E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση τους

Συγκινητικές στιγμές με τους περαστικούς

Δημοσίευση 21/10/2021 | 08:36

Πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση τους

Η Alitalia γίνεται Ita Airways κι οι διαμαρτυρίες δεν λένε να σταματήσουν.

Αυτό μαρτυρά το flashmob που διοργάνωσαν πρώην αεροσυνοδοί της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, οι οποίες βγήκαν στο δρόμο ενάντια στις αποφάσεις των τελευταίων ημερών.

Σιωπηλά, με το κεφάλι ψηλά. Χθες, λοιπόν, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου αργά το πρωί, περίπου 60 πρώην υπάλληλοι της Alitalia διαδήλωσαν μπροστά από το Καπιτώλιο στη Ρώμη με τον εξής τρόπο για την εξαγορά της Alitalia από την Ita Airways, η οποία τις οδήγησε στην ανεργία.

Στην αρχή ντυμένες, οι εργαζόμενες του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας γδύθηκαν αργά και αθόρυβα, ρίχνοντας τις στολές τους στο έδαφος και παρέμειναν με τα μισοφόρια στο κέντρο της πλατείας για να εκφράσουν τον «πόνο τους» μετά την πτώχευση της εταιρείας. Άφησαν τα υποδήματά τους εκεί και οι γυναίκες μετακινήθηκαν στη μία πλευρά της πλατείας.

Ακολούθησε η χορωδιακή κραυγή: «Είμαστε η Alitalia», την οποία επανέλαβαν για αρκετά λεπτά. «Γuμνές, χωρίς δουλειά και αξιοπρέπεια» ήταν το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν.

Οι περαστικοί άρχισαν να χειροκροτούν καθώς οι αεροσυνοδοί αγκαλιάστηκαν σε μια μακρά αγκαλιά, κλείνοντας όσους είχαν ξεσπάσει σε λυτρωτικά δάκρυα μεταξύ τους.

Μισή ώρα διήρκησε το flash mob και μετά έφυγαν. «Ήρθαμε – εξήγησαν – για να εκφράσουμε τον πόνο μας πρώτα απ ‘όλα. Η αλληλεγγύη, όμως, πηγαίνει και σε όλους τους συναδέλφους μας που κλήθηκαν στην Ita Airways και αναγκάστηκαν να υπογράψουν ένα εξευτελιστικό και εξοντωτικό συμβόλαιο εργασίας» δήλωσαν.

Με μια εικόνα παρόμοια με εκείνη των διαμαρτυριών για τα δικαιώματα των γυναικών που έχει διασχίσει τον κόσμο, οι εργαζόμενες άφησαν μόνο τα παπούτσια τους στο κέντρο της πλατείας, κίνηση που μαρτυρά την απουσία θέσεων εργασίας και προοπτικών, κατάσταση στην οποία περιέπεσαν.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Alitalia αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και στοίχισε στο ιταλικό δημόσιο περί τα 13 δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι τελευταίοι υπολογισμοί έκαναν αναφορά για 700.000 ευρώ απώλειες… την ημέρα και ο κορονοϊός επιβεβαίωσε ένα προδιαγεγραμμένο τέλος.

Η εταιρεία που παίρνει τη θέση της, η Ιtalia Trasporto Aereo (ITA) θα κρατήσει μόνο 2.800 εργαζομένους, ενώ περίπου 7.000 βαδίζουν την οδό για το ταμείο της ανεργίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γέννησε η Βέρα Μακρομαρίδου

Tabloid Χτες
Η γέννα της ηθοποιού, Βέρας Μακρομαρίδου κρατήθηκε κρυφή - Τα πρώτα στιγμιότυπα του μωρού

Ιωάννα Τούνη κατά του Δημήτρη Αλεξάνδρου: «Δεν ήταν ποτέ δίπλα μου, πάλεψα να κρατήσω τη σχέση μας»

Tabloid Χτες
H Ιωάννα Τούνη μέσω Tiktok απάντησε σε σχόλια που δέχθηκε για τον Δημήτρη Αλεξάνδρου

Eurovision 2026: Το Nemo επιστρέφει το βραβείο στην EBU ως διαμαρτυρία για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Tabloid Χτες
Το Nemo καταγγέλλει τη διοργάνωση, τονίζοντας ότι οι αξίες της ενότητας «δεν τηρούνται εκτός σκηνής»

«Αν η Mariah Carey ήταν Αιγύπτια» – Η viral εκτέλεση του “All I Want For Christmas Is You” με… ούτι

Tabloid Χτες
Πώς ένα παραδοσιακό όργανο αλλάζει τελείως μία παγκόσμια επιτυχία;

Οι «αρχιτέκτονες» του AI το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time

Media Χτες
Μια ομάδα που περιλαμβάνει αυτούς που που διαμορφώνουν την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη -και συχνά ανεξέλεγκτη- τεχνολογική επανάσταση του 21ου αιώνα

Λίλι Κόλινς: Η αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη ότι παρακολουθεί Emily in Paris με τη σύζυγό του

Tabloid Χτες
Η πρωταγωνίστρια του Emily in Paris, Λίλι Κόλινς αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέντευξή της στον Τζίμι Φάλον και στο δημοφιλές σόου, Tonight Show

Ναταλία Λιονάκη: Νέες φωτογραφίες της μοναχής Φεβρωνίας από την Κένυα

Tabloid Χτες
Στις εικόνες η πρώην ηθοποιός εμφανίζεται μαζί με άλλες μοναχές στο μοναστήρι του Αγίου Μάρκου

Παύλος Ευαγγελόπουλος: Ο Δαλιανίδης δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα τρόμου στο «Ρετιρέ» – Έκλαιγαν οι ηθοποιοί

Tabloid Χτες
«Εγώ δεν ήμουν ποτέ αποδέκτης αυτής της συμπεριφοράς», ξεκαθάρισε ο ηθοποιός

Τσιμτσιλή για Τούνη – Αλεξάνδρου: «Εγώ κατάλαβα ότι έχει γίνει κάτι χοντρό»

TV Buzz Χτες
Στο πλατό του Happy Day σχολίασαν την δημόσια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην Ιωάννα Τούνη και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου