Sven Vath, αλλά θα προσκληθεί λίγο αργότερα να μοιραστεί τα decks μαζί του στα διάσημα πάρτυ της Cocoon στο Amnesia της Ibiza.

Το καλύτερο live act στον κόσμο

Το έγκυρο Resident Advisor έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μας με την μεγαλύτερη επιβράβευση που μπορεί να πάρει ο KiNK για αυτό ακριβώς που κάνει. Για τις δυο τελευταίες χρονιές βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα Καλύτερα Live Acts της χρονιάς και προσωπική μου πρόβλεψη είναι ότι θα βρίσκεται αμετακίνητος στην κορυφή και για το 2017.

Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, ο Βούλγαρος καλλιτέχνης ξεσηκώνει με εκρηκτικές εναλλαγές από house σε techno και από tech house σε acid house, ενώ η δυνατότητα να επεξεργάζεται ήχους στον "αέρα", δίνει έναν χαρακτήρα σόου στην ερμηνεία του. Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως μια μπάντα αποτελούμενη από έναν μόνο άνθρωπο.

Οι παραγωγές

Ως παραγωγός, έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες κυκλοφορίες σε labels όπως η Rush Hour Rec, Cocoon, Clone ενώ το ρεμίξ του στο Pop Culture του DJ Dozia που κυκλοφόρησε στην Ovum και βρέθηκε στα charts δεκάδων καλλιτεχνών, υπήρξε μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες του 2015.

Στόχος του ίδιου είναι να δημιουργεί τον δικό του ήχο, κάτι που όπως ο ίδιος λέει είναι αρκετά δύσκολο. Και θα συμφωνήσουμε. Πολλοί προσπαθούν λίγοι το καταφέρνουν. Όμως ο KiNK έχει ήδη βάλει τις βάσεις για να αφήσει το στίγμα του στο χώρο. Οι παραγωγές και οι live εμφανίσεις του το αποδυκνείουν.

Μετά την περυσινή του εμφάνιση στο Reworks που εντυπωσίασε παίζοντας για 5 σχεδόν ώρες γνωρίζοντας την αποθέωση, ο KiNK επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, καλεσμένος της NON Aesthetics και του Ison που γιορτάζει τα γενέθλια του με το τελευταίο NON Rooftop της σεζόν. Μαζί τους ο Machki από την Pollux και η ArKI από τη NON.

Τετάρτη 30 Αυγούστου στο Met Hotel.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική