E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι ράπερ στην ιστορία του NBA

Πόσο καλά ραπάρει ο Kobe και γιατί ο Shaq κάνει την έκπληξη;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 27/1/2017 | 00:15

Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι ράπερ στην ιστορία του NBA

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος παίκτης του NBA ασκεί την τέχνη του ραπ, είτε ερασιτεχνικά, είτε δισκογραφικά. Το άθλημα ούτως ή άλλως έχει συνδυαστεί σε μεγάλο βαθμό με αυτή την μουσική, οπότε αυτό το φλερτ των παικτών με το ραπ μοιάζει φυσιολογικό.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τους καλύτερους και χειρότερους ράπερ/μπασκετμπολίστες στην ιστορία του NBA:

Οι Καλύτεροι:

Shaquille O’Neal 


Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Shaquille O’Neal ήταν ο πιο εμπορικός παίκτης του NBA. Ο Michael Jordan μπορεί να είχε το Space Jam (το οποίο έκλεισε 20 χρόνια πριν λίγο καιρό!) όμως ο Shaq είχε Kazaam και Steel. 
Η καριέρα του ως ράπερ είναι εντυπωσιακή. Το πρώτο του άλμπουμ, Shaq Diesel έγινε πλατινένιο, με τον Phife Dawg των A Tribe Called Quest να συμμετέχει. Στα επόμενα τρια άλμπουμ του συενργάστηκε με θρύλους όπως: Method Man, RZA, Redman, Warren G, The Notorious B.I.G., Mobb Deep, Jay Z, Rakim, DJ Quik και άλλους.

Damian Lillard

Στις 21 Οκτωβρίου 2016 και μόλις τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη της κανονικής σεζόν του NBA, ο παίκτης των Portland Trail Blazers, Damian Lillard, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με συμμετοχές από Lil’ Wayne, Jamie Foxx, Juveline, Raphael Saaqid και άλλους.

Cedric Ceballos

Τον Νοέμβριο του 1994, η Epic Records κυκλοφόρησε το “B-Ball’s BEst Kept Secret”, μια hip-hop συλλογή με παίκτες του NBA να συνεργάζονται με επαγγελματίες ράπερς. 
Highlight της συλλογής ήταν το “Flow On” από τον παίκτη των Lakers, Cedric Ceballos, ο οποίος θα συμμετάσχει στο μοναδικό All-Star Game της καριέρας του, λίγο αργότερα στην ίδια σεζόν. Στο κομμάτι συμμετέχει ο Warren G.

Iman Shumpert 

Ενώ ο shooting guard των Celveland Cavaliers συστήθηκε στο ευρύ κοινό του ραπ όταν εμφανίστηκε μαζί με τη σύζυγο του Teyana Taylor στο βίντεο του “Fade” από τον Kanye West, ο Iman Shumpert κυκλοφορεί δική του μουσική τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Το mixtape με τίτλο “Th3 #Post90s” αποδείχτηκε πολύ καλό, ενώ το βίντεο για το  “Build Em”, γυρισμένο σε στυλ Grand Theft Auto, εκπλήσιε ευχάριστα.

Ron Artest/Metta World Peace

Μεγαλύτερες επιτυχίες του τα “Champion” και “Go Loco”. O Ron Artest που νόμιμα κι επίσημα μετονομάστηκε σε Metta World Peace τον Σεπτέμβριο του 2011, έχει συνεργαστεί και με τους δικούς μας Active Member το 2001, ηχογραφώντας μαζί τους το “Make A Wish” και μια αγγλόφωνη έκδοση του “Φύλακας ‘Αγγελος”, με τίτλο “Guardian Angel”.

Οι μέτριοι

Gary Payton

Συμμετείχε επίσης στην συλλογή του 1994 όπως και ο Cedric Ceballos, όμως στη δική του περίπτωση, μάλλον είναι κάτι που και ο ίδιος θα ήθελε να ξεχάσει.
Παρόλα αυτά η συμμετοχή του στο “Tell Me When To Go” του Draymond Green είναι καταπληκτική.

Allen Iverson

Μια από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις ανθρώπων στο NBA, ο Allen Iverson όχι μόνο καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση το 1993, αλλά δημιούργησε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κομμάτια, το “40 Bars”. 
Με στίχους όπως: “I know killers that kill for a fee” and “Come to me with f****t tendencies / You’ll be sleeping where the maggots be,” δεν αποτελεί έκπληξη που το NBA δε χάρηκε ιδιαίτερα και το άλμπουμ του “Non Fiction”, δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Chris Webber

Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο και τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο “2 Much Drama”. Με το όνομα C. Webb, το single “Gangsta, Gangst (How U Do) έφτασε μέχρι το Νο.10 του rap chart.

Οι Χειρότεροι

Steph Curry

Ναι, μπορεί να είναι -ήδη- ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, όμως στο ραπ η μεγαλύτερη του συνεισφορά ίσως είναι η έμπνευση που έχει δώσει σε καλλιτέχνες όπως Drake, Fat Joe, E-40 και Kehlani.
Ο Steph ίσως θεώρησε καλή ιδέα, προτού γίνει ο αστέρας που όλοι καμαρώνουμε σήμερα και ενώ ήταν στο κολέγιο, να συμμετάσχει σε μια παρωδία του Asher Roth. Ο 22χρονος -τότε- Curry μας απέδειξε ότι είναι πολύ καλύτερος παίκτης από ράπερ. Τουλάχιστον προσπάθησε και τον επικροτούμε γι’ αυτό.

Dwight Howard

Αντίθετα με τον Curry, o Dwight Howard πήγε στον NBA, απ’ ευθείας από το Λύκειο, για να γίνει η νούμερο ένα επιλογή στο draft του 2004. 
Δεν είχε ανάλογη επιτυχία ως ράπερ και το πιο επιτυχημένο του κομμάτι έχει μετα βίας κάτι περισσότερο από 2.500 προβολές.

Jason Kidd

Ο τωρινός προπονητής του Γιάννη Αντεντοκούμπο, είχε ένα τόσο κακό κομμάτι που οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο 1000 λέξεων για αυτό.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του Jason Kidd στους Mavericks το 2008, ο συμπαίκτης του Mark Cuban ανακάλυψε το κομμάτι με τίτλο “What the Kidd Did” και το έπαιζε στο ζέσταμα για αστείο! 

Kobe Bryant

Το 2000 ο Kobe ήταν στην κορυφή του κόσμου. Ήταν στα μισά της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος, ξεκίνησε να βγαίνει με την Vanessa Laine με την οποία αραβωνιάστηκε αργότερα τον Μάιο και συμεμτείχε στο πρώτο του All Star Game. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που κυκλοφόρησε το “K.O.B.E.” τον Ιανουάριο.
Αργότερα θα ιδρύσει το label Heads High Entertainment το οποίο δεν άντεξε πάνω από ένα χρόνο. Προτιμότερο να τον θυμόμαστε σαν έναν από τους μεγαλύτερους παικτες του NBA παρά ως ράπερ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταινίες για να δεις μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα

Σινεμά 05.05.2024
Χαλαρές και απολαυστικές ταινίες για τη χώνεψη

Cobra Kai: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η έκτη σεζόν

TV Σειρές 02.05.2024
Η σειρά θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές 02.05.2024
Η μια πιο ακραία από την άλλη

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Μουσική 30.04.2024
Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε