E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας επιτρέπουν τα όπλα, αλλά όχι τα σeξουαλικά βοηθήματα

Έξαλλοι οι φοιτητές, κάνουν διαμαρτυρία

Δημοσίευση 16/10/2015 | 00:00

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας επιτρέπουν τα όπλα, αλλά όχι τα σeξουαλικά βοηθήματα

Μια ιδιαίτερη διαμαρτυρία, με τίτλο «Φέρτε τον δοvnτή σας στο πανεπιστήμιο», μπήκε στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Τέξας, καθώς θεσπίστηκε νέα νομοθεσία, η οποία επεκτείνει το δικαίωμα οπλοφορίας μέσα στους χώρους του ιδρύματος – κάτι με το οποίο οι φοιτητές είναι αντίθετοι. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν για μια μέρα να φέρουν μαζί τους σeξουαλικά βοηθήματα, θέλοντας να δείξουν την αντίδρασή τους, ενώ όπως τους διαβεβαίωσε η διοίκηση του πανεπιστημίου, δεν πρόκειται να τιμωρηθούν.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου χρόνου και θέλει να τονίσει την ανοησία της επιβολής προστίμου 500 δολαρίων σε όσους κουβαλούν σeξουαλικά βοηθήματα στον χώρο του πανεπιστημίου, μιας και σύμφωνα με τους νόμους του Τέξας, αυτή η πράξη θεωρείται προσβολή της δημοσίας αιδούς, σε αντίθεση με τη νομιμότητα που έχει δοθεί στους κατόχους με άδεια οπλοφορίας να κουβαλούν τα όπλα τους ακόμα και μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή, για να δέσουν σeξουαλικά βοηθήματα στα σακίδιά τους στις 24 Αυγούστου του 2016, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, την πρώτη ημέρα έναρξης του εξαμήνου.

Την 1η Αυγούστου του επόμενου χρόνου, ο νόμος περί οπλοφορίας στα πανεπιστήμια πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, επιτρέποντας στον καθένα που έχει άδεια για όπλο και είναι άνω των 21 ετών να κουβαλά όπλο στο Πανεπιστήμιο του Όστιν – μια από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων σπουδαστών να ξεπερνά τους 214.000.

Πάντως, οι αρχές του πανεπιστημίου θεώρησαν την εν λόγω κίνηση πολιτική και δήλωσαν πως δεν θα επέμβουν, ενώ όπως φαίνεται, εκείνοι που εκφράζουν αντίθεση με τον νόμο είναι η πλειοψηφία, ανάμεσά τους και 300 μέλη του προσωπικού, οι οποίοι συγκέντρωναν υπογραφές, δηλώνοντας πως θα αρνηθούν να επιτρέψουν την οπλοφορία στις αίθουσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απρόοπτο στο Open με δημοσιογράφο να παίζει... μπάσκετ σε ζωντανή σύνδεση

Παράξενα 15.11.2025
Το στιγμιότυπο καταγράφηκε την ώρα του κεντρικού δελτίου ενώ μεταδιδόταν ρεπορτάζ για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Paris Jackson: Υπέστη νομικό πλήγμα στη διαμάχη για την κληρονομιά του πατέρα της

Tabloid 15.11.2025
Δικαστική κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της νεαρής τραγουδίστριας και των εκτελεστών της περιουσίας του «βασιλιά της ποπ»

Billie Eilish: Αποκάλυσε τον Elon Musk «αξιοθρήνητο και δειλό»

Tabloid 15.11.2025
Ο επιχειρηματίας αναμένεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου

Το άδοξο τέλος του πιο διάσημου αρραβώνα των 2000s ‑ Η ιστορία αγάπης που κράτησε λιγότερο από ένα χρόνο

Celebrity Stories 15.11.2025
Το MTV Spring Break, η γρήγορη πρόταση γάμου και το άδοξο τέλος ενός από τα πιο διάσημα ζευγάρια της δεκαετίας του 2000

Η Joan Baez με χειροπέδες: Η συλλήψη‑σύμβολο που συγκλόνισε την Αμερική

Celebrity Stories 15.11.2025
Από το Βιετνάμ μέχρι το Occupy Wall Street, η Joan Baez απέδειξε πως η μουσική και ο ακτιβισμός μπορούν να βαδίσουν μαζί

Γιώργος Παπαδάκης: «Μου λείπει η δουλειά, είχα συνηθίσει να δουλεύω 17‑18 ώρες την ημέρα»

TV Buzz Χτες
«Δεν μπορώ να κάθομαι», πρόσθεσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Η μεγάλη απόδραση: Φώκια ξεφεύγει από τις όρκες πηδώντας στο σκάφος φωτογράφου

Social Χτες
Αν και η φώκια έπεσε από το σκάφος τουλάχιστον μία φορά, κατάφερε να ξαναγυρίσει και τελικά οι όρκες απομακρύνθηκαν μετά από περίπου 15 λεπτά

Θάλεια Ματίκα: Πάθαμε μεγάλη καταστροφή με τον Τάσο Ιορδανίδη, τα χάσαμε όλα και βρεθήκαμε και χρεωμένοι

Media Χτες
Ήταν ένα τεράστιο καμπανάκι, δοκιμαστήκαμε, ανέφερε η ηθοποιός

Μιχάλης Σαράντης: «Για χρόνια είχα ενοχές που έζησα εγώ κι όχι εκείνος»

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε για τον Ηλία που ήταν συμμαθητές στο Δημοτικό

Έξαλλος ο Λιάγκας για τον Ρούτσι: «Κατάντια! Κάναμε lifestyle τα Τέμπη, εγώ νόμιζα ότι είναι ΑΙ, δεν το πίστευα»

Tabloid Χτες
«Ποιος σέβεται τους νεκρούς των Τεμπών και ποιος τους ξεφτιλίζει; Ποιος βάζει την ταφόπλακα οριστικά επικοινωνιακά στο θέμα αυτό; Για πείτε μου»