E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαλλη Βρετανίδα influencer με τους «επιδειξίες του Ίντερνετ»

«Έχω λάβει εκατοντάδες χυδαίες φωτογραφίες»

Δημοσίευση 12/12/2021 | 18:38

Έξαλλη Βρετανίδα influencer με τους «επιδειξίες του Ίντερνετ»

Απηυδισμένη με τους «επιδειξίες του διαδικτύου» που δεν την έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί εδώ και... δέκα χρόνια είναι μια Βρετανίδα influencer.

H podcaster Τζες Ντέιβις, από την πόλη Πέναρθ του Βέιλ οφ Γκλαμόργκαν, ισχυρίζεται ότι έχει λάβει εκατοντάδες χυδαίες φωτογραφίες μέσω των λογαριασμών της στα social media από αγνώστους, μια εμπειρία που μπορεί να προκαλέσει σε μια γυναίκα εξαιρετικά αρνητικά συναισθήματα.

Όπως επισημαίνει το BBC, τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι φωνές στο Ηνωμένο Βασίλειο που ζητούν το «cyber-flashing», δηλαδή η αποστολή χυδαίου υλικού online, χωρίς ο αποδέκτης να το έχει ζητήσει, να ποινικοποιηθεί, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης της νομοθεσίας για την online ασφάλεια.

Η Τζες, που έχει πάνω από 151.000 ακόλουθους στο Instagram, λέει στο βρετανικό δίκτυο ότι έχει πλέον σχεδόν αναισθητοποιηθεί στη θέα των χυδαίων εικόνων που φτάνουν στο inbox της. Η ίδια πάντως παραμένει εξοργισμένη με τη συμπεριφορά αυτών των «κυβερνο-επιδειξιών» και τονίζει ότι «κάτι που είναι παράνομο offline πρέπει να είναι και παράνομο online».

«Πέφτω θύμα cyber-flashing κάθε μήνα, ίσως και πιο συχνά, ανάλογα με το τι μοιράζομαι [στα social media]. Αυτό συμβαίνει εδώ και 10 χρόνια. Έχω λάβει κυριολεκτικά εκατοντάδες τέτοιες εικόνες. Συνήθως λαμβάνω κοντινές λήψεις, ή στιγμιότυπα από την εκτέλεση μιας σεξουαλικής πράξης... Όταν λαμβάνεις αυτές τις εικόνες αισθάνεσαι βρώμικη και αρχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό σ' εσένα, γιατί τις έστειλαν σ' εσένα κι αν φταίει κάτι που έκανες», λέει η νεαρή influencer.

H Τζες θεωρεί απαράδεκτο να γίνεται ανεκτή αυτού του είδους η συμπεριφορά online, ενώ στην πραγματική ζωή οι επιδειξίες κατακρίνονται από όλους και τιμωρούνται. «Αν σου έδειχναν τα απόκρυφά τους χιλιάδες άνδρες στον δρόμο, αυτό θα ήταν παράνομο, ένα τεράστιο πρόβλημα που θα προκαλούσε μια τεράστια συζήτηση. Γιατί λοιπόν το αποδεχόμαστε online;» διερωτάται η podcaster.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το cyber-flashing αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξαιτίας της αύξησης του χρόνου που περνούν οι άνθρωποι online. Την επόμενη Τρίτη, μια μικτή επιτροπή Βρετανών βουλευτών θα παρουσιάζει το προσχέδιο του Νομοσχεδίου για την Online Ασφάλεια της κυβέρνησης, που έχει ως στόχο να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τις μεγάλες εταιρείες των social media. To Cyber-flashing δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, ωστόσο διεξάγεται καμπάνια που ζητά να προστεθεί κάποια σχετική διάταξη, αίτημα το οποίο υποστηρίζεται και από βουλευτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε «Thank U, Next» με την κόρη του Μπεν Αφλεκ ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Η 56χρονη σταρ γλέντησε στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε μαζί με την κόρη της Έμα και τη Σεραφίνα, κόρη του Αφλεκ

Καίτη Γαρμπή: Ακυρώνει εμφανίσεις λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ‑ «Θέλω την προσευχή σας»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Η τραγουδίστρια μίλησε δημοσίως για την κατάσταση της υγείας της

Σάκης Κατσούλης: Ποιο προσβλητικό μήνυμα δέχτηκε για τον νεογέννητο γιο του και πώς αντέδρασε

Tabloid 22.06.2026
Ο νικητής του Survivor έλαβε ένα σοκαριστικό μήνυμα για το νεογέννητο μωρό του και επέλεξε να απαντήσει με έναν τρόπο που εξέπληξε τους πάντες.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απαντά στον Παύλο Σταματόπουλο για το «Happy Day γίναμε»

TV Buzz 22.06.2026
Η παρουσιάστρια του Alpha αντέδρασε στο σχόλιο του συναδέλφου της, τονίζοντας ότι η εκπομπή της μιλά πάντα με ειλικρίνεια, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Αρια Καλύβα: Το δημόσιο «άδειασμα» στον Γιώργο Λιάγκα και η ατάκα που έγινε αμέσως viral

TV Buzz 22.06.2026
Η δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά για την αποχώρηση Κατσαρίδη από το «Πρωινό» και δεν άφησε τον Λιάγκα αναπάντητο.

Σκοκαρισμένη η Φαίη Σκορδά στον αέρα του Buongiorno: «Δεν άντεξα να δω το βίντεο, δεν ήθελα να το δω»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Η Φαίη Σκορδά αρνήθηκε να προβάλει το σοκαριστικό βίντεο στο «Buongiorno», εξομολογούμενη ότι δεν άντεξε να το δει ούτε η ίδια.

Η Κάιλι Τζένερ φοράει μαύρο αθλητικό σετ και απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές ξεκούρασης σε πολυτελές γιοτ

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Στο φόντο διακρίνονται όργανα γυμναστικής, δείχνοντας πως δεν αφήνει την άσκηση ούτε στις διακοπές

Γρηγόρης Αρναούτογλου για Γιώργο Λιάγκα: Αυτό που έκανε ήταν μπούρδα

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο παρουσιαστής απάντησε δημόσια στον Λιάγκα, χαρακτηρίζοντας ως «μπούρδα» τη συμπεριφορά του μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία στο «Πρωινό».

Ανατροπές στον ΑΝΤ1: Η Σία Κοσιώνη έρχεται, ο Νίκος Χατζηνικολάου φεύγει από το κεντρικό δελτίο

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Η Σία Κοσιώνη ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 και να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να κατευθύνεται σε επιτελικό ρόλο;

Τάσος Δούσης: «Κύριε Μητσοτάκη, ο σνομπισμός θα σας ρίξει από την εξουσία – Έρχεται εκλογικό σοκ»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Τάσος Δούσης πραγματοποίησε μια εκτενή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προκειμένου να σχολιάσει τα τρέχοντα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα