E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λευτέρης Γκιωνάκης: Εδώ και ένα χρόνο είμαι καθαρός

Έπινα 3 γραμμάρια κοκαΐνη την ημέρα

Δημοσίευση 13/4/2021 | 09:35

Λευτέρης Γκιωνάκης: Εδώ και ένα χρόνο είμαι καθαρός

Για τον εθισμό του με τα ναρκωτικά μίλησε ο ηθοποιός Λευτέρης Γκιωνάκης. Ο εγγονός του αείμνηστου Γιάννη Γκιωνάκη αποκάλυψε πως εδώ και ένα χρόνο είναι καθαρός και για πρώτη φορά αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε αλλά και πώς τις ξεπέρασε.

Ο Γιάννης Γκιωνάκης, γιος της Πωλίνας Γκιωνάκη, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν το 2017 έχασε τον πατέρα του, το γνωστό σκηνοθέτη και ποιητή Μιχάλη Παπανικολάου. Από εκεί και πέρα άρχισε και η περιπέτειά του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ο ίδιος εξηγεί στην «ΟΝ time» πώς μπήκε στον εφιάλτη αλλά και πώς κατόρθωσε να ξαναβρεί το δρόμο του. Πώς συνειδητοποίησε το πρόβλημά του και άρχισε να ζητά θεραπεία.

«Τον Μάιο του 2017 έχασα τον πατέρα μου από όγκο στο κεφάλι, ήταν άρρωστος από τον Σεπτέμβρη, ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, αλλά πιστεύαμε ότι τελευταία στιγμή μπορεί να γίνει η ανατροπή. Έπινα αλκοόλ μέχρι τότε, αλλά ελεγχόμενα. Στη συνέχεια έφτασα στο σημείο να πίνω δύο μπουκάλια αλκοόλ την ημέρα. Μάλιστα, αν δεν είχα, έπινα οινόπνευμα ή και κολόνια. Ξεκίνησα να βγαίνω πολύ, γιατί δεν άντεχα την απώλεια. Έπινα για να ξεχάσω τον πόνο μου, όμως ήθελα κάτι πιο δυνατό.

Δεν μου έφτανε το αλκοόλ, ήθελα κάτι πιο δυνατό. Γνώρισα άτομα που έπιναν κοκαΐνη, οπότε ήταν πανεύκολο να βρω και άρχισα σιγά σιγά και εθίστηκα – και δεν μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό. Κατέληξα λοιπόν στο σημείο μαζί με το αλκοόλ να πίνω και 3 γραμμάρια κοκαΐνη την ημέρα. Αν δεν τα έπινα, είχα κρίσεις πανικού και δεν μπορούσα να έρθω αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Θυμάμαι ότι πολλές εβδομάδες έπινα αλκοόλ και κοκαΐνη, έφτασα 55 κιλά, δεν είχα όρεξη να φάω. Τότε ήταν η περίοδος που θα ερχόταν στον κόσμο και η κόρη μας και αποφάσισα να κόψω.

Μετά από ένα σημείο, αυτά σταματούν να σου παρέχουν ευχαρίστηση και γίνονται απλώς ανάγκη για να βγει η μέρα. Προσπάθησα πρώτα με γιατρούς, που μου είπαν ξεκάθαρα “αν δεν κόψεις, θα πεθάνεις”. Οι γιατροί που πήγαινα με έθισαν στο zanax και άλλα πράγματα, μετά δεν γινόταν να σταματήσω. Απλώς εθίστηκα στο zanax και περιόρισα λίγο τα άλλα. Αφού είδα ότι δεν γινόταν κάτι και έπαιζα με το θάνατο, μπήκα εσώκλειστος στην κλινική, στη “Γαλήνη” στην Ερυθραία – έμεινα λιγότερο από μήνα. Μετά από λίγο ξανάπεσα και μετά ξαναμπήκα. Βγήκα, ξανάμπλεξα, ξαναμπήκα. Μετά πήγα σε μια άλλη κλινική -είχα πάρει και τα σκυλιά μου μαζί-, ξαναβγήκα και μετά απομονώθηκα με τη μητέρα και τη γιαγιά μου σε ένα εξοχικό που έχουμε στην Κόρινθο, όπου έκατσα τρεις μήνες και έμεινα καθαρός.


Έκοψα όχι γιατί βοηθήθηκα ουσιαστικά, αλλά γιατί εγώ το πήρα απόφαση και κατάλαβα ότι δεν θέλω να κάνω τέτοια ζωή. Όσες φορές και να μπεις μέσα, αν δεν συνειδητοποιήσεις και αποδεχτείς το πρόβλημα, δεν κόβονται. Πρέπει να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ιστορική κατοικία του Μπομπ Ντίλαν στο Χάρλεμ πωλήθηκε έναντι 2,8 εκ. δολαρίων

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Ο θρυλικός τραγουδοποιός κατοίκησε στο σπίτι, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, από το 1986 έως το 2000

Ντάνι Γκλόβερ: Ο θρύλος του Lethal Weapon αποκαλύπτει ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η ασθένεια διαγνώστηκε πριν από 4 χρόνια, όμως μόλις τώρα ο διάσημος ηθοποιός το γνωστοποίησε

Γωγώ Τσαμπά: Αδιανόητο σκηνικό σε πανηγύρι στα Φάρσαλα

Παράξενα 01.07.2026
Ένας μικρός φορτωτής άδειασε τον κουβά του γεμάτο λουλούδια μπροστά στη σκηνή όπου τραγουδούσε η γνωστή ερμηνεύτρια στο Πολυνέρι Φαρσάλων.

Γιώργος Λιάγκας: «Ντρέπεται και η ντροπή με αυτό το βίντεο της κυρίας Τούνη, είναι ό, τι χειρότερο έχω δει από τη συγκεκριμένη γυναίκα»

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Ο παρουσιαστής αντέδρασε έντονα στο βίντεο της influencer από τις διακοπές της στο Μπαλί, συγκρίνοντάς την με τον αθλητή Μανώλη Καραλή.

Μεγάλη ανατροπή στη Eurovision 2027: Η νέα χώρα‑έκπληξη που μπαίνει στον διαγωνισμό και αλλάζει τα δεδομένα

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Είναι η πρώτη χώρα της αμερικανικής ηπείρου που θα λάβει μέρος στη Eurovision, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση της Σόφιας

Θοδωρής Μαραντίνης: «Χαίρομαι πολύ που αποφασίστηκε και επίσημα αυτό για τα παιδιά»

TV Buzz 01.07.2026
Ο τραγουδιστής των Onirama μίλησε για την καριέρα του, τη διάλυση του συγκροτήματος μετά από 25 χρόνια και την ανησυχία του για τα social media στην εφηβεία.

Δανάη Μπάρκα: Η μεγάλη αλλαγή στο Instagram μετά τον γάμο

Social 01.07.2026
Η παρουσιάστρια πρόσθεσε το επίθετο του συζύγου της στο προφίλ της στο Instagram, σε μια κίνηση που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους followers της.

Ποια διάσημη σταρ απέκτησε τη δική της συλλεκτική Barbie – «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η Mattel απέδωσε φόρο τιμής στη διάσημη pop star με μια Barbie εμπνευσμένη από το βιντεοκλίπ του «Golden Burning Sun»

Τηλεθέαση πρωινής ζώνης: Πώς οι επαναλήψεις «πνίγουν» τις ζωντανές εκπομπές – Ο μεγάλος προβληματισμός

TV Buzz 01.07.2026
Τι αποκάλυψαν τα νούμερα της Nielsen για την πρωινή ζώνη της Τρίτης;

Τι αποκάλυψε η Ολίβια Ροντρίγκο για την υγεία της και άφησε άφωνους τους παρουσιαστές

Tabloid 01.07.2026
Η τραγουδίστρια έκανε μια εντελώς απροσδόκητη εξομολόγηση σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, προκαλώντας σοκ στους συνομιλητές της.

Καγιά για δημοσίευμα: Τους είπαμε ότι είναι ανυπόστατο και η αρχισυντάκτρια απάντησε ότι δεν μπορεί να διαψεύσει τον εαυτό της

Tabloid 01.07.2026
Το μοντέλο και παρουσιάστρια μίλησε για την ενόχληση που προκάλεσε στην οικογένειά της η ψευδής είδηση, αποκαλύπτοντας τον διάλογο που είχε με το μέσο.

Πήρε εξιτήριο η Μάρω Κοντού ‑ Τα νεότερα για την υγεία της

Celebrity Stories 01.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός επέστρεψε στο σπίτι της με ασθενοφόρο, δύο εβδομάδες μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από πτώση.