E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Reworks Festival φέτος ήταν ένα ξεχωριστό μουσικό φεστιβάλ

Μουσική πανδαισία και στιγμές που δεν ξεχνιούνται ποτέ

Δημοσίευση 6/10/2016 | 00:18

Το Reworks Festival φέτος ήταν ένα ξεχωριστό μουσικό φεστιβάλ

Aυτό ήταν το μεγαλύτερο, το πιο πρωτοποριακό και πληρέστερο Reworks που ζήσαμε ποτέ! Ανάμεσα σε ομιλίες, open stages και συναυλίες ανακηρύχθηκε και ο νικητής της ψηφοφορίας κοινού για τον μουσικό διαγωνισμό CU OnStage – Reworks Edition! Ο νικητής ήταν ο Nicola Regulus και χάρη στο CU βρέθηκε πίσω από τα decks του Reworks Festival και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα!

Το κοινό τον λάτρεψε, και ο ίδιος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό παίζοντας house, techno και underground μουσική, μπλέκοντας jazz μέχρι disco και funk και από house, μέχρι techno και breaks, αλλά και πιο alternative ήχους, με επιρροές από κλασσική και cinematic μουσική μέσω του live act, με τον υπολογιστή, τον εφέκτορα και το πιάνο του, σε δικές του συνθέσεις και remix. 

Το CU συνεργάστηκε για τρίτη χρονιά με το πετυχημένο και πάντα sold out Reworks Festival και έδωσε για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα σε ταλαντούχους dj να αναδείξουν τη δουλειά και το ταλέντο τους στην ίδια σκηνή που έπαιξαν διεθνείς καλλιτέχνες! Ήταν ωστόσο η 1η χρονιά που κατάφερε να δώσει μια μικρή γεύση της εμπειρίας, σε ακόμη περισσότερο κόσμο! Στο Reworks Festival φέτος έκανε την παρθενική του εμφάνιση το CU Pop Up Techno Room, ένα μικρό club στο οποίο τη μουσική μπορεί να παίξει ο καθένας- γιατί πολύ απλά το CU Pop Up Techno Room είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργήσει ηλεκτρονική μουσική ο καθένας- κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα με τις δημιουργίες πάνω από 100 ατόμων που έπαιξαν μουσική στο booth!

Το 12ο Reworks Festival πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασε καταξιωμένους καλλιτέχνες, ηχηρά ονόματα και σχήματα από όλο τον κόσμο όπως οι Ben Klock, Solomun, GusGus, Kiasmos, Mind Against, Kobosil, WhoMadeWho, Agoria, Michael Mayer, Mano Le Tough αλλά και το καλύτερο live act στον κόσμο για το 2015 KiNK. Κατάφερε να συμπεριληφθεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ διεθνώς, να ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της χώρας και να αποτελέσει ένα διεθνές σημείο αναφοράς και συνάντησης, βάζοντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα στον παγκόσμιο φεστιβαλικό χάρτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό #CU_ONSTAGE, στο ανανεωμένο www.cuonstage.gr Περισσότερες πληροφορίες για το Reworks Festival στο www.reworks.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική