E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η δημοφιλής μπύρα που φτιάχνεται από νερό τουαλέτας

Στη Σιγκαπούρη γίνεται ανάρπαστη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 7/7/2022 | 00:29

Η δημοφιλής μπύρα που φτιάχνεται από νερό τουαλέτας

Ξέρουμε από τι και πως φτιάχνονται οι περισσότερες μπύρες. Στη Σιγκαπούρη πάλι, υπάρχει η NEWBrew η οποία κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας. Ναι, σωστά διαβάσατε. Και σημειώνει μεγάλη επιτυχία, αν και αρχικά δεν είχε και πολλούς υποστηρικτές.

Πλέον πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες μπύρες στη Σιγκαπούρη, η οποία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών PUB και Brewerkz. Η ανακύκλωση γίνεται από την εταιρεία NEWater. Η πρώτη είναι η εθνική εταιρεία υδάτων της χώρας και η δεύτερη, ένα τοπικό ζυθοποιείο.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018 σε ένα συνέδριο για το νερό, αλλά έφτασε στα ράφια τον περασμένο Απρίλιο. Ένας καταναλωτής που ονομάζεται Chew Wei Lian, δήλωσε πως δεν μπορούσε να πιστέψει πως χρησιμοποιήσαν νερό τουαλέτας για να τη φτιάξουν, αφού είχε γεύση μιας συνηθισμένης μπύρας, και του άρεσε πολύ.

Το νερό έχει απολυμανθεί πλήρως και χρησιμοποιείται υπεριώδες φως που περνάει μέσα από το υγρό για ώστε να απαλλαγεί από τα επιβλαβή μικρόβια.

Τα αποθέματα νερού εξαντλούνται μα ταχύ ρυθμό και η ανακύκλωση είναι πλέον μια ανάγκη. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επεκταθεί η τεχνολογία γύρω από αυτό, είναι να πειστεί το κοινό πως όταν αυτό το νερό επεξεργαστεί, είναι ασφαλές προς κατανάλωση. Έτσι, ο κόσμος γίνεται όλο και λιγότερο διστακτικός να το αγοράσει.

Ο επικεφαλής ζυθοποιός της NEWBrew, λέει πως χρησιμοποιούν το NEWater επειδή είναι το καταλληλότερο για τη ζυθοποιεία, λόγω της ουδέτερης γεύσης του. Προσθέτει επίσης, ότι το μεταλλικό προφίλ του νερού παίζει ζωτικό ρόλο στις χημικές αντιδράσεις κατά την παρασκευή της μπύρας.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανακυκλωμένα λύματα χρησιμοποιούνται σε ζυθοποιεία για την παρασκευή μπύρας. Η ζυθοποιία Nya Carnegie, με έδρα τη Στοκχόλμη, κυκλοφόρησε μια μπύρα pilsner κατασκευασμένη από καθαρισμένα λύματα. Η Canada’s Village Brewery κυκλοφόρησε επίσης τη δική της έκδοσή.

Πληροφορίες: economictimes.indiatimes.com, express.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Αρης Μουγκοπέτρος παίζει ξανά κλαρίνο έναν χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό

Tabloid 13.04.2026
«Κάπου είχαμε μείνει πέρυσι τέτοια μέρα… Εδώ είμαι πάλι», γράφει στην ανάρτησή του

Τατιάνα Στεφανίδου‑Νίκος Ευαγγελάτος: Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα το Πάσχα τους στην Πάρο

Tabloid 13.04.2026
Τα στιγμιότυπα που μοιράστηκε η παρουσιάστρια από το βράδυ της Ανάστασης

Survivor: Προς τη δεύτερη φάση της Ένωσης – Ποιος τραγουδιστής θα ανάψει το πάρτι;

Tabloid Χτες
Η ένταση στις ψηφοφορίες και ο αγώνας ασυλίας φέρνουν δραματικές στιγμές στο νέο επεισόδιο

Μεγακλής Βιντιάδης για Γιώργο Λιάγκα: «Πέντε τύποι λένε ό,τι τους έρθει για να γράφουν τα έντυπα»

Tabloid Χτες
Ο τηλεσκηνοθέτης επικρίνει τα σημερινά τηλεοπτικά προγράμματα για το τεχνητό τους μελόδραμα

Θάλεια Ματίκα στο εορταστικό της ΕΡΤ: «Ήρθα κυρίως για το φαγητό» – Τάσος Ιορδανίδης: «Εγώ νόμιζα για μένα»

Tabloid Χτες
Παραδοσιακό ναξιώτικο γλέντι στο «Καλημέρα Είπαμε» με την ηθοποιό και τον παρουσιαστή

Ο Μπεν Αφλεκ χαρίζει στην Τζένιφερ Λόπεζ το μερίδιό του από την έπαυλή τους αξίας 60 εκατ. δολαρίων

Tabloid Χτες
Η κατοικία 3.500 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει 12 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια και ένα γήπεδο μπάσκετ

Κατερίνα Καινούργιου: Τι της είπαν για τη βαφή της και πώς αντέδρασε ‑ «Δέχτηκα χυδαία σχόλια»

Tabloid Προχτές
Η παρουσιάστρια του Alpha ξέσπασε για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε μετά τη γέννηση της κόρης της και κάλεσε σε σεβασμό και επιείκεια.

Με γούνα και αυτιά η Καίτη Γαρμπή σε εμφάνιση... λαγουδάκι για το Πάσχα

Social Προχτές
Η τραγουδίστρια έστειλε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Μελίνα Ασλανίδου: Μεγάλη Παρασκευή στα Μετέωρα – Ψέλνει μέσα στα μοναστήρια

Tabloid Προχτές
Δεν έχει κρύψει τη βαθιά της σύνδεση με τη θρησκεία

Η Φαίη Ξυλά πόζαρε με μαγιό στη θάλασσα, δείτε φωτογραφία

Social Προχτές
Η ηθοποιός ανέβασε μία εικόνα με καλοκαιρινή διάθεση

Ο ευρηματικός τρόπος της Τουρκάλας ρεπόρτερ Ντενίζ Ακσόι για να φτάσει στο ύψος τον Ταβάρες της Ρεάλ

Παράξενα Προχτές
Η δημοσιογράφος βρήκε λύση στη μεγάλη διαφορά ύψους με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Κωνσταντίνο της Γλυφάδας, δείτε βίντεο

Tabloid Προχτές
Ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Νταμιέν Σαζέλν, για την οποία γυρίσματα γίνονται σε Αθήνα και Κέρκυρα