E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας επιτρέπουν τα όπλα, αλλά όχι τα σeξουαλικά βοηθήματα

Έξαλλοι οι φοιτητές, κάνουν διαμαρτυρία

Δημοσίευση 16/10/2015 | 00:00

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας επιτρέπουν τα όπλα, αλλά όχι τα σeξουαλικά βοηθήματα

Μια ιδιαίτερη διαμαρτυρία, με τίτλο «Φέρτε τον δοvnτή σας στο πανεπιστήμιο», μπήκε στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Τέξας, καθώς θεσπίστηκε νέα νομοθεσία, η οποία επεκτείνει το δικαίωμα οπλοφορίας μέσα στους χώρους του ιδρύματος – κάτι με το οποίο οι φοιτητές είναι αντίθετοι. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν για μια μέρα να φέρουν μαζί τους σeξουαλικά βοηθήματα, θέλοντας να δείξουν την αντίδρασή τους, ενώ όπως τους διαβεβαίωσε η διοίκηση του πανεπιστημίου, δεν πρόκειται να τιμωρηθούν.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου χρόνου και θέλει να τονίσει την ανοησία της επιβολής προστίμου 500 δολαρίων σε όσους κουβαλούν σeξουαλικά βοηθήματα στον χώρο του πανεπιστημίου, μιας και σύμφωνα με τους νόμους του Τέξας, αυτή η πράξη θεωρείται προσβολή της δημοσίας αιδούς, σε αντίθεση με τη νομιμότητα που έχει δοθεί στους κατόχους με άδεια οπλοφορίας να κουβαλούν τα όπλα τους ακόμα και μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή, για να δέσουν σeξουαλικά βοηθήματα στα σακίδιά τους στις 24 Αυγούστου του 2016, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, την πρώτη ημέρα έναρξης του εξαμήνου.

Την 1η Αυγούστου του επόμενου χρόνου, ο νόμος περί οπλοφορίας στα πανεπιστήμια πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, επιτρέποντας στον καθένα που έχει άδεια για όπλο και είναι άνω των 21 ετών να κουβαλά όπλο στο Πανεπιστήμιο του Όστιν – μια από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων σπουδαστών να ξεπερνά τους 214.000.

Πάντως, οι αρχές του πανεπιστημίου θεώρησαν την εν λόγω κίνηση πολιτική και δήλωσαν πως δεν θα επέμβουν, ενώ όπως φαίνεται, εκείνοι που εκφράζουν αντίθεση με τον νόμο είναι η πλειοψηφία, ανάμεσά τους και 300 μέλη του προσωπικού, οι οποίοι συγκέντρωναν υπογραφές, δηλώνοντας πως θα αρνηθούν να επιτρέψουν την οπλοφορία στις αίθουσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρα Δαρμουσλή: «Μας έβαλε και τις δύο τιμωρία να είμαστε πλάτη στο κοινό»

Tabloid 27.11.2025
Η Μάρα Δαρμουσλή, με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί «Τίμιες Πόρνες», μίλησε στην κάμερα του Alpha και στο Happy Day

Φαίη Σκορδά: «Από τη γιατρό μου που θα πάω να κάνω το μπότοξ, μέχρι τα νύχια μου, θέλω να πληρώνω»

Tabloid 27.11.2025
Στην εκπομπή «Buongiorno» συζητήθηκε η κατάσταση στα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, με έμφαση στις τιμές και τα σχήματα που εμφανίζονται

Ζουγανέλη για σάλο με Χαρούλη – Μποφίλιου: «Τα τραγούδια του Χατζιδάκι είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά»

Celebrity Stories 27.11.2025
«Τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του τα έχει αναλάβει ο γιος του, Γιώργος»

Ουγγαρέζος για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό που νόμιζα ότι άκουσα, δεν έχω καμία σκοπιμότητα»

Celebrity Stories 27.11.2025
«Μου μεταφέρθει από την Πλεύση Ελευθερίας ότι δεν το είπε αυτό»

Ο Snik θα γίνει πρώτη φόρα πατέρας ‑ Έγκυος η σύντροφός του

Tabloid 27.11.2025
Τα ευχάριστα επιβεβαίωσε ο τράπερ μιλώντας στους δημοσιογράφους