E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαλλη Βρετανίδα influencer με τους «επιδειξίες του Ίντερνετ»

«Έχω λάβει εκατοντάδες χυδαίες φωτογραφίες»

Δημοσίευση 12/12/2021 | 18:38

Έξαλλη Βρετανίδα influencer με τους «επιδειξίες του Ίντερνετ»

Απηυδισμένη με τους «επιδειξίες του διαδικτύου» που δεν την έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί εδώ και... δέκα χρόνια είναι μια Βρετανίδα influencer.

H podcaster Τζες Ντέιβις, από την πόλη Πέναρθ του Βέιλ οφ Γκλαμόργκαν, ισχυρίζεται ότι έχει λάβει εκατοντάδες χυδαίες φωτογραφίες μέσω των λογαριασμών της στα social media από αγνώστους, μια εμπειρία που μπορεί να προκαλέσει σε μια γυναίκα εξαιρετικά αρνητικά συναισθήματα.

Όπως επισημαίνει το BBC, τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι φωνές στο Ηνωμένο Βασίλειο που ζητούν το «cyber-flashing», δηλαδή η αποστολή χυδαίου υλικού online, χωρίς ο αποδέκτης να το έχει ζητήσει, να ποινικοποιηθεί, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης της νομοθεσίας για την online ασφάλεια.

Η Τζες, που έχει πάνω από 151.000 ακόλουθους στο Instagram, λέει στο βρετανικό δίκτυο ότι έχει πλέον σχεδόν αναισθητοποιηθεί στη θέα των χυδαίων εικόνων που φτάνουν στο inbox της. Η ίδια πάντως παραμένει εξοργισμένη με τη συμπεριφορά αυτών των «κυβερνο-επιδειξιών» και τονίζει ότι «κάτι που είναι παράνομο offline πρέπει να είναι και παράνομο online».

«Πέφτω θύμα cyber-flashing κάθε μήνα, ίσως και πιο συχνά, ανάλογα με το τι μοιράζομαι [στα social media]. Αυτό συμβαίνει εδώ και 10 χρόνια. Έχω λάβει κυριολεκτικά εκατοντάδες τέτοιες εικόνες. Συνήθως λαμβάνω κοντινές λήψεις, ή στιγμιότυπα από την εκτέλεση μιας σεξουαλικής πράξης... Όταν λαμβάνεις αυτές τις εικόνες αισθάνεσαι βρώμικη και αρχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό σ' εσένα, γιατί τις έστειλαν σ' εσένα κι αν φταίει κάτι που έκανες», λέει η νεαρή influencer.

H Τζες θεωρεί απαράδεκτο να γίνεται ανεκτή αυτού του είδους η συμπεριφορά online, ενώ στην πραγματική ζωή οι επιδειξίες κατακρίνονται από όλους και τιμωρούνται. «Αν σου έδειχναν τα απόκρυφά τους χιλιάδες άνδρες στον δρόμο, αυτό θα ήταν παράνομο, ένα τεράστιο πρόβλημα που θα προκαλούσε μια τεράστια συζήτηση. Γιατί λοιπόν το αποδεχόμαστε online;» διερωτάται η podcaster.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το cyber-flashing αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξαιτίας της αύξησης του χρόνου που περνούν οι άνθρωποι online. Την επόμενη Τρίτη, μια μικτή επιτροπή Βρετανών βουλευτών θα παρουσιάζει το προσχέδιο του Νομοσχεδίου για την Online Ασφάλεια της κυβέρνησης, που έχει ως στόχο να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τις μεγάλες εταιρείες των social media. To Cyber-flashing δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, ωστόσο διεξάγεται καμπάνια που ζητά να προστεθεί κάποια σχετική διάταξη, αίτημα το οποίο υποστηρίζεται και από βουλευτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Τσαλίκης – Ξεσπά για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον «Φραπέ»: «Τι επίπεδο είναι αυτό;»

Tabloid 12.12.2025
Σχολιάζει με οργή τα αποσπάσματα από την εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πένθος για Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Social 12.12.2025
«Ξεκουράσου ομορφιά μου σε αγαπώ πολύ», σχολίασε ο ηθοποιός κάτω από την ανάρτηση του

Ο Γιάννης Νταλιάνης ξεσπά: «Με στεναχωρούν κάποια σχόλια για την προσωπική μου ζωή»

Tabloid 12.12.2025
Η αναφορά στην κόρη του και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Χαμός στο First Dates για το ποιος θα πληρώσει: Η Αντα σηκώθηκε και έφυγε!

TV Buzz 12.12.2025
Ένα από τα πιο επεισοδιακά ραντεβού της σεζόν στο First Dates έκλεισε με καβγά, αιχμές για το ποιος «φοράει τα παντελόνια» και την Αντα να αποχωρεί έξαλλη από το τραπέζι

Τάσος Τεργιάκης: «Είναι ψέμα αυτό που λέει η Ιωάννα Τούνη, παίρνω την ευθύνη και το λέω»

TV Buzz 12.12.2025
«Έχουν υπογράψει συνεπιμέλεια με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου»

Τέιλορ Σουίφτ: Ξέσπασε κλάματα μετά τη συνάντηση με επιζώντες της αιματηρής επίθεσης στο Σάουθπορτ

Tabloid 12.12.2025
Μετά από 20 χρόνια καριέρας, παραδέχεται ότι «ο φόβος πως κάτι μπορεί να συμβεί στους θαυμαστές μου είναι κάτι νέο»

Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Έχω κάνει κάτι με τον Γιάννη Σπαλιάρα, έχει κρυφές χάρες ο κερατάς»

Tabloid 12.12.2025
«Δεν πιστεύω ότι έχει ενοχληθεί, δεν είπα κάτι που είναι ψέμα», πρόσθεσε

To video κόλαφος της Τούνη κατά του Αλεξάνδρου: «Ο Πάρης στην Αθήνα μεγαλώνει με μια Μπαλινέζα»

Tabloid 12.12.2025
Η Ιωάννα Τούνη με ένα ακόμη βίντεο στο προφίλ της στο Tik Tok απάντησε για ακόμη μια φορά

Φωτιά στα κόκκινα η Μπιάνκα Σενσόρι στη Νότια Κορέα με ολόσωμη εφαρμοστή λάτεξ φόρμα, δείτε βίντεο

Tabloid 12.12.2025
Όπως έγραψε, μάλιστα, η New York Post, η εμφάνιση της Σενσόρι θύμιζε κάτι από Barbarella ή Μπρίτνεϊ Σπίαρς από το Oops!…I Did It Again του 2000

Γέννησε η Βέρα Μακρομαρίδου

Tabloid Χτες
Η γέννα της ηθοποιού, Βέρας Μακρομαρίδου κρατήθηκε κρυφή - Τα πρώτα στιγμιότυπα του μωρού

Ιωάννα Τούνη κατά του Δημήτρη Αλεξάνδρου: «Δεν ήταν ποτέ δίπλα μου, πάλεψα να κρατήσω τη σχέση μας»

Tabloid Χτες
H Ιωάννα Τούνη μέσω Tiktok απάντησε σε σχόλια που δέχθηκε για τον Δημήτρη Αλεξάνδρου