E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε

Δημοσίευση 31/7/2020 | 14:45

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Νο.6 τενίστας στον κόσμο, καλεσμένος στο podcast Behind The Racquet του συναθλητή του Νόα Ρούμπιν, παραδέχθηκε για άλλη μια φορά ότι ήταν πάντα ένα εσωστρεφές παιδί, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι παίζει τένις για να αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να σημειώσει επιτυχίες.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κορυφαίου Έλληνα τενίστα

«Το 2018 μπήκα στους πρώτους 15 της παγκόσμιας κατάταξης και ήμουν seeded στα Grand Slams. Τότε συνειδητοποίησα τι δυνατότητες είχα. Στην αρχή, απλά ταξίδευα με τον πατέρα μου. Τώρα ταξιδεύω με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τα τρία αδέρφια μου. Είμαι η κύρια πηγή εισοδήματος για την οικογένεια.

Έχω κάποια χόμπι που με ενδιαφέρουν στις διάφορες πτυχές της ζωής μου. Αυτές οι δραστηριότητες με κρατάνε δημιουργικό και αντικατοπτρίζονται στο παιχνίδι μου. Μερικές φορές, κάνω δημοσιεύσεις στα social media που δεν τις καταλαβαίνουν πολλοί άνθρωποι. Αυτές οι δημοσιεύσεις εκφράζουν την εσωτερική μου δημιουργικότητα. Φέρνω στη ζωή την ανατροπή του Στέφανου. Μου αρέσει να φιλοσοφώ, προέρχομαι από μια χώρα με μεγάλη ιστορία στη φιλοσοφία και δεν ξέρω αν ήμουν ο Πυθαγόρας ή ο Σωκράτης στην προηγούμενη ζωή μου, αλλά δε θα με πείραζε να μην είμαι και κανείς από αυτούς.

Υπήρξε μια εποχή που δεν τα πήγαινα καλά. Άρχισα να παίζω στα Futures και αμφέβαλλα για τον εαυτό μου. Δεν ήμουν σίγουρος αν ήμουν αρκετά καλός για να παίξω επαγγελματικά. Η χώρα μου βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ολόκληρος ο πληθυσμός υπέφερε. Τα αδέλφια του πατέρα μου ήταν άνεργα και δεν μπορούσαν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Οι άνθρωποι με αντιμετώπισαν σαν να ήμουν αυτός που κυβερνούσε τη χώρα και νόμιζαν ότι ήμουν μέρος του προβλήματος.

Ένιωσα απομονωμένος. Δεν ήμουν σπίτι για να ξέρω τι συμβαίνει, επειδή ταξίδευα. Χρειαζόμουν υποστήριξη. Ο mental coach μου μοιράστηκε τη σοφία του και μου έδωσε έμπνευση. Τότε είπα στον εαυτό μου πως είχα αφιερώσει όλη μου τη ζωή στο τένις και δε γινόταν να τα παρατήσω. ‘Πρέπει να συνεχίσεις’. Παίζω τένις για να αποδείξω πως η χώρα μου έχει μια σπουδαία ιστορία και μπορεί να σημειώσει επιτυχίες. Το τένις είναι ένα πολύ εσωστρεφές άθλημα και αντιμετωπίζουμε τα πάντα μόνοι μας. Έχουμε μια ομάδα που μας ακολουθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος μου. Όλα τα ταξίδια και οι αγώνες προκαλούν πολύ άγχος και μεγάλωσα πολύ μοναχικά.

Ήμουν εσωστρεφές παιδί, χωρίς πολλούς φίλους. Όταν άρχισα να παίζω στο tour, σκέφτηκα πως θα έκανα φιλίες, αλλά έγινε το αντίθετο. Οι περισσότεροι παίκτες είναι κλεισμένοι στους εαυτούς τους. Αισθάνομαι πως δεν θέλουν να κάνουν φιλίες, γιατί τότε κάποιος θα μάθει τα μυστικά τους και τα αδύναμα σημεία τους. Υποθέτω πως αντιμετωπίζουν με υπερβολική σοβαρότητα το όλο θέμα. Οι φίλοι θα κάνουν τα ταξίδια αυτά λιγότερο μοναχικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννα Τούνη: «Αν το να είσαι βασίλισσα του real estate, κουκλάρα και πετυχημένη είναι έγκλημα, συλλάβετέ με»

Tabloid 23.07.2026
«Δηλώνω ένοχη, αξιότιμο δικαστήριο», έγραψε χιουμοριστικά η influencer στη λεζάντα της ανάρτησής της

Σάκης Ρουβάς: Το βίντεο με Κάτια Ζυγούλη και Ρένα Μόρφη στη Σίφνο ‑ Μια αξέχαστη στιγμή με μοναδική θέα

Tabloid 23.07.2026
Ο τραγουδιστής απόλαυσε τις διακοπές του στο νησί με τη γυναίκα του και συναντήθηκε με τη συνάδελφό του για βόλτα στο κάστρο

Η Κέλλυ Κελεκίδου παρακολούθησε συναυλία του Μπρούνο Μαρς στο Μιλάνο και βγήκε φωτογραφία μαζί του

Tabloid 23.07.2026
«Υπάρχουν βραδιές που τις ζεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και μένουν για πάντα στην καρδιά σου», έγραψε η τραγουδίστρια

Η Ρένια Λουιζίδου ντύνεται μοναχή και αποκαλύπτει τον νέο της ρόλο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός επιστρέφει στα «Φόνοι στο καμπαναριό» αλλά και στο «Σόι σου», με διπλό ρόλο την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Η Κατερίνα Βρανά από το νοσοκομείο: «Πού και πού συμβαίνουν μικροπράγματα και πρέπει να τσεκάρω ότι είναι όλα εντάξει»

Social 23.07.2026
«Δεν έγινε κάτι σοβαρό, μην αγχώνεστε», έγραψε με χιούμορ η stand-up comedian στην ανάρτησή της

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Καβγάς για θέση πάρκινγκ – «Με είπαν τσόκαρο και βλήμα»

Social 23.07.2026
Η αθλητικογράφος αποκάλυψε μέσα από ανάρτηση στο Instagram όσα της συνέβησαν, αφιερώνοντας μάλιστα μια χαρακτηριστική χειρονομία στη γυναίκα με την οποία διαπληκτίστηκε

Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγούδησε μαζί με ιερέα που παρακολούθησε τη συναυλία της

E-Daily 3.Left 23.07.2026
«Ωραίος, ωραίος» είπε η τραγουδίστρια στον παπά, ο οποίος της φίλησε το χέρι

Η ελεφαντίνα που «έκλεψε» τσουγκράνα από αγρότη για να ξυστεί – το βίντεο που λατρεύει όλο το ίντερνετ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Khamphong, μια ελεφαντίνα από την Ταϊλάνδη, άρπαξε επιδέξια τσουγκράνα από αγρότη, την χρησιμοποίησε για να ξυστεί και την επέστρεψε με απόλυτη ευγένεια.

Θαυμασμός για το γιωτ των 220.000.000 του Εμίρη του Αμπου Ντάμπι που αγκυροβόλησε στην Ψαρρού

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Μαγνήτης έχει γίνει το χλιδάτο σκάφος Mar, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Ψαρρούς

Ταύρος 900 κιλών μπήκε σε μπαρ στην Ισπανία – Δείτε πώς αντέδρασε ο σερβιτόρος

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το ζώο παρέμεινε στο κατάστημα λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα χωρίς να τραυματίσει κανέναν ούτε να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Αρκούδα σκαρφάλωσε σε στύλο ηλεκτροδότησης στο Νέο Μεξικό – Τραγικό τέλος για το ζώο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το ζώο εντοπίστηκε από οδηγούς που διέρχονταν από αγροτική περιοχή, αλλά οι αρχές δεν μπόρεσαν να το σώσουν εγκαίρως.