E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 ταινίες για την ζωή του Ιησού

Λίγο πριν την κορύφωση του Θείου Δράματος

Δημοσίευση 3/4/2018 | 12:36

5 ταινίες για την ζωή του Ιησού

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης. Κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας αντιπροσωπεύει ένα κεφάλαιο της ζωής του Ιησού, του Θεανθρώπου που ήρθε στον κόσμο για να τον σώσει από τις αμαρτίες του.

Η ζωή, τα πάθη του, ο θάνατός του και η Ανάστασή του, αποτελούν συνεχώς έμπνευση για δημιουργούς του κινηματογράφου. Οι απόπειρες για να μεταφέρουν όλα τα παραπάνω στην οθόνη είναι ουκ ολίγες. Και καθεμία από τις παρακάτω ταινίες προσπάθησε να αποτυπώσει που είχαν η παρουσία του και η διδασκαλία του στους ανθρώπους.

Από το «Jesus from Nazareth» που έχει γίνει συνώνυμο του ελληνικού Πάσχα, μέχρι το Οσκαρικό «Ben - Hur», κάθε ταινία έχει την δική της οπτική με έναν κοινό παρονομαστή.

Jesus from Nazareth

Το γνωστό σε εμάς ως «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ», είναι τόσο συνυφασμένο με το Πάσχα, που ο Robert Powell ήταν για πολλά χρόνια πρότυπο για την πραγματική εμφάνιση του Ιησού. Τα 382 λεπτά της ταινίας – σειράς του Franco Zeffirelli συγκέντρωσε όλη την ελίτ των ηθοποιών της εποχής, με τα γυρίσματα να κρατούν μια τετραετία. Η πρεμιέρα έγινε το 1977 στην Ιταλία.

Jesus

Μια όχι και τόσο γνωστή μεταφορά, με τον Jeremy Sisto στον ρόλο του Ιησού, που παρολ’ αυτά είναι καθηλωτική. Η 4ωρη ταινία, έγινε στα πλαίσια της σειράς ταινιών «Η Βίβλος», που καταπιάνεται με διάφορα πρόσωπα της Βίβλου, όπως ο Δαβίδ, ο Μωυσής και ο Ιωσήφ.

The Greatest Story Ever Told

Ένας πολύ όμορφος τίτλος για μια πολύ όμορφη και στοργική ταινία, γύρω από την ζωή του Ιησού. Κυκλοφόρησε το 1965, προτάθηκε για 5 Όσκαρ και συγκέντρωσε κι αυτή, τα μεγαλύτερα ονόματα του καιρού της.

Ben – Hur

Το μυθιστόρημα του Lew Wallace, «Ben – Hur: A Tale of the Christ», μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1959 με πρωταγωνιστή τον Charlton Heston και σάρωσε τα Όσκαρ, με 11 αγαλματίδια. Σε αυτή κύριος πρωταγωνιστής είναι ένας Ιουδαίος πρίγκιπας που μάχεται την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον καιρό του Ιησού. Μια συνάντηση μαζί του θα τον αλλάξει για πάντα.

The Passion of Christ

Η πιο πρόσφατη ταινία της λίστας που επικεντρώνεται στις 12 τελευταίες ώρες της ζωής του Ιησού. Τα βασανιστήρια και η σταύρωση, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί και μάλιστα στην γλώσσα που μιλούσαν εκείνη την εποχή στο σημερινό Ισραήλ. Την Αραμαϊκή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική