E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φόβοι της Αστυνομίας για αντίποινα μετά τη δολοφονία Στεφανάκου

Ανησυχία για τυχόν παράπλευρες απώλειες πολιτών από το ενδεχόμενο εκδήλωσης αντιποίνων.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2018 | 10:15

Φόβοι της Αστυνομίας για αντίποινα μετά τη δολοφονία Στεφανάκου

Τους «συνοδούς ασφαλείας» του Βασίλη Στεφανάκου, που συνήθιζε να έχει μαζί του σε κάθε του βήμα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι αρχές ερευνούν γιατί το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, δεν ήταν στο πλευρό του.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί έχουν εξακριβώσει ότι αυτή η «απουσία» είχε παρατηρηθεί άλλες δύο φορές από την αποφυλάκισή του και έπειτα, ενώ γνωρίζουν ποιος ήταν ο προορισμός του Βασίλη Στεφανάκου το μοιραίο για εκείνον απόγευμα, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποιο ερευνητικό ενδιαφέρον. Το περίστροφο που είχε περασμένο στη ζώνη του, και φυσικά κατείχε παράνομα, φαίνεται να το έφερε μαζί του εξαιτίας της απουσίας «προσωπικού ασφαλείας», με τους αστυνομικούς να μη αποκλείουν πως αποτελούσε το απειλητικό μέσο για τον εκφοβισμό «κάποιων άλλων».

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση κάνουν λόγο για δολοφόνο που το έχει κάνει ξανά, ενώ το σχέδιο δράσης ήταν καλά μελετημένο και από καιρό, με τους δράστες να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουν, ενώ δεν αποκλείουν αυτό να γινόταν ακόμη και αν το 57χρονο θύμα είχε μαζί του «φίλους» για την προσωπική του ασφάλεια.

Αυτού του τύπου οι εγκληματικές ενέργειες υλοποιούνται μετά από παρακολούθηση της καθημερινότητας και ρουτίνας ενεργειών του στόχου και κατά τεκμήριο εκδηλώνονται στους τόπους εργασίας ή διαμονής του, όπως και στην περίπτωση του Βασίλη Στεφανάκου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν πως τέτοια «συμβόλαια θανάτου» ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας, που έχουν ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, έχουν διεθνώς χαμηλά ποσοστά εξιχνίασης, η οποία έρχεται ετεροχρονισμένα μετά από κάποια άλλη εγκληματική πράξη.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί της αστυνομίας ανησυχούν για τυχόν παράπλευρες απώλειες πολιτών από το ενδεχόμενο εκδήλωσης αντιποίνων μετά την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, γι αυτό το λόγο έχουν ενδυναμώσει το δίκτυο πληροφοριών, προκειμένου να αποτρέψουν την εκτέλεση άλλων «συμβολαίων θανάτου», όπως έχει γίνει τουλάχιστον… 8 φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Στο μεταξύ οι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες έχουν περιγράψει με λεπτομέρειες τις κινήσεις των δραστών, οι οποίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται από το πλούσιο υλικό καμερών ασφαλείας, που προς το παρόν δεν είναι αξιοποιήσιμο, ενώ αναμένουν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και την «σάρωση» επικοινωνιών στην περιοχή, όπως επίσης και τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την εξερεύνηση του οχήματος του Βασίλη Στεφανάκου.

Από τις κινήσεις και την μεθοδολογία των δραστών, οι αστυνομικοί βλέπουν κάποιες ομοιότητες με τις δολοφονίες του Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 αλλά και του μπόντιμπιλντερ Μιχάλη Γιατράκη τον Απρίλιο του 2016, στον Άλιμο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Ελλάδα Χτες
Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Πολιτική Χτες
«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Ελλάδα Χτες
Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Κόσμος Χτες
Εντυπωσιακή ανατροπή στην θεμελιώδη υπόθεση της εποχής του #MeToo

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Οικονομία Χτες
Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης