E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εμμονή Αυστραλής καλλονής με γνωστό serial killer κατέληξε σε βιβλίο

Φαίνεται ότι δεκαετίες μετά το ενδιαφέρον για το πρόσωπό του Τεντ Μπάντι παραμένει ζωντανό

Δημοσίευση 25/1/2021 | 10:31

Η εμμονή Αυστραλής καλλονής με γνωστό serial killer κατέληξε σε βιβλίο

Ένα εντυπωσιακό μοντέλο από την Αυστραλία, που είχε συμμετάσχει μάλιστα σε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς φτάνοντας κοντά στην κορυφή, χρησιμοποίησε την... εμμονή που είχε αναπτύξει από νεαρή ηλικία με τον διαβόητο serial killer Τεντ Μπάντι ως έμπνευση για να γράψει το πρώτο της βιβλίο.

Η Κανίκα Μπάτρα, 26 ετών, αναφέρει σε συνεντεύξεις ότι ανέπτυξε αρχικά ενδιαφέρον για τους κατά συρροή δολοφόνους όταν φοιτούσε στο Γυμνάσιο, και ότι επέλεξε μάλιστα να γράψει στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος της γλώσσας μια έκθεση με θέμα μία γυναίκα δολοφόνο.

Η καλλονή που ζει στο Σίδνεϊ ήξερε πάντα ότι ήθελε να επεκτείνει την ιδέα στην οποία βασίστηκε η σχολική της έκθεση, και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον πλούτο πληροφοριών που είχε συλλέξει για τον Τεντ Μπάντι, για να αναπτύξει την ιστορία της αδίστακτης «ηρωίδας» της παράλληλα με την δική του.

Εώς και την τελευταία μέρα πριν καταλήξει στην ηλεκτρική καρέκλα, ο Τεντ Μπάντι ομολόγησε 30 φόνους γυναικών και μικρών κοριτσιών μεταξύ του 1974 και του 1978, σε 7 διαφορετικές πολιτείες, αλλά ο πραγματικός αριθμός παραμένει άγνωστος. Ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος έφυγε από τη ζωή πριν από 32 χρόνια, ωστόσο το ενδιαφέρον για τη ζωή του και τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την τερατώδη προσωπικότητά του παραμένει ζωντανό. Δεκάδες ντοκιμαντές και ταινίες έχουν αντλήσει έμπνευση από τη δράση του, ενώ μόλις πέρυσι το «Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes» από το Netflix προσέφερε μια σοκαριστική ματιά στο σκοτεινό μυαλό του serial killer.

Όπως εξήγησε η Κανίκα Μπάτρα σε συνέντευξή της, η ίδια θεωρούσε πάντα το πρόσωπο του Μπάντι - ενός φαινομενικά φυσιολογικού και χαρισματικού νεαρού άνδρα που εργαζόταν σε γραμμή hotline για την αποτροπή αυτοκτονιών - εξαιρετικά ενδιαφέρον και γεμάτο αντιφάσεις. Γι' αυτό και άρχισε να ερευνά κάθε πτυχή της ζωής του με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Ήταν κάτι πολύ συναρπαστικό. Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Είχα εμμονή», λέει χαρακτηριστικά η 26χρονη στο Daily Mail Australia.

Σύντομα ξεκίνησε να αγοράζει κάθε βιβλίο που είχε γραφτεί για εκείνον, να βλέπει κάθε ντοκιμαντέρ, να ακούει με τις ώρες τα ηχογραφημένα του παραληρήματα.

Προσπαθώντας να κατανοήσει την προσωπικότητά του, ξεκίνησε να διαβάζει μελέτες για ψυχοπαθείς και ναρκισσιστές, αλλά και να συλλέγει στοιχεία για το πώς ήταν η ζωή τη δεκαετία του 1970, όταν έδρασε ο Τεντ Μπάντι.

Όλες αυτές οι ώρες έρευνας και ο τεράστιος όγκος πληροφοριών που συνέλεξε πάντως δεν πήγαν στράφι. Εκτός από την ικανοποίηση της περιέργειας της, η νεαρή Αυστραλή χρησιμοποίησε όσα είχε μάθει για να γράψει το πρώτο της βιβλίο, ένα ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο Honeytrap, που συνδυάζει τη φαντασία με την πραγματικότητα.

Η πλοκή του βιβλίου εστιάζει στην Μαρίς Κάλντγουελ, μια bisexual κατά συρροή δολοφόνο και πλούσια κληρονόμο που αναπτύσσει μια σχέση με τον Τεντ Μπάντι την περίοδο που εκείνος σκόρπιζε τον τρόμο τη δεκαετία του '70. Στόχος της νεαρής συγγραφέως ήταν, όπως η ίδια εξηγεί, να δημιουργήσει έναν γυνακείο χαρακτήρα «τόσο σαδιστικό» που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για τον serial killer. Όπως υπογραμμίζε, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να «πλέξει το εγκώμιο» του τέρατος που ήταν ο Τεντ Μπάντι, αλλά αντίθετα να δώσει στο κοινό μια άλλη οπτική για τον τρόπο που λειτουργούσε το μυαλό του.

ted_bundy


Η 26χρονη αναμένει ότι ορισμένοι αναγνώστες μπορεί να αντιδράσουν στην απόπειρά της να παρουσιάσει την ανθρώπινη πλευρά του Τεντ Μπάντι, ενός άνδρα που σκότωσε δεκάδες γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά. Ωστόσο η συγγραφέας υπογραμμίζει ότι «αγαπά την περιπλοκότητα του ανθρώπινου μυαλού» και ελπίζει ότι οι ανατροπές του βιβλίου της θα κερδίσουν τελικά το αναγνωστικό κοινό.

Αυτήν την περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει ένα βιβλίο παρόμοιου στιλ, που σχετίζεται με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν.

Εκτός από μοντέλο και συγγραφέας, η Μπάτρα έχει εργαστεί και ως ηθοποιός και τραγουδίστρια, ενώ ο λογαριασμός της στο Instagram έχει πάνω από 180.000 followers.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Αρμι Χάμερ συνέκρινε τον εαυτό του με τον Ιησού μιλώντας για τις καταγγελίες σε βάρος του: Ήμουν πάνω στον σταυρό

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Τα καρφιά είναι στα χέρια μου, έλεγε ο ηθοποιός, όταν είχε κατηγορηθεί για σeξουαλική κακοποίηση και κανιβαλιστικές φαντασιώσεις

Δείτε βίντεο: «Αστατος» ο Ιμπραΐμοβιτς, ακούει... Πασχάλη Τερζή και γίνεται viral

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο πρώην ποδοσφαιριστής να απολαμβάνει ένα remix του τραγουδιού από την Βόσνια σταρ Lepa Brena, χτυπώντας παλαμάκια έχοντας δίπλα του Τιερί Ανρί και Αλεξ Λάλας

Ανδρομάχη: «Υπάρχει βοήθεια στο μεγάλωμα του γιου μου ‑ Όταν ξενυχτάς, χρειάζεσαι δυο μέρες για να επανέλθεις»

E-Daily 3.Left 19.06.2026
«Η απόδοσή μου στον ημιτελικό της Eurovision δεν ήταν καλή, λογικό που αποκλείστηκα», εξομολογήθηκε

Ο Αντώνης Κανάκης κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι του: «Το σκάρωσα πριν 38 χρόνια» ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο παρουσιαστής αποκάλυψε την ιστορία δημιουργίας του τραγουδιού

Μουντιάλ 2026: Έξαλλες οι Γιαπωνέζες με τους οπαδούς που καθάρισαν το γήπεδο ‑ «Κάντε το και σπίτι»

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Οι Ιάπωνες οπαδοί καθάρισαν τις κερκίδες μετά το ματς με την Ολλανδία, αλλά σπίτι τους αφιερώνουν ελάχιστο χρόνο στις οικιακές εργασίες παραπονιούνται οι γυναίκες τους

Mad VMA 2026: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός αποκαλύπτει γιατί απουσίαζε από τα βραβεία

E-Daily 3.Left 19.06.2026
«Την επόμενη φορά θα είμαι και πάλι δίπλα σας» εξήγησε σε βίντεό του

Πάνος και Τάσος διεκδικούν το έπαθλο στο φετινό MasterChef

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο διαγωνισμός μαγειρικής μπαίνει στην τελική ευθεία…

Μικρούτσικος για Ελληνίδου: «Δηλαδή θέλει να μας πει ότι ο Αλεξάνδρου είναι γκέι;»

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Προκάλεσε αντιδράσεις με τον σχολιασμό του

Λιάγκας: «Αδειασε» την Ελληνίδου και τον Αλεξάνδρου! «Αυτοί τώρα είναι ζευγάρι κανονικό;»

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο Γιώργος Λιάγκας σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Το Πρωινό σχολίασε τις τελευταίες δηλώσεις της Ρίας Ελληνίδου

Φανή Χαλκιά: Ο σύζυγός μου έφυγε, είπε στα παιδιά «τα λέμε το απόγευμα» και λείπει δυόμιση χρόνια

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο Λούης Καραμάνος, μετά από έκρηξη σε beach bar στη Στούπα, υπέστη ρήξη ανευρύσματος και έκτοτε βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης

Bad Bunny: Έγινε ο πρώτος λατινοαμερικανός καλλιτέχνης με έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου από περιοδείες

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο τραγουδιστής κατέκτησε το ρεκόρ χωρίς να τραγουδά στα αγγλικά και χωρίς να πραγματοποιεί εμφανίσεις στις ΗΠΑ