E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις την στιγμή που χωρίζεις

Θα κάνεις μια απίσια στιγμή, ακόμα πιο απαίσια

Δημοσίευση 1/7/2017 | 00:12

10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις την στιγμή που χωρίζεις

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο σημαίνει ότι ίσως σκέφτεστε να την κάνετε την κίνηση και δεν θέλετε να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Ή μερικοί πάτε με το γνωστό «προσέχουμε για να έχουμε». Πάντως σίγουρα ξέρετε ότι είναι απαίσιο να σε χωρίζει κάποιος. Αλλά οι άνθρωποι, και μπράβο τους, πολλές φορές συζητούν για απαίσια πράγματα πριν τους συμβούν, ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις. Πριν λοιπόν μπείτε στην διαδικασία να κάνετε κάτι, καλύτερα να έχετε στο κεφάλι σας τι να αποφύγετε για να μην μετανιώσετε αργότερα.

Όταν λοιπόν τελειώνετε μια σχέση, πρέπει να ξέρετε που βρίσκεται η ισορροπία μεταξύ ειλικρίνειας και ευγένειας. Αν είστε υπερβολικά ειλικρινείς, τότε μπορεί να καταλήξετε να λέτε πράγματα που θα πληγώσουν τον άλλο. Αν προσπαθήσετε πολύ να είστε ευγενικοί, τότε μπορεί να μην εξηγήστε σωστά τους λόγους και το πιο πιθανό είναι να βρεθείτε ξανά μαζί.

Οι παρακάτω 10 φράσεις θα ήταν καλό να μην λέγονται ποτέ σε έναν χωρισμό:


1. Θέλω να επικεντρωθώ στην δουλειά μου (ή σε κάτι παρόμοιο)

Μπορεί και να είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι ποτέ ο αληθινός λόγος που χωρίζεις. Ποτέ. Αν η σχέση ήταν τέλεια, θα μπορούσες να τα κάνεις όλα. Το αληθινό πρόβλημα είναι ότι δεν δίνεις αρκετή αξία στην σχέση σου, έτσι ώστε να μην έχει όρεξη να προσπαθήσεις (δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό). Αλλά το να χρησιμοποιείς την δουλειά ως δικαιολογίας, δεν θα βοηθήσει ούτε εσένα ούτε αυτό που θέλεις να κάνεις.

2. Προχωράμε γρήγορα

Αυτό υπονοεί αν πατήστε φρένο τότε τα πράγματα θα είναι καλά. Ο άλλος θα σκεφτεί ότι μπορεί να μειώσει λίγο τα τηλέφωνα ή τις εξόδους σας. Αλλά αν εσείς θέλετε να χωρίσετε πραγματικά, μην δίνετε ψεύτικες ελπίδες.

3. Δεν με ενθουσιάζει πια η σχέση μας

Μπορεί να είναι το πιο ειλικρινές πράγμα, αλλά σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις αυτό που αισθάνεσαι. Είναι αόριστο και το να χωρίζεις κάποιον χωρίς συγκεκριμένο λόγο, θα τον/την πληγώσει περισσότερο. Αν το σκεφτούν, τότε θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους, με τον λάθος τρόπο, αφού δεν θα ξέρουν τι πρέπει να διορθώσουν.

4. Δεν είμαι καλός στις σχέσεις

Μπορεί να μην έχτε εμπειρία, αλλά αν η σχέση είναι καλή, θα βάζατε σίγουρα όλα τα δυνατά σας. Ο άλλος σίγουρα θα μουρμουρίζει, «Ποιος είναι ο αληθινός λόγος;».

5. Σε αγαπάω, αλλά δεν είμαι ερωτευμένος/η μαζί σου

Άουτς. Και δυσάρεστο και μπερ δε γουέι. Βέβαια, βγάζει το νόημα ότι ενδιαφέρεσαι για κάποιον σαν άνθρωπο, αλλά δεν υπάρχει η σπίθα που υπήρχε. Αυτό είναι πιο πολύ μια προσπάθεια ευγένεια, που όμως θα τους κάνει να αισθανθούν σαν φίλοι σου ή σίγουρα μη ελκυστικοί.

6. Γνώρισα κάποιον/α άλλον/η

Αν δεν τους έχετε ήδη απατήσει, ΜΗΝ πείτε ποτέ τίποτα τέτοιο. Αν έχετε γνωρίσει κάποιον που σας ελκύει και δεν έχει συμβεί τίποτα, μην το αναφέρετε. Αυτό θα τους πληγώσει ανεπανόρθωτα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αν προσθέσουμε ότι τους λέτε βασικά ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος από αυτούς.

7. Να το γυρίζαμε μόνο στο σeξ;

Μετά από έναν χωρισμό, να προσπαθείς να βρεις μια σeξουαλικη παρτενερ, χωρίς συναισθήματα, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Να το λες πάνω στον χωρισμό είναι ακόμα χειρότερη. Σε ενδιαφέρει το σeξ, αλλά όχι ο άνθρωπος. Τι βολικό. Ακόμα κι αν δεχτεί, θα το κάνει για να σε ξανακερδίσει πίσω, οπότε δεν κερδίζει κανένας τίποτα.

8. Θα μου λείψεις

«Και γιατί με χωρίζεις τότε;». Αυτό δεν θα λέγατε κι εσείς; Μπορεί να λέτε την αλήθεια, αλλά την στιγμή του χωρισμού, το μόνο που καταφέρνει είναι να βαρύνει κι άλλο την ατμόσφαιρα. Ή κάποιος ίσως σκεφτεί, ότι προσπαθείς να αποφύγεις την αντιπαράθεση.

9. Θα είσαι πιο ευτυχισμένος/η χωρίς εμένα

Μια πιθανή σαρκαστική απάντηση είναι, «Α, σε ευχαριστώ που με σκέφτεσαι και το κάνεις αυτό τότε!». Το καλύτερο είναι να μην τους τρίβεις στα μούτρα ότι βρίσκεσαι σε υπεροχή.

10. Δεν φταίς εσύ, εγώ φταίω

Η πιο κλασσική ατάκα, που κάποτε ίσως να έπιανε. Και μπορεί να είναι ειλικρινές αλλά μοιάζει σαν να μαχαιρώνεις κάποιον, όσο πιο απαλά μπορείς. Αν και παραμένει κλασσικό, καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσετε. Είναι πολύ κλασσικό και ίσως ο άλλως καταλάβει ότι πάτε να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις