E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλλάζει ριζικά το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς»

Επένδυση ύψους 12,4 εκατ. ευρώ - Δείτε τις φωτογραφίες

Δημοσίευση 8/6/2016 | 00:24

Αλλάζει ριζικά το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς»

Με ριζικά ανακαινισμένη όψη, που ενσωματώνει σχεδόν φουτουριστικά στοιχεία, θα υποδέχεται τους επισκέπτες του από τον Απρίλιο του 2017 το ιστορικό ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» στη Θεσσαλονίκη. Το εσωτερικό τής ξενοδοχειακής μονάδας αλλάζει ριζικά, στο πλαίσιο επένδυσης ύψους 12,4 εκατ. ευρώ του ομίλου Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ανέλαβε προ ετών το ξενοδοχείο με μακροχρόνια μίσθωση από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ (με την υποχρέωση να επενδύσει το ποσόν των 5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή του, το οποίο με τη συγκεκριμένη επένδυση υπερδιπλασιάζεται).

Πρόκειται για την πρώτη ριζική αναμόρφωση του ξενοδοχείου που σχεδίασε το περίφημο αρχιτεκτονικό γραφείο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη στα 44 χρόνια λειτουργίας του (η πρώτη οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί το 1966 και τα εγκαίνια έγιναν το 1972). Η επένδυση που θα απαιτήσει η ριζική ανακαίνιση, μία από τις μεγαλύτερες του είδους που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην πόλη, εκτιμάται ότι θα αποσβεστεί εντός επταετίας.

Οι εργασίες του REMAKE -όπως βαφτίστηκε το πρότζεκτ- ξεκίνησαν από τον φετινό Απρίλιο και η ανακαίνιση του όγδοου ορόφου του εμβληματικού κτηρίου οδεύει ήδη προς την ολοκλήρωσή της, υιοθετώντας σύγχρονο στυλ (αντί του κλασικού που είχε μέχρι σήμερα) και φωτεινά χρώματα. Στους μήνες που ακολουθούν και έως την ημερομηνία των εγκαινίων, οι εργασίες θα γίνονται τμηματικά ανά όροφο ή δύο ορόφους. 'Ετσι, το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά, με εξαίρεση το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2017, οπότε θα κλείσει για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και στους κοινόχρηστους χώρους.

Στόχος οι πελάτες υψηλών βαλαντίων

Στόχος του ριζικού remake είναι το «Μακεδονία Παλάς», που αποτελεί το ξενοδοχείο με τον μεγαλύτερο αριθμό κλινών πέντε αστέρων στη Θεσσαλονίκη, να «κερδίσει» πελάτες υψηλών βαλαντίων, «διεθνείς ταξιδιωτικούς savvy με υψηλή αγοραστική δύναμη», μεταξύ άλλων από τις αγορές της Μέσης Ανατολής, από τη Ρωσία, την Κίνα και την ανατολική Ευρώπη. όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η managing director της εταιρείας. Μαρία Γκοντσάροβα (Maria Goncharova). Ο διευθυντής της μονάδας, Περικλής Βογιατζής, επισήμανε από την πλευρά του ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος της ανακαίνισης, το «Μακεδονία Παλάς» θα εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μαζί με την αναβάθμισή του δε, θα έρθουν και αυξήσεις των τιμών διαμονής σε ποσοστό που δεν γνωστοποιήθηκε.

Ριζική μεταμόρφωση με σεβασμό στο ιστορικό παρελθόν

Ο σεβασμός για τον ιστορικό χαρακτήρα του ξενοδοχείου αποτελεί το πρώτο μέλημα της ομάδας που ανέλαβε το remake, όπως επισήμανε η επικεφαλής αρχιτέκτονας της MKV Design, Μαρία Βαφειάδη-Κατσαρού, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για ένα κτήριο- ορόσημο και σήμα κατατεθέν για τη Θεσσαλονίκη. Όπως διευκρίνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων οι ουσιαστικές παρεμβάσεις θα περιοριστούν στους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου και ιδίως στο ισόγειο και τα 276 δωμάτια, αφού εξωτερικά θα γίνουν μόνο εργασίες εξυγίανσης κι αποκατάστασης όπου αυτές χρειάζονται. Όπως διευκρίνισε η κα Βαφειάδη-Κατσαρού, το ισόγειο θα διαχωριστεί λειτουργικά με βάση τις βασικές χρήσεις του ξενοδοχείου: συνέδρια και αναψυχή. Επίσης, πρόκειται να δημιουργηθεί -μεταξύ άλλων- spa εμβαδού 450 τετραγωνικών στον χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το μπαρ. Στο άλλο μισό του ισογείου θα βρίσκονται οι συνεδριακοί χώροι με δυνατότητα ενοποίησης των επιμέρους συνεδριακών αιθουσών, ώστε να δημιουργείται ενιαίος χώρος 2.000 τετραγωνικών. Στον 9ο όροφο θα λειτουργεί εστιατόριο και μπαρ.

Αύξηση θέσεων εργασίας κατά 33%

Στο μεταξύ, με την προσθήκη και των νέων υπηρεσιών στη λειτουργία των ξενοδοχείων, οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 33% ή κατά 70 σε απόλυτο αριθμό. Στο δε διάστημα που το ξενοδοχείο θα μείνει κλειστό, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να απολυθούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Βογιατζής.

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν βήμα- βήμα τη μεταμόρφωση του ιστορικού ξενοδοχείου θα μπορούν -μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες- να επισκέπτονται τον ιστοτόπο που δημιουργείται στη διεύθυνση www.remakedoniapalace.com ειδικά για την πορεία της ανακαίνισης. Στο πρότζεκτ του έργου συνεργάζονται οι εξής επτά εταιρείες: MKV DESIGN (αρχιτέκτονες), FOCAL (project manager), RED EX (contractor), METE SYSM (αρχιτέκτονες/πολιτικοί μηχανικοί), V. Konstantinides (μηχανολόγοι-ηλεκτρολόγοι μηχανικοί), ELEFTHERIA DEKO & Associates (φωτισμός) και Acoustical Engineering (ακουστική).

Από τον Πούτιν μέχρι τη Χέιγουορθ και από τον Κόπολα μέχρι τον Μαραντόνα

Το «Μακεδονία Παλάς» αποτελεί σύμβολο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ σε αυτό έχουν διαμείνει στο παρελθόν διεθνείς προσωπικότητες όπως οι Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρίτα Χέιγουορθ, Κατρίν Ντενέβ, Άντονι Κουίν, Τζον Μάλκοβιτς, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ντιέγκο Μαραντόνα, Φέι Ντάναγουεϊ και Κόλιν Φάρελ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις