E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του YouTube ‑ Νεκρή η δράστης

Πυροβολισμοί στην έδρα της εταιρείας - Αρκετοί τραυματίες στα νοσοκομεία της περιοχής

Δημοσίευση 3/4/2018 | 23:12

Ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του YouTube ‑ Νεκρή η δράστης

Update 08:00: Σύμφωνα νεότερες πληροφορίες οι τραυματίες από το πυροβόλο όπλο είναι τελικά τρεις. Ένα ακόμα άτομο νοσηλεύεται καθώς τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να διαφύγει. Το περιστατικό έγινε σε αύλειο χώρο του συγκροτήματος. Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει την υπόθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά ως απλή υπόθεση ένοπλης βίας (ίσως κάποιου είδους ξεκαθάρισμα λογαριασμών).

Update 00:43: Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του San Bruno υπάρχουν τέσσερις τραυματίες από πυροβόλο όπλο οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία. Η αστυνομία εντόπισε στο κτήριο μία νεκρή γυναίκα που φέρεται να είναι η δράστης της επίθεσης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση έθεσε η ίδια τέλος στη ζωή της. Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά της και το πως βρέθηκε στο κτήριο (αν ήταν εργαζόμενη ή επισκέπτρια). Η αστυνομία προσπαθεί να ελέγξει ότι όλο το κτήριο και οι περιβάλλοντες χώροι έχουν εκκενωθεί πλήρως. 

Πληροφορίες του The Daily Beast που δεν επιβεβαιώνονται από τις αρχές αναφέρουν ότι ανάμεσα στους τραυματίες από τα πυρά της γυναίκας είναι και ο σύντροφός της.

Update 00:20: Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης ήταν μια γυναίκα η οποία σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που επικαλείται το δίκτυο NBC είναι νεκρή. Παραμένει άγνωστο εάν έθεσε τέλος στη ζωή της ή εάν έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών δυνάμεων.

Νωρίτερα είχαν επιβεβαιωθεί από τα πιο επίσημα χείλη οι πληροφορίες ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας μετά από καταγγελίες γιια ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του YouTube στο San Bruno της Καλιφόρνια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα από ελικόπτερο οι εξωτερικοί χώροι έχουν εκκενωθεί και δυνάμεις της αστυνομίας παίρνουν θέση. Σε άλλες εικόνες βλέπουμε υπαλλήλους της εταιρίας να εξέρχονται από το κτήριο σε σειρά και με σηκωμένα τα χέρια. Δεν είναι γνωστή η τύχη του δράστη και γι αυτό και οι αρχές επιχειρούν με μεγάλη προσοχή.

Οι πρώτες πληροφορίες ήρθαν από υπαλλήλους της δημοφιλούς πλατφόρμας, όπως ο Vadim Lavrusik, οι οποίοι ανέφεραν μέσω Twitter ότι ακούγονται πυροβολισμοί μέσα στο κτήριο και πως έχουν κλειδωθεί σε δωμάτια για την προστασία τους.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε λίγο αρόγτερα επισήμως και από αστυνομικές πηγές, οι οποίες συστήνουν στον κόσμο να μείνει μακριά από την περιοχή.

Το κτήριο τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να προχωρούν σε οργανωμένη εκκένωση. Με νεότερα tweet κάποιοι υπάλληλοι ενημερώνουν πως πλέον βρίσκονται έξω από το κτίριο. Παραμένει άγνωστο εάν ο δράστης βρίσκεται ακόμα στο κτήριο ή εάν εάν έχει περιοριστεί.

Σύμφωνα με tweet υπαλλήλων υπήρξαν κηλίδες αίματος στο δάπεδο και στις σκάλες, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι είδαν υπαλλήλους με τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Πληροφορίες από νοσοκομεία της περιοχής (όπως το Stanford Hospital και το Zuckerberg San Francisco General Hospital) αναφέρουν ότι έχουν υποδεχτεί αρκετούς τραυματίες (χωρίς να διευκρινίζεται η σοβαρότητα των τραυμάτων ή ο ακριβής αριθμός τους). 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Ελλάδα Χτες
Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Πολιτική Χτες
«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Ελλάδα Χτες
Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Κόσμος Χτες
Εντυπωσιακή ανατροπή στην θεμελιώδη υπόθεση της εποχής του #MeToo

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Οικονομία Χτες
Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης