E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα τελευταία λόγια του Avicii πριν την αυτοκτονία του

Όσα έγραψε στο ημερολόγιό του

Δημοσίευση 30/12/2021 | 08:43

Τα τελευταία λόγια του Avicii πριν την αυτοκτονία του

Οι θαυμαστές του Τιμ Μπέργκλινγκ, γνωστού στο παγκόσμιο κοινό ως Avicii, ήταν συντετριμμένοι όταν ο Σουηδός DJ αυτοκτόνησε στις 20 Απριλίου 2018 σε ηλικία 28 ετών.

Τα όσα έγραψε στο ημερολόγιο του ο μουσικός παραγωγός πριν την αυτοκτονία του θα δημοσιευτούν στο επερχόμενο βιβλίο του Σουηδού δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ, Måns Mosesson, με τίτλο «Tim – The Official Biography of Avicii».

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου και θα περιγράφει λεπτομερώς τα προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών του συνθέτη του "Levels" , πριν δώσει τέλος στη ζωή του με ένα γυάλινο μπουκάλι στο Μουσκάτ του Ομάν.

Ο συγγραφέας έχει καταγράψει συνομιλίες με τους γονείς του, Άνκι και Κλας Μπέργκλινγκ, φίλους και συναδέλφους του για τη ζωή και την καριέρα του, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες που προέρχονται από την παραμονή του σε κέντρο αποκατάστασης και την απότοξίνωσή του από ναρκωτικά και αλκοόλ. «Μετά από μια σειρά από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που οδήγησαν σε νοσηλεία στο νοσοκομείο, σταμάτησε τις περιοδείες το καλοκαίρι του 2016. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του».

Ο Avicii πέρασε χρόνο στο κέντρο αποκατάστασης Ibiza Calm το 2015 έπειτα από παρέμβαση της οικογένειάς του. Όσο ήταν εκεί, έγραψε για τον πόνο του.

«Χρειαζόταν να μου εξηγηθεί πολύ λογικά για να καταλάβω πραγματικά τη φύση του και πώς με βλάπτει. Ωχ, πόνος. Γιατί πονάω τώρα; Άβολο συναίσθημα», αναφέρει σε κάποιο σημείο του ημερολογίου του. «Ο μελλοντικός Τιμ αντιμετωπίζει τον πόνο. Ο μελλοντικός Τιμ αντιμετωπίζει τον πόνο καλύτερα από τον σημερινό Τιμ γιατί ήδη υπάρχουν πάρα πολλοί πόνοι που είναι πιο επείγοντες για να τους αντιμετωπίσουμε», είναι ένα ακόμα απόσπασμα στο νέο βιβλίο για τη ζωή του Avicii.

Άρχισε να χρησιμοποιεί τις φαρμακευτικές τεχνικές από τις διδασκαλίες του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι. Ο γκουρού των Μπιτλς, όπως ήταν γνωστός, ήταν ένας Ινδός θρησκευτικός ηγέτης που επικεντρώθηκε στην προσπάθεια να φτάσει κανείς στη βαθύτερη κατάσταση συνείδησης στον εαυτό του. Ο μουσικός του «Wake Me Up» διαλογιζόταν για ώρες κάθε ημέρα, παρά το γεγονός ότι ο προτεινόμενος χρόνος του Ινδού γκουρού ήταν μόνο 20 λεπτά την ημέρα.

Σχετικά με τη νέα φώτισή του, έγραψε στο ημερολόγιό του: «Νιώθω ότι βρίσκομαι σε έναν νέο προεπιλεγμένο τρόπο ύπαρξης που είναι πολύ νέος και λίγο τρομακτικός. Ένιωθα ότι οι φόβοι των τελευταίων δύο ημερών μου προκάλεσαν όλεθρο, αλλά θυμάμαι τη συμβουλή να επικεντρωθώ στην αναπνοή μου».

Μόλις μια ημέρα πριν από το θάνατό του, ένας γνωστός που ο Avicii είχε συναντήσει στο ταξίδι του στο Ομάν επικοινώνησε με τον πατέρα του επειδή ανησυχούσε για τους διαλογισμούς του. Ο φίλος του είχε πει τότε στους γονείς του Σουηδού Dj ότι ο Avicii δεν έτρωγε ούτε μιλούσε.

Ο ίδιος αργότερα τηλεφώνησε στον κ. Μπέργκλινγκ για να τον ενημερώσει για την αυτοκτονία του γιου του.

Το τελευταίο μήνυμά του Avicii στο ημερολόγιό του ήταν: «Η αποβολή της ψυχής είναι η τελευταία προσκόλληση, πριν την επανεκκίνηση!»

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου ενισχύουν το έργο του Ιδρύματος Τιμ Μπέργκλινγκ που δημιουργήθηκε από την οικογένεια του Avicii για να υλοποιεί προγράμματα πρόληψης αυτοκτονιών και ευαισθητοποίησης για τις ψυχικές ασθένειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τριετής σχέση που έγραψε ιστορία στο Χόλιγουντ και άφησε κληρονομιά μια λατρεμένη κομεντί

Celebrity Stories 31.01.2026
Το Χόλιγουντ τους λάτρεψε, εκείνοι έζησαν τον έρωτα και τον χωρισμό χωρίς δράματα

Γιώργος Μαζωνάκης: Τα «γαλλικά» και οι χειρονομίες στη σκηνή – «Θα σε γ@@@@ω μετά»

Social Χτες
Το βίντεο ανέβηκε στο TikTok, και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral

Πεπ Γκουαρδιόλα: «Έχουμε αφήσει μόνα τα παιδιά στη Γάζα»

Social Χτες
Ο τεχνικός της Σίτι εμφανίστηκε με κεφίγια σε εκδήλωση στη Βαρκελώνη και εξαπέλυσε «πυρά» κατά των ισχυρών

H φωτογραφία της Σοφία Βεργκάρα με μαύρο μπικίνι από τα παλιά

Social Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε ένα ακόμα σέξι στιγμιότυπο από το παρελθόν

Τηλεθέαση: «Το σόι σου» έβαλε τα γυαλιά σε όλους

TV Buzz Χτες
Η ευχάριστη νότα στη βραδινή ζώνη και οι τηλεθεατές δεν χάνουν επεισόδιο

Αντωνία Καλλιμούκου: Θυμάστε τη συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη; Τι κάνει σήμερα

Tabloid Χτες
Τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από τα φώτα

Παντρεύτηκε ο επιχειρηματίας Νάσος Παπαργυρόπουλος με 27χρονη Κολομβιανή

Tabloid Χτες
Ο επιχειρηματίας υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τη Σουζάνα Λόπεζ Βελάσκεζ

Χρήστος Κούτρας για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρουμανία: «Χάθηκαν 7 νέα παιδιά, καλό θα είναι να το βουλώνουμε καμιά φορά»

TV Buzz Χτες
«Ξεχωρίστε την ομάδα, ξεχωρίστε τα πάντα, κρατήστε και ας κρατήσουμε όλοι μας ότι χάθηκαν εφτά νέα παιδιά»

Φαίη Ξυλά: «Έβαζα καπέλο και παρακολουθούσα τον γιο μου για να δω πού θα πάει»

Tabloid Χτες
«Θα με ακούσει τώρα, αυτό να κοπεί, δεν πρέπει να το δει το παιδί μου», είπε με χιούμορ η ηθοποιός