E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυρίζει στο σχολείο στα 98 της χρόνια για πολύ συγκεκριμένο λόγο

Οι συμμαθητές της είναι τουλάχιστον οκτώ δεκαετίες νεότεροί της

Δημοσίευση 9/2/2022 | 16:01

Γυρίζει στο σχολείο στα 98 της χρόνια για πολύ συγκεκριμένο λόγο

Φορώντας τη σχολική στολή, γκρι φουστάνι και πράσινο πουλόβερ, η Σιτιενέι διηγείται ότι επέστρεψε στα θρανία για να δώσει ένα καλό παράδειγμα στα εγγόνια της και για να έχει μια νέα σταδιοδρομία.

“Θα ήθελα να γίνω γιατρός καθώς ήμουν μαία”, δήλωσε στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα παιδιά της στηρίζουν την απόφασή της.

Η κυβέρνηση της χώρας αυτής στην ανατολική Αφρική άρχισε να επιδοτεί το κόστος φοίτησης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση το 2003, επιτρέποντας σε κάποια μεγαλύτερα μέλη της κοινωνίας που είχαν χάσει την ευκαιρία να φοιτήσουν όταν ήταν νεότερα να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Αυτό έκανε μερικούς από τους πιο ηλικιωμένους μαθητές διάσημους, μεταξύ των οποίων και την Σιτιενέι, η οποία πέρυσι ταξίδεψε στο Παρίσι για την προβολή ταινίας για τη ζωή της με τίτλο “Gogo” (Γκογκό). “Γκογκό” σημαίνει γιαγιά στην μητρική της γλώσσα. Επίσης σύντομα αναμένεται να επισκεφθεί και τη Νέα Υόρκη με αφορμή την προβολή της ταινίας.

Η Σιτιενέι, που φοιτά στην έκτη τάξη του δημοτικού, δηλώνει ότι ο στόχος της ήταν πολύ πιο πρακτικός από το να γίνει αστέρας του κινηματογράφου.

Η ιδέα να επιστρέψει στα θρανία της ήρθε όταν η δισέγγονή της εγκατέλειψε το σχολείο αφού έμεινε έγκυος. “Τη ρώτησα χαριτολογώντας αν της έχει μείνει καθόλου υπόλοιπο διδάκτρων στο σχολείο και μου είπε ναι, τότε της είπα ότι θα το χρησιμοποιήσω εγώ για να ξεκινήσω να πηγαίνω σχολείο”.
Αυτό που ήλπιζε ήταν ότι η δισέγγονή της θα επέστρεφε στα μαθήματά της, πρόσθεσε, αλλά όταν αυτή αρνήθηκε να επιστρέψει, η Σιτιενέι αποφάσισε να πάει αυτή στο σχολείο.

Πέραν των μαθημάτων της αρέσουν και οι σχολικές δραστηριότητες που έχει μαζί με τα άλλα δισέγγονά της, μεταξύ των οποίων η γυμναστική.

“Με κρατάει σε φόρμα. Μπορώ να χοροπηδάω, αν και όχι όσο μπορούν οι άλλοι, αλλά τουλάχιστον κινώ το σώμα μου. Αυτή είναι η χαρά μου”, είπε.

Οι δάσκαλοί της αξιοποιούν την πολύχρονη πείρα της για να υπάρχει ησυχία στην τάξη στη διάρκεια των μαθημάτων.

“Την έκανα επιμελήτρια της τάξης μου για αυτούς που κάνουν φασαρία στην τάξη. Τα κατάφερε. Όταν βγαίνω έξω, επικρατεί ηρεμία στην τάξη”, είπε η Λεονίντα Ταλάαμ, η δασκάλα της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Justin Bieber «φωνάζει για βοήθεια» ‑ Η νέα ανάρτηση που προκαλεί ανησυχία

Social Χτες
Η τελευταία ανάρτηση του Justin Bieber στο Instagram έφερε ανησυχία στους θαυμαστές του καθώς η εύθραυστη εικόνα του προκάλεσε πολλά ερωτηματικά

«Ο Καρβέλας μου είχε πει την επόμενη φορά να πάω χωρίς άρωμα και έφυγα ‑ Tον διαχειρίστηκα γλυκά»

TV Buzz Χτες
Στην κάμερα της εκπομπής Γεια σου και στη Νάνσυ Παραδεισανού παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή το μεσημέρι της Κυριακής 28/4.

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για Σουηδία η ελληνική αποστολή

Eurovision Χτες
Αποκάλυψε τι θα φορά στη σκηνή τη βραδιά της Eurovision!

Κιάνου Ριβς ‑ Γουινόνα Ράιντερ: «Αποκάλυψη βόμβα» ‑ Είναι παντρεμένοι εδώ και 30 χρόνια

Tabloid Χτες
Ο άγνωστος γάμος του Κιάνου Ριβς και της Γουινόνα Ράιντερ πριν από 30 χρόνια

Μαίρη Συνατσάκη: Απαντά για την κόντρα με τον Ηλία Ψινάκη «Αν είχα στόχο τα ρουχαλάκια μου θα έμενα σιωπηλή»

TV Buzz Χτες
Την απάντησή της στην επiθεση από τον Ηλία Ψινάκη στο χτεσινό επεισόδιο του J2US, έδωσε η Μαίρη Συνατσάκη

Ψινάκης για Μαίρη Συνατσάκη: «Εκμεταλλεύονται το metoo για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια»

TV Buzz Χτες
H έντονη αντίδραση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και τα πυρά του Ηλία Ψινάκη για την Μαίρη Συνατσάκη.