E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Facebook και 7 ακόμη πράγματα, ζώα, φαγητά που θα εξαφανιστούν σε 5 χρόνια

Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο

Δημοσίευση 16/12/2015 | 14:56

Το Facebook και 7 ακόμη πράγματα, ζώα, φαγητά που θα εξαφανιστούν σε 5 χρόνια

Μπορεί μερικά πράγματα να τα θεωρούμε δεδομένα και να τα έχουμε εντάξει πλήρως στην καθημερινή μας ζωή, αλλά σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχουν.

Το 2020 θα είναι πολύ διαφορετικό, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα mashable.com, 8 πράγματα, εκ των οποίων, το Facebook και η σοκολάτα, θα αποτελούν παρελθόν.

Συγκεκριμένα:

Η σοκολάτα

Σύμφωνα με μελέτες, το αγαπημένο μας γλυκό θα είναι υπό εξαφάνιση σε 5 χρόνια. Ο λόγος; H ζήτησή της συνεχώς αυξάνεται, ενώ η παραγωγή κακάο κάθε χρόνο όλο και μειώνεται. Έτσι, το ξηρό κλίμα κατά μήκος της Ακτής Ελεφαντοστού και της Γκάνα είναι πολύ πιθανό να μετατρέψουν τη σοκολάτα σε προϊόν πολυτελείας.

Το Facebook

Μετά από αναλύσεις των δύο τελευταίων χρόνων, έχει διαπιστωθεί πως το Facebook θα διαλυθεί το 2020, εξαιτίας του εξωτερικού ανταγωνισμού και της πτώσης των τιμών των μετοχών. Έτσι, μπορεί το αγαπημένο μας μέσο να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά δεν θα ισχύει το ίδιο σε 5 χρόνια.

Το ουίσκι

Φυλάξτε ουίσκι, για να έχετε. Το περιοδικό «Esquire» αναφέρει πως το ουίσκι μπέρμπον θα εκλείψει μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. «Το μπέρμπον πρέπει να ωριμάσει μέσα σε δρύινα βαρέλια για οκτώ με δέκα χρόνια, και κάποια για πάνω από δύο δεκαετίες», λέει ειδικός. Παρ' όλα αυτά, το ουίσκι ωρίμανσης έχει τόσο μεγάλη ζήτηση, που σε μερικά χρόνια η ποσότητα που θα παράγεται δεν θα επαρκεί για τις ανάγκες της αγοράς.

Αριθμοί PIN και μπλοκ επιταγών

Καθώς οι πληρωμές με τα χρόνια θα πάρουν εξ ολοκλήρου ψηφιακή μορφή, τα PIN, τα μπλοκ επιταγών, αλλά και τα μηχανάκια αναγνώρισης καρτών θα ανήκουν στο παρελθόν.

Το ήλιο

Δεν θα διαρκέσουν τα αποθέματα ηλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2020, σύμφωνα με νέα μελέτη του περιοδικού «Popular Mechanic». Η χώρα παράγει 1 δισ. κυβικά λίτρα ανά έτος, ποσότητα που δεν είναι αρκετή για να καλυφθούν οι ανάγκες σε παγκόσμια βάση.

Οι αφρικανικοί ελέφαντες

35.000 ελέφαντες σκοτώθηκαν μέσα σε έναν χρόνο μόνο από λαθροκυνηγούς, οι οποίοι ήθελαν μόνο τον ελεφαντοστό από τους χαυλιόδοντές τους. Αν τα πράγματα συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς, τότε οι οικολόγοι προειδοποιούν πως το ζώο της Αφρικής θα έχει εξαφανιστεί έως το 2020.

Τα CD

Τα πικάπ και οι βιντεοκασέτες ήδη αποτελούν παρελθόν και σειρά έχουν τα CD. Η μετάδοση τραγουδιών μέσω streaming και iTunes και τα mp3 έχουν αντικαταστήσει ήδη τους δίσκους, οι οποίοι σε 5 χρόνια δεν θα πωλούνται πια.

Οι ρινόκεροι της Νότιας Αφρικής

Οι λαθροκυνηγοί έχουν μανία και με τα κέρατά των ρινόκερων της Νότιας Αφρικής, τα οποία πιστεύουν ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Ειδικοί της άγριας φύσης προειδοποιούν ότι αν η λαθροθηρία συνεχιστεί, οι ρινόκεροι θα λιγοστέψουν δραματικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από «κορίτσι της διπλανής πόρτας» έγινε σταρ στο Instagram με τατουάζ στο 95% του σώματος

Παράξενα Χτες
Πολλοί ακόλουθοι στα social media κάνουν στη Μπέθανι Μουρ πρόταση γάμου - Η μεταμόρφωσή της διήρκεσε 10 χρόνια και κόστισε 35 χιλιάδες ευρώ

Viral αποφοίτηση: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε... την Αννα Βίσση

Παράξενα Χτες
Απόφοιτη Πανεπιστημίου ορκίστηκε ευχαριστώντας την… Αννα Βίσση

Χωρισμός «βόμβα» στην ελληνική showbiz

Tabloid Χτες
Η ανακοίνωση του ζευγαριού

Γιώργος Λιάγκας για Παπανώτα: «Θα σας πω τώρα κάτι που θα σας σοκάρει...»

Tabloid Χτες
Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον τρόπο που έμαθε ο Παπανώτας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η «on air» συγγνώμη της Κατερίνας Καινούργιου από την Ιωάννα Μαλέσκου

TV Buzz Χτες
Αναφέρθηκαν on air στην παρεξήγηση που είχε συμβεί μεταξύ τους στο παρελθόν

Η απάντηση της Αννίτα Μπραντ σε πικρόχολα σχόλια ‑ «Γριά, δεν ντρέπεσαι που έκανες παιδιά στα 50;»

Social Χτες
H γνωστή make up artist είναι σύζυγος του φωτογραφου, Χάρη Χριστόπουλου

Αρναούτογλου: «Νόμιζε ότι η κάμερα είναι όπλο και σήκωσε τα χέρια ψηλά...»

TV Buzz Χτες
Οι δηλώσεις του για την ταξιδιωτική εκπομπή που θα παρουσιάσει

Σοφία Χατζηπαντελή: Με μαύρα εσώρουχα στο Instagram το μοντέλο

Tabloid Χτες
Κατακτώντας την τέχνη του να αισθάνεσαι τέλεια χωρίς να είσαι τέλεια, έγραψε