E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντίνα Κώνστα: Η τελευταία επιθυμία της ηθοποιού και η αδημοσίευτη φωτογραφία από το 1966

Την φωτογραφία είχε τραβήξει τότε ο φωτογράφος όλων των μεγάλων σταρ, Κλεισθένης Δασκαλάκος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2022 | 17:10

Ντίνα Κώνστα: Η τελευταία επιθυμία της ηθοποιού και η αδημοσίευτη φωτογραφία από το 1966

Την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού Ντίνας Κώνστα αποκαλύπτει το ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), μετά τον θάνατό της χθες (3.7.2022) σε ηλικία 83 ετών.

Ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού, Ντίνας Κώνστα, έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και μεταξύ των θαυμαστών της από τους ρόλους όπως η «Γιολάντα Ραγιά» και η «Ντένη Μαρκορά».

Η ίδια η Ντίνα Κώνστα είχε ζητήσει να γίνει αποτέφρωση της σορού της χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.), αποκαλύπτει σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του το ταμείο του ΣΕΗ.

Η ανάρτηση του ΤΑΣΕΗ για τη Ντίνα Κώνστα:

«Το θέατρο μας σήμερα θρηνεί την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, της μοναδικής ερμηνεύτριας δεκάδων ρόλων κάθε είδους,στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, που αγαπήθηκε από το κοινό και κατάφερε να μην ταυτιστεί με κανέναν από τους εμβληματικούς τηλεοπτικούς της ρόλους.

Συνεπής αγωνίστρια της Αριστεράς, καλή συνάδελφος, μαχητική συνδικαλίστρια, λαμπερό και ελεύθερο πνεύμα με αστείρευτο χιούμορ, η ακαταμάχητη Ντινα Κώνστα, που άφησε το στίγμα της μέσα από το έργο της, μας αφήνει φτωχότερους, στέλνοντας όμως μήνυμα συνεπείας, ήθους, εργατικότητας και αφοσίωσης ιερής στην μοναδική της αγάπη όπου και αφιέρωσε την ζωή της, το Θέατρο.

Το ΣΕΗ και όλος ο θεατρικός κόσμος θρηνεί για την απώλεια της σπουδαίας συνάδελφου Ντίνας Κώνστα.

Επιθυμία της ίδιας είναι να γίνει αποτέφρωση χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.).

(IBAN : GR4202602150000400100392909
Αρ Λογ. 0026-0215-40-0100392909 ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΤΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑ)».


Η αδημοσίευτη φωτογραφία από το 1966

Παράλληλα, μετά το κύμα αναρτήσεων στα social media με συναδέλφους αλλά και θαυμαστές να αποχαιρετούν τη Ντίνα Κώνστα, το «Σπίτι του Ηθοποιού» θέλησε να αποχαιρετήσει την αγαπημένη ηθοποιό ανεβάζοντας μια αδημοσίευτη φωτογραφία της από το μακρινό 1966 - όταν εκείνη συμμετείχε στην Ελεύθερη Σκηνή - την οποία είχε τραβήξει τότε ο φωτογράφος όλων των μεγάλων σταρ, Κλεισθένης Δασκαλάκος.

«Καλό ταξίδι στην αγαπημένη και σπουδαία ηθοποιό, Ντίνα Κώνστα. Στην αδημοσίευτη μέχρι σήμερα φωτογραφία από τον Κλεισθένη, την βλέπουμε το 1966 στην Ελεύθερη σκηνή στην παράσταση "Αστική μυθολογία" (πασχαλινά παιχνίδια) του συγγραφέα Βασίλη Ζιώγα», ανέφερε η λεζάντα της φωτογραφίας που ήρθε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά όπου βλέπουμε την Ντίνα Κώνστα σε πολύ νεαρή ηλικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γερονικολού για τα σχόλια επειδή δεν μαγειρεύει: «Το σπίτι είναι ευθύνη και των δύο»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η ηθοποιός έσπασε τη σιωπή της μέσω Instagram, αντιδρώντας στα σχόλια που προκάλεσε η αποκάλυψη του Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Θάνος Μπίρκος: Tο σοβαρό πρόβλημα υγείας που ανακάλυψε στο στρατό

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την υπνική άπνοια που αντιμετώπισε και την απρόσμενη στιγμή που την αποκάλυψε στη θητεία του.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου επιστρέφει με νέα σειρά

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η αγαπημένη σεναριογράφος και ηθοποιός ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μικρή οθόνη

Το ειδύλλιο που σόκαρε το Χόλιγουντ: Παράτησε την έγκυο σύντροφό του για μια 24χρονη σταρ και έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Μια σχέση που ξεκίνησε στα γυρίσματα και προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο - και μια απρόσμενη επανασύνδεση 20 χρόνια μετά

Σάλος στα social media: Ο Benny Blanco φίλησε το στήθος της Selena Gomez δημόσια

E-Daily 3.Left Χτες
Το στιγμιότυπο που το ζευγάρι μοιράστηκε στα social media και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Η Γκουίνεθ Πάλτροου πρόσωπο πολυτελούς project στο Ισραήλ – Μια επιλογή που ήδη φέρνει αντιδράσεις

E-Daily 3.Left Χτες
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στο Ισραήλ, τη στιγμή που πολλοί σταρ αποφεύγουν κάθε δημόσια σύνδεση με τη χώρα.

Σπύρος Παπαδόπουλος: Η άγνωστη αλήθεια για τους «Απαράδεκτους» – «Ήμουν έτοιμος να αρνηθώ»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πώς παρ` ολίγον να μην συμμετάσχει στη θρυλική σειρά

Στη Μύκονο ο Βαγγέλης Παυλίδης: Διακοπές στον Πάνορμο για τον σούπερ σταρ της Μπενφίκα, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Χτες
Στιγμές ηρεμίας δίπλα στη θάλασσα, μακριά από τα γήπεδα και την πίεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων

Τζένιφερ Λόπεζ: Ο μεγαλύτερος έρωτάς μου βρίσκεται στο μέλλον χωρίς καμία αμφιβολία

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια μίλησε για την προσωπική της ζωή 15 μήνες μετά το διαζύγιό της με τον Μπεν Αφλεκ

Γιώργος Χρυσοστόμου: «Έχω ανηδονία, νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι ο καλύτερος που υπάρχει»

E-Daily 3.Left Χτες
Έχω ρωτήσει τη θεραπεύτριά μου αν είμαι νάρκισσος, ανέφερε ακόμη ο ηθοποιός