E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντίνα Κώνστα: Η τελευταία επιθυμία της ηθοποιού και η αδημοσίευτη φωτογραφία από το 1966

Την φωτογραφία είχε τραβήξει τότε ο φωτογράφος όλων των μεγάλων σταρ, Κλεισθένης Δασκαλάκος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2022 | 17:10

Ντίνα Κώνστα: Η τελευταία επιθυμία της ηθοποιού και η αδημοσίευτη φωτογραφία από το 1966

Την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού Ντίνας Κώνστα αποκαλύπτει το ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), μετά τον θάνατό της χθες (3.7.2022) σε ηλικία 83 ετών.

Ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού, Ντίνας Κώνστα, έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και μεταξύ των θαυμαστών της από τους ρόλους όπως η «Γιολάντα Ραγιά» και η «Ντένη Μαρκορά».

Η ίδια η Ντίνα Κώνστα είχε ζητήσει να γίνει αποτέφρωση της σορού της χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.), αποκαλύπτει σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του το ταμείο του ΣΕΗ.

Η ανάρτηση του ΤΑΣΕΗ για τη Ντίνα Κώνστα:

«Το θέατρο μας σήμερα θρηνεί την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, της μοναδικής ερμηνεύτριας δεκάδων ρόλων κάθε είδους,στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, που αγαπήθηκε από το κοινό και κατάφερε να μην ταυτιστεί με κανέναν από τους εμβληματικούς τηλεοπτικούς της ρόλους.

Συνεπής αγωνίστρια της Αριστεράς, καλή συνάδελφος, μαχητική συνδικαλίστρια, λαμπερό και ελεύθερο πνεύμα με αστείρευτο χιούμορ, η ακαταμάχητη Ντινα Κώνστα, που άφησε το στίγμα της μέσα από το έργο της, μας αφήνει φτωχότερους, στέλνοντας όμως μήνυμα συνεπείας, ήθους, εργατικότητας και αφοσίωσης ιερής στην μοναδική της αγάπη όπου και αφιέρωσε την ζωή της, το Θέατρο.

Το ΣΕΗ και όλος ο θεατρικός κόσμος θρηνεί για την απώλεια της σπουδαίας συνάδελφου Ντίνας Κώνστα.

Επιθυμία της ίδιας είναι να γίνει αποτέφρωση χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.).

(IBAN : GR4202602150000400100392909
Αρ Λογ. 0026-0215-40-0100392909 ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΤΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑ)».


Η αδημοσίευτη φωτογραφία από το 1966

Παράλληλα, μετά το κύμα αναρτήσεων στα social media με συναδέλφους αλλά και θαυμαστές να αποχαιρετούν τη Ντίνα Κώνστα, το «Σπίτι του Ηθοποιού» θέλησε να αποχαιρετήσει την αγαπημένη ηθοποιό ανεβάζοντας μια αδημοσίευτη φωτογραφία της από το μακρινό 1966 - όταν εκείνη συμμετείχε στην Ελεύθερη Σκηνή - την οποία είχε τραβήξει τότε ο φωτογράφος όλων των μεγάλων σταρ, Κλεισθένης Δασκαλάκος.

«Καλό ταξίδι στην αγαπημένη και σπουδαία ηθοποιό, Ντίνα Κώνστα. Στην αδημοσίευτη μέχρι σήμερα φωτογραφία από τον Κλεισθένη, την βλέπουμε το 1966 στην Ελεύθερη σκηνή στην παράσταση "Αστική μυθολογία" (πασχαλινά παιχνίδια) του συγγραφέα Βασίλη Ζιώγα», ανέφερε η λεζάντα της φωτογραφίας που ήρθε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά όπου βλέπουμε την Ντίνα Κώνστα σε πολύ νεαρή ηλικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αιμιλία Καναρέλη: Η συγκινητική ιστορία της τραγουδίστριας που γεννήθηκε χωρίς στόμα, μύτη και υπερώα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Με διπλή σχιστία από τη γέννησή της, η Αιμιλία Καναρέλη έχει περάσει από 17 χειρουργικές επεμβάσεις για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα

Ελένη Μενεγάκη: Οικογενειακή απόδραση με Παντζόπουλο και κόρη τους στο εξωτερικό

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ελένη Μενεγάκη μοιράστηκε στιγμές από την οικογενειακή της απόδραση στο εξωτερικό.

Αθηνά Οικονομάκου ‑ Μπρούνο Τσερέλα: Η εκκωφαντική απουσία από τον γάμο και η ηχηρή σιωπή στα social media

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα το Σάββατο 27 Ιουνίου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια ονειρική τελετή στην Πάρο.

Δάκρυα συγκίνησης στην ανταλλαγή όρκων της Αθηνάς Οικονομάκου με τον Μπρούνο Τσερέλα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Σε μαγευτικό σκηνικό στην Πάρο πραγματοποιείται η γαμήλια τελετή της Αθηνάς Οικονομάκου και του Μπρούνο Τσερέλα, σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής τους

Την ερωτεύτηκαν όλοι – αλλά δεν έμεινε με κανέναν: Ποιοι λύγισαν μπροστά στο βλέμμα της Brigitte Bardot;

Celebrity Stories 28.06.2026
Τόσο θρυλική όσο και η κινηματογραφική της καριέρα

Φαίη Σκορδά: Οι πρώτες καλοκαιρινές βουτιές στην Αντίπαρο με τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Φαίη Σκορδά μπήκε σε mood διακοπών, αμέσως μετά το οριστικό τέλος του Buongiorno, απολαμβάνοντας τις πρώτες της καλοκαιρινές στιγμές

Ιωάννα Τούνη: Εντυπωσιάζει με νέες φωτογραφίες από το Μπαλί

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ιωάννα Τούνη συνεχίζει να απολαμβάνει τις ημέρες της στο εξωτικό Μπαλί, όπου βρίσκεται μαζί με τις στενές της φίλες για επαγγελματικούς...

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου απαντά στη δήλωση της Ελληνίδου ‑ τι είπε για το «δεν θα τον άφηνα μόνο του με άντρα»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μίλησε στο «Καλύτερα δεν γίνεται» του ALPHA για τη σχέση του με τη Ρία Ελληνίδου, τον γιο του και το τηλεοπτικό του μέλλον.

Αθηνά Οικονομάκου: Το τριήμερο γαμήλιο πάρτι στην Πάρο ‑ Το φιλί με τον Μπρούνο Τσερέλα μέσα στο νερό

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και επιχειρηματίας απολαμβάνουν στιγμές χαράς με τους καλεσμένους τους

Τι είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για τους λαγοκέφαλους και γιατί «ξεσπά» τώρα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής έκανε έντονη ανάρτηση στο Instagram, αναφέρθηκε στον αδερφό του Σάκη και επέκρινε την έλλειψη πρόληψης στην Ελλάδα.

Τι είπε η Μάρτζυ Λαζάρου για την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από την τηλεόραση

TV Buzz Χτες
Η παρουσιάστρια μίλησε ανοιχτά για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τη Φαίη Σκορδά μέσα από την κοινή τους τηλεοπτική συνύπαρξη.