E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aνατροπή τώρα! Τα 3 πιο παρεξηγημένα τρόφιμα

Από το διαιτολόγο Νίκο Τσούλκα

Δημοσίευση 27/8/2016 | 00:20

Aνατροπή τώρα! Τα 3 πιο παρεξηγημένα τρόφιμα

Αν ξεκινάτε διατροφή ή αν απλώς προσέχετε, επανεξετάστε τα παρακάτω τρόφιμα, γιατί όπως αναφέρει ο διαιτολόγος Νίκος Τσούλκας, ίσως να κάνετε λάθος για αυτά... (πάντα στα πλαίσια μιας ισοροπημένης διατροφής).

Σάντουιτς με γύρο

Το σάντουιτς με γύρο είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο τρόφιμο στην Ελλάδα. Παρά το ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι ένα διατροφικό διαμάντι.

Συγκεκριμένα βοηθάει στην αποκατάσταση μετά την προπόνηση, καθώς παρέχει στον οργανισμό αρκετή ποσότητα ηλεκτρολυτών, κάλιο (άλλη πηγή καλίου είναι τα φρούτα) και νάτριο, ενώ οι πρωτείνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας.

Ταυτόχρονα περιέχει βιταμίνες Β2 και Β6 που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Ακόμη είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σίδηρο υψηλής βιοδιαθεσιμότητας, οπότε ενδείκνυται σε περιπτώσεις αναιμίας. Ακόμη ο γύρος περιέχει σελήνιο με αντιοξειδωτική δράση για τον οργανισμό.

Τέλος, απίστευτο κι όμως αληθινό, βοηθάει κάποιον που θέλει να αδυνατίσει, καθώς τον κρατάει χορτάτο για αρκετές ώρες παρέχοντάς του μεγάλη ευχαρίστηση! Καλό είναι φυσικά να μην τον προτιμάμε με τηγανητές πατάτες για ευνόητους λόγους..

Μπανάνα

Η μπανάνα περιέχει υδατάνθρακες που βοηθούν στη ρύθμιση της διάθεσης, φυτικές ίνες που προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου, αντιοξειδωτικά και κάλιο που βοηθάει στις κράμπες. Τέλος είναι το πιο χορταστικό φρούτο και περιέχει μόνο 120 θερμίδες. Ταυτόχρονα έχει υπέροχη γεύση και μπορεί κανείς να την πάρει εύκολα μαζί του χωρίς να χρειάζεται πλύσιμο καθάρισμα κτλ.

Τσίπουρο και λακέρδα

Αυτό πραγματικά είναι ένα τέλειο γεύμα! Περιέχει ω-3 που βοηθούν σε αυτοάνοσες παθήσεις, ασβέστιο και βιταμίνη D για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Ακόμη είναι πλούσιο σε σχεδόν όλο το σύμπλεγμα βιταμινών Β και βοηθάει στη λειτουργία του κυκλοφορικού. Επιπλέον σε συνδυασμό με το αλκοόλ αυξάνει τη μεταγευματική θερμογένεση πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Συγκεκριμένα περίπου το 25% των θερμίδων που θα καταναλώσετε από τσίπουρο και λακέρδα μετατρέπονται σε θερμότητα στο περιβάλλον. Οπότε τρώτε, απολαμβάνετε και αδυνατίζετε! Τέλος η αλκοόλη μειώνει το στρες και τους πόνους των μυών καθώς δρα σαν μυοχαλαρωτικό και αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών. Σε συνδυασμό με κρεμμύδι και ντομάτα βοηθάει επίσης στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και τον καρκίνο του προστάτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις