E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο δράστης στο Ανσμπαχ είχε ορκιστεί πίστη στον ISIS

Είχε υλικά και για 2η βόμβα

Δημοσίευση 25/7/2016 | 18:06

Ο δράστης στο Ανσμπαχ είχε ορκιστεί πίστη στον ISIS

Ο Σύρος που ανατινάχθηκε, τραυματίζοντας 12 άτομα στη γερμανική πόλη Ανσμπαχ, επρόκειτο να απελαθεί στη Βουλγαρία, πριν κάνει την επίθεση.

Ο 27χρονος πρόσφυγας είχε αρκετά υλικά για να φτιάξει κι άλλη βόμβα, σύμφωνα με την αστυνομία. Κάτι που εγείρει ερωτήματα για το αν ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.

Την ίδια ώρα, Βαυαρός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο δράστης είχε δηλώσει πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. Αυτό προκύπτει από βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του, το οποίο περιείχε ένα ακόμη, στο οποίο απειλούσε με επιθέσεις στη Γερμανία, στα αραβικά. «Σύμφωνα με την αρχική μετάφραση, δηλώνει την πίστη του στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, γνωστό Ισλαμιστή ηγέτη, και ανακοινώσει στο όνομα του Αλλάχ μία πράξη εκδίκησης ενάντια στους Γερμανούς, γιατί μπαίνουν στον δρόμο του Ισλάμ», ανέφερε ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν. «Νομίζω ότι μετά από αυτό το βίντεο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικό υπόβαθρο», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε ότι η εντολή απέλασης του Σύρου είχε ανασταλεί εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

«Ο δράστης στο Ανσμπαχ ήταν ένας 27χρονος πρόσφυγας από τη Συρία ο οποίος έφτασε στη Γερμανία πριν από δύο χρόνια. Τον Αύγουστο του 2014 έκανε αίτηση για άσυλο. Υπήρχαν ενδύξεις ότι είχε ήδη καταγραφεί ως πρόσφυγας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είχε κάνει αίτηση στη Βουλγαρία και την Αυστρία. Οι βουλγαρικές αρχές μας επιβεβαίωσαν ότι του είχε χορηγηθεί άσυλο. Ετσι, στις 2 Δεκεμβρίου 2014 απορρίφθηκε η αίτησή του στη Γερμανία και διατάχθηκε η απέλασή του στη Βουλγαρία. Το δικαστήριο του Ανσμπαχ επιβεβαίωσε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο Μεζιέρ.

«Μετά από την απόφαση, παρασχέθηκαν ιατρικά πιστοποιητικά που έδειχναν ότι ήταν ψυχολογικά ασταθής. Ως αποτέλεσμα ανεστάλη η εντολή απέλασης. Στις 13 Ιουλίου αυτού του έτους ξεκίνησε ξανά η διαδικασία απέλασης. Ο δράστης λέγεται ότι είχε αποπειραθεί δύο φορές να αυτοκτονήσει και για αυτό πέρασε κάποιο διάστημα σε ψυχιατρική κλινική», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Αυξάνονται οι έλεγχοι στη Γερμανία
Μετά από τέσσερις επιθέσεις μέσα σε λίγες ημέρες, η Γερμανία ενισχύει την αστυνομική παρουσία σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε χώρους κοντά στα σύνορα.

«Αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμένα η αυξημένη αστυνομική παρουσία σε δημόσιους χώρους», τόνισε ο Μεζιέρ. «Για αυτό διέταξα την ομοσπονδιακή αστυνομία να ενισχύσει ορατά την παρουσία της σε σταθμούς, αεροδρόμια και να γίνονται τυχαίοι έλεγχοι στα σύνορα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά

Ελλάδα Χτες
Ένας από τους τραυματίες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση

«Ευχαριστούμε αμερικανικά Πανεπιστήμια»: Μηνύματα ευγνωμοσύνης από Παλαιστίνιους στη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Ευχαριστούμε, φοιτητές για την αλληλεγγύη σας προς τη Γάζα, το μήνυμά σας έφτασε»

Από σήμερα σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας: Ποια αδικήματα οδηγούν απευθείας σε φυλάκιση

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, από το βήμα της βουλής χθες ανέλυσε τις αλλαγές που φέρνει μεταξύ άλλων ο νέος νόμος

Κρήτη: Πέθανε η 44χρονη που έπαθε ανακοπή στο κέντρο του Ηρακλείου μπροστά στο παιδί της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα κατέρρευσε στη μέση του δρόμου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν επανήλθε

Μεξικό: Χαμός σε γάμο ‑ 100 καλεσμένοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Κόσμος Χτες
Βίντεο από τις πρώτες βοήθειες στους προσκεκλημένους

Κοζάνη: Συναγερμός για νεαρό αγόρι που κατανάλωσε φυτοφάρμακο

Ελλάδα Χτες
Το αγόρι μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο, οπου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για να βρεθεί το φάρμακο - αντίδοτο

Σοκ: Ακρωτηρίασαν γνωστό μοντέλο λόγω κρυοπαγημάτων

Κόσμος Χτες
Ανέβηκε σε βουνό ύψους 6.476 μέτρων στο Νεπάλ αλλά υπέστη κρυοπαγήματα και επέστρεψε μ` ένα δάχτυλο λιγότερο - Superwoman, τη χαρακτήρισαν οι θαυμαστές της

Ρώσοι κατάσκοποι στη Χαλκιδική: Η περιβόητη ομάδα με κωδική ονομασία «29155» και οι φόνοι με αέριο

Ελλάδα Χτες
Οι ελληνικές αρχές βρήκαν ότι δεν είχαν δράσει στην Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει η ΕΥΠ

Σήμα κινδύνου για παραισθησιογόνο φυτό σε αλεύρι ‑ Επηρεάζει το νευρικό σύστημα

Κόσμος Χτες
Κρούσματα δηλητηρίασης λόγω της παρουσίας datura, ενός φυτού που επηρεάζει το νευρικό σύστημα