E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση τους

Συγκινητικές στιγμές με τους περαστικούς

Δημοσίευση 21/10/2021 | 08:36

Πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση τους

Η Alitalia γίνεται Ita Airways κι οι διαμαρτυρίες δεν λένε να σταματήσουν.

Αυτό μαρτυρά το flashmob που διοργάνωσαν πρώην αεροσυνοδοί της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, οι οποίες βγήκαν στο δρόμο ενάντια στις αποφάσεις των τελευταίων ημερών.

Σιωπηλά, με το κεφάλι ψηλά. Χθες, λοιπόν, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου αργά το πρωί, περίπου 60 πρώην υπάλληλοι της Alitalia διαδήλωσαν μπροστά από το Καπιτώλιο στη Ρώμη με τον εξής τρόπο για την εξαγορά της Alitalia από την Ita Airways, η οποία τις οδήγησε στην ανεργία.

Στην αρχή ντυμένες, οι εργαζόμενες του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας γδύθηκαν αργά και αθόρυβα, ρίχνοντας τις στολές τους στο έδαφος και παρέμειναν με τα μισοφόρια στο κέντρο της πλατείας για να εκφράσουν τον «πόνο τους» μετά την πτώχευση της εταιρείας. Άφησαν τα υποδήματά τους εκεί και οι γυναίκες μετακινήθηκαν στη μία πλευρά της πλατείας.

Ακολούθησε η χορωδιακή κραυγή: «Είμαστε η Alitalia», την οποία επανέλαβαν για αρκετά λεπτά. «Γuμνές, χωρίς δουλειά και αξιοπρέπεια» ήταν το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν.

Οι περαστικοί άρχισαν να χειροκροτούν καθώς οι αεροσυνοδοί αγκαλιάστηκαν σε μια μακρά αγκαλιά, κλείνοντας όσους είχαν ξεσπάσει σε λυτρωτικά δάκρυα μεταξύ τους.

Μισή ώρα διήρκησε το flash mob και μετά έφυγαν. «Ήρθαμε – εξήγησαν – για να εκφράσουμε τον πόνο μας πρώτα απ ‘όλα. Η αλληλεγγύη, όμως, πηγαίνει και σε όλους τους συναδέλφους μας που κλήθηκαν στην Ita Airways και αναγκάστηκαν να υπογράψουν ένα εξευτελιστικό και εξοντωτικό συμβόλαιο εργασίας» δήλωσαν.

Με μια εικόνα παρόμοια με εκείνη των διαμαρτυριών για τα δικαιώματα των γυναικών που έχει διασχίσει τον κόσμο, οι εργαζόμενες άφησαν μόνο τα παπούτσια τους στο κέντρο της πλατείας, κίνηση που μαρτυρά την απουσία θέσεων εργασίας και προοπτικών, κατάσταση στην οποία περιέπεσαν.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Alitalia αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και στοίχισε στο ιταλικό δημόσιο περί τα 13 δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι τελευταίοι υπολογισμοί έκαναν αναφορά για 700.000 ευρώ απώλειες… την ημέρα και ο κορονοϊός επιβεβαίωσε ένα προδιαγεγραμμένο τέλος.

Η εταιρεία που παίρνει τη θέση της, η Ιtalia Trasporto Aereo (ITA) θα κρατήσει μόνο 2.800 εργαζομένους, ενώ περίπου 7.000 βαδίζουν την οδό για το ταμείο της ανεργίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μόνικα Μπελούτσι: Στα 61 δεν είμαι πλέον το κέντρο της προσοχής

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου και δήλωσε πως απολαμβάνει ότι έχει γίνει «θεατής» και δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα

Σοφία Καρβέλα: Πόσο χρεώνει τη βιντεοκλήση μίας ώρας μαζί της για συμβουλές styling

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Στο επιχειρηματικό βήμα που έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η Σοφία Καρβέλα αναφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 26/5 στο «Πρωινό»

Αννα Δρούζα: Πρεμιέρα για τη νέα της εκπομπή στο ΟΡΕΝ – Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η Αννα Δρούζα επιστρέφει δυναμικά στο OPEN με μια σειρά συναντήσεων αφιερωμένων στην ψυχική υγεία και τον σύγχρονο άνθρωπο

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Μπαμπά πήρα πτυχίο» – Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο στα 64 της

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Το πτυχίο της στην Αγγλική Φιλολογία πήρε η Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αν Χάθαγουεϊ: «Για δέκα χρόνια ήμουν ουσιαστικά τυφλή από το αριστερό μου μάτι»

E-Daily 3.Left 26.05.2026
«Επιβάρυνε πραγματικά το νευρικό μου σύστημα», εξομολογήθηκε η ηθοποιός

Δίκη Κιμούλη κατά Βλαντή για συκοφαντική δυσφήμιση: Τι ισχυρίζονται οι δύο πλευρές

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η Παναγιώτα Βλαντή κατηγορείται ότι τον «συκοφάντησε» δύο φορές μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις της – Η υπόθεση θα συνεχιστεί τον ερχόμενο μήνα

Τζένιφερ Λόπεζ: Βουτιές στην πισίνα για τη Memorial Day ‑ Το λευκό μπικίνι και οι φωτογραφίες που συζητήθηκαν

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η 56χρονη σταρ μοιράστηκε τη χαρούμενη μέρα της με ανθρώπους που αγαπά

Ο Χάρης Σιανίδης με δάκρυα και αναφιλητά για τη Γωγώ Μαστροκώστα

E-Daily 3.Left 26.05.2026
«Είμαι πολύ χάλια, της χρωστάω πολλά»

H Ιωάννα Τούνη απάντησε σε γυναίκα που της έγραψε «πιο καρναβάλι πεθαίνεις» για το φόρεμα στις Κάννες

E-Daily 3.Left 26.05.2026
«Η κακία λέει πάντα περισσότερα για εκείνον που τη βγάζει, παρά για εκείνον που τη δέχεται. Οι άνθρωποι που είναι καλά με τον εαυτό τους δεν έχουν ανάγκη να μικραίνουν κανέναν για να νιώσουν μεγάλοι» έγραψε η Instagrammer