E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση τους

Συγκινητικές στιγμές με τους περαστικούς

Δημοσίευση 21/10/2021 | 08:36

Πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση τους

Η Alitalia γίνεται Ita Airways κι οι διαμαρτυρίες δεν λένε να σταματήσουν.

Αυτό μαρτυρά το flashmob που διοργάνωσαν πρώην αεροσυνοδοί της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, οι οποίες βγήκαν στο δρόμο ενάντια στις αποφάσεις των τελευταίων ημερών.

Σιωπηλά, με το κεφάλι ψηλά. Χθες, λοιπόν, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου αργά το πρωί, περίπου 60 πρώην υπάλληλοι της Alitalia διαδήλωσαν μπροστά από το Καπιτώλιο στη Ρώμη με τον εξής τρόπο για την εξαγορά της Alitalia από την Ita Airways, η οποία τις οδήγησε στην ανεργία.

Στην αρχή ντυμένες, οι εργαζόμενες του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας γδύθηκαν αργά και αθόρυβα, ρίχνοντας τις στολές τους στο έδαφος και παρέμειναν με τα μισοφόρια στο κέντρο της πλατείας για να εκφράσουν τον «πόνο τους» μετά την πτώχευση της εταιρείας. Άφησαν τα υποδήματά τους εκεί και οι γυναίκες μετακινήθηκαν στη μία πλευρά της πλατείας.

Ακολούθησε η χορωδιακή κραυγή: «Είμαστε η Alitalia», την οποία επανέλαβαν για αρκετά λεπτά. «Γuμνές, χωρίς δουλειά και αξιοπρέπεια» ήταν το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν.

Οι περαστικοί άρχισαν να χειροκροτούν καθώς οι αεροσυνοδοί αγκαλιάστηκαν σε μια μακρά αγκαλιά, κλείνοντας όσους είχαν ξεσπάσει σε λυτρωτικά δάκρυα μεταξύ τους.

Μισή ώρα διήρκησε το flash mob και μετά έφυγαν. «Ήρθαμε – εξήγησαν – για να εκφράσουμε τον πόνο μας πρώτα απ ‘όλα. Η αλληλεγγύη, όμως, πηγαίνει και σε όλους τους συναδέλφους μας που κλήθηκαν στην Ita Airways και αναγκάστηκαν να υπογράψουν ένα εξευτελιστικό και εξοντωτικό συμβόλαιο εργασίας» δήλωσαν.

Με μια εικόνα παρόμοια με εκείνη των διαμαρτυριών για τα δικαιώματα των γυναικών που έχει διασχίσει τον κόσμο, οι εργαζόμενες άφησαν μόνο τα παπούτσια τους στο κέντρο της πλατείας, κίνηση που μαρτυρά την απουσία θέσεων εργασίας και προοπτικών, κατάσταση στην οποία περιέπεσαν.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Alitalia αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και στοίχισε στο ιταλικό δημόσιο περί τα 13 δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι τελευταίοι υπολογισμοί έκαναν αναφορά για 700.000 ευρώ απώλειες… την ημέρα και ο κορονοϊός επιβεβαίωσε ένα προδιαγεγραμμένο τέλος.

Η εταιρεία που παίρνει τη θέση της, η Ιtalia Trasporto Aereo (ITA) θα κρατήσει μόνο 2.800 εργαζομένους, ενώ περίπου 7.000 βαδίζουν την οδό για το ταμείο της ανεργίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μανώλης Μητσιάς: «Σε έναν χρόνο το πολύ θα έχω τελειώσει – Δεν θέλω να με λυπηθεί ο κόσμος»

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Ο σπουδαίος ερμηνευτής έθεσε χρονικό ορίζοντα για το τέλος της καλλιτεχνικής του πορείας, εξηγώντας γιατί δεν θέλει να τον λυπηθεί ο κόσμος.

Παϊτέρης για Λατινοπούλου: Για δευτερόλεπτα αισθάνθηκε ότι είναι γύφτισσα και την ενόχλησε, αν ζητήσει συγγνώμη θα τη βάλουμε στη Βουλή

E-Daily 3.Left 25.06.2026
«Να πάει σε έναν καταυλισμό να δει πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι, νομίζουν ότι είναι δικιά μας» σημείωσε ο Βασίλης Παϊτέρης - Μήνυση έχει καταθέσει εις βάρος του η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Ποιος συνεχίζει επαγγελματικά ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μετά το τέλος του Buongiorno

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αποκάλυψε στο «Super Κατερίνα» ότι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον όμιλο ΑΝΤ1 για το πρωινό του Ρυθμού.

Ποια είναι η σημερινή εικόνα του Μίκι Ρουρκ που ανησυχεί τους πάντες

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Ο 73χρονος ηθοποιός εθεάθη καταβεβλημένος στους δρόμους του Λος Αντζελες, λίγους μήνες μετά την έξωσή του από το σπίτι του λόγω χρεών ενοικίου.

Κατερίνα Καινούργιου: Τι είπε on air για το κόψιμο της Φαίης Σκορδά και τι φοβάται για τον εαυτό της

TV Buzz 25.06.2026
Η παρουσιάστρια του Alpha μίλησε ανοιχτά για την αιφνιδιαστική λήξη της συνεργασίας της Σκορδά με το MEGA, παραδεχόμενη ότι σκέφτηκε και τη δική της θέση.

Fipster: «Δεν έχω δει πιο ανήθικες δηλώσεις» – Γιώργος Λιάγκας: «Θα τον φοβηθώ εγώ;»

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Νέος γύρος λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Γιώργου Λιάγκα και Fipster, μετά τις δηλώσεις του γιουτιούμπερ για «ανήθικες» δηλώσεις του παρουσιαστή.

Η Στεφανία Γουλιώτη «διακοπάρει» σε πισίνα με μπικίνι ‑ μαντέψτε σε ποια πόλη;

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός βρήκε τον πιο απρόσμενο τρόπο να κάνει διακοπές, χωρίς να φύγει από την Ελλάδα.

Δημήτρης Κοντολάζος: Γιατί δεν πήγε στον γάμο της κόρης του και τι είπε για εκείνη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι δεν έλαβε πρόσκληση από την κόρη του Αντζυ, στέλνοντας ωστόσο δημόσια τις ευχές του στο νέο ζευγάρι.

Η Αννα Βίσση με κοντό αγορέ μαλλί, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η τραγουδίστρια παρουσιάστηκε με νέο look στο Instagram

Αλίσα Λέμαν: Είπε το «ναι» στην πρόταση γάμου του νέου της συντρόφου μετά από έναν θυελλώδη έρωτα έξι μηνών

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Ο Μοντέλ ΜακΚένζι, που έγινε γνωστός περισσότερο για τη συμμετοχή του στο Love Island παρά για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, έκανε πρόταση γάμου στην 27χρονη σε παραλία στη Τζαμάικα

Κατερίνα Παπουτσάκη: Οι πόζες της με μπικίνι, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η ηθοποιός μοιράστηκε «καλοκαιρινά» στιγμιότυπα με τους διαδικτυακούς της ακόλουθους

Η τολμηρή εμφάνιση της Μαντόνα στο Παρίσι με ημιδιαφανές μίνι φόρεμα και χωρίς εσώρουχο

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η τραγουδίστρια ολοκλήρωσε το look της με ασημί μπότες μέχρι το γόνατο και με μεταλλικό jacket το οποίο στην πορεία αφαίρεσε