E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε

Δημοσίευση 31/7/2020 | 14:45

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Νο.6 τενίστας στον κόσμο, καλεσμένος στο podcast Behind The Racquet του συναθλητή του Νόα Ρούμπιν, παραδέχθηκε για άλλη μια φορά ότι ήταν πάντα ένα εσωστρεφές παιδί, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι παίζει τένις για να αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να σημειώσει επιτυχίες.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κορυφαίου Έλληνα τενίστα

«Το 2018 μπήκα στους πρώτους 15 της παγκόσμιας κατάταξης και ήμουν seeded στα Grand Slams. Τότε συνειδητοποίησα τι δυνατότητες είχα. Στην αρχή, απλά ταξίδευα με τον πατέρα μου. Τώρα ταξιδεύω με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τα τρία αδέρφια μου. Είμαι η κύρια πηγή εισοδήματος για την οικογένεια.

Έχω κάποια χόμπι που με ενδιαφέρουν στις διάφορες πτυχές της ζωής μου. Αυτές οι δραστηριότητες με κρατάνε δημιουργικό και αντικατοπτρίζονται στο παιχνίδι μου. Μερικές φορές, κάνω δημοσιεύσεις στα social media που δεν τις καταλαβαίνουν πολλοί άνθρωποι. Αυτές οι δημοσιεύσεις εκφράζουν την εσωτερική μου δημιουργικότητα. Φέρνω στη ζωή την ανατροπή του Στέφανου. Μου αρέσει να φιλοσοφώ, προέρχομαι από μια χώρα με μεγάλη ιστορία στη φιλοσοφία και δεν ξέρω αν ήμουν ο Πυθαγόρας ή ο Σωκράτης στην προηγούμενη ζωή μου, αλλά δε θα με πείραζε να μην είμαι και κανείς από αυτούς.

Υπήρξε μια εποχή που δεν τα πήγαινα καλά. Άρχισα να παίζω στα Futures και αμφέβαλλα για τον εαυτό μου. Δεν ήμουν σίγουρος αν ήμουν αρκετά καλός για να παίξω επαγγελματικά. Η χώρα μου βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ολόκληρος ο πληθυσμός υπέφερε. Τα αδέλφια του πατέρα μου ήταν άνεργα και δεν μπορούσαν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Οι άνθρωποι με αντιμετώπισαν σαν να ήμουν αυτός που κυβερνούσε τη χώρα και νόμιζαν ότι ήμουν μέρος του προβλήματος.

Ένιωσα απομονωμένος. Δεν ήμουν σπίτι για να ξέρω τι συμβαίνει, επειδή ταξίδευα. Χρειαζόμουν υποστήριξη. Ο mental coach μου μοιράστηκε τη σοφία του και μου έδωσε έμπνευση. Τότε είπα στον εαυτό μου πως είχα αφιερώσει όλη μου τη ζωή στο τένις και δε γινόταν να τα παρατήσω. ‘Πρέπει να συνεχίσεις’. Παίζω τένις για να αποδείξω πως η χώρα μου έχει μια σπουδαία ιστορία και μπορεί να σημειώσει επιτυχίες. Το τένις είναι ένα πολύ εσωστρεφές άθλημα και αντιμετωπίζουμε τα πάντα μόνοι μας. Έχουμε μια ομάδα που μας ακολουθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος μου. Όλα τα ταξίδια και οι αγώνες προκαλούν πολύ άγχος και μεγάλωσα πολύ μοναχικά.

Ήμουν εσωστρεφές παιδί, χωρίς πολλούς φίλους. Όταν άρχισα να παίζω στο tour, σκέφτηκα πως θα έκανα φιλίες, αλλά έγινε το αντίθετο. Οι περισσότεροι παίκτες είναι κλεισμένοι στους εαυτούς τους. Αισθάνομαι πως δεν θέλουν να κάνουν φιλίες, γιατί τότε κάποιος θα μάθει τα μυστικά τους και τα αδύναμα σημεία τους. Υποθέτω πως αντιμετωπίζουν με υπερβολική σοβαρότητα το όλο θέμα. Οι φίλοι θα κάνουν τα ταξίδια αυτά λιγότερο μοναχικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «τρελό» μυστικό πίσω από 3 πρώην του Tom Cruise – Tι σημαίνει ο αριθμός 33 που τους συνδέει

Celebrity Stories 01.03.2026
Τυχαίο ή κάτι πολύ πιο σκοτεινό; Οι τρεις πρώην του Τομ Κρουζ είχαν όλες κάτι κοινό - κι αυτό έχει τρελάνει το ίντερνετ

Η Debra Winger έκανε το ’80s Χόλιγουντ να παραμιλά

Celebrity Stories 01.03.2026
Δύο ταινίες, μια καριέρα-θρύλος

Ναταλία Γερμανού για Γιώργο Λιάγκα: «Εγώ δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ μια τέτοια κατάσταση»

TV Buzz Χτες
«Ακροβατούσε σε ένα πάρα πολύ λεπτό σχοινί, ήξερε πού να σταματήσει»

Το άγριο... πέσιμο του Γιόκιτς στον Ντορτ και το κάλεσμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Σέρβο σούπερ σταρ

Social Χτες
Ο Σέρβος έγινε έξω φρενών με τους αντιπάλους του και αυτό τράβηξε την προσοχή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος του ζήτησε να έρθει στον Παναθηναϊκό

Τζιμ Κάρεϊ: Απρόσμενα μη αναγνωρίσιμος, σχολιάζουν για την ανανεωμένη εικόνα του

Social Χτες
Η εμφάνιση του 64χρονου διάσημου πρωταγωνιστή στην 51η τελετή απονομής των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ σχολιάστηκε έντονα

Δήμητρα Ματσούκα: Τυλιγμένη με την πετσέτα της στο Παρίσι, δείτε βίντεο

Social Χτες
Η ηθοποιός ταξίδεψε στην «Πόλη του Φωτός» με τον Δημήτρη Σαμόλη

Η Φαίη Σκορδά παντρεύεται τον αρχιτέκτονα της καρδιάς της μετά από πέντε χρόνια σχέσης

Tabloid Χτες
Ο πολιτικός γάμος θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο

Διάσημοι που είναι πολύ πιο κοντοί απ’ όσο νομίζεις – Η πιο μικροκαμωμένη σταρ μόλις 1,42 μ.

Celebrity Stories Χτες
Από την pop σκηνή μέχρι το Hollywood οι πιο petite διασημότητες

Το ποστ του πρώην, Justin Bieber, την ώρα που η Selena παντρευόταν και η απουσία του πατέρα της

Tabloid Χτες
Το αινιγματικό ποστ του Justin Bieber και το παρασκήνιο πίσω από την απουσία του πατέρα της Selena Gomez από τον γάμο

Gio Kay: «Σε δύο χρόνια θα πάω για Ευρωβουλευτής»

Tabloid Προχτές
Ο Gio Kay απαντά στις φήμες που τον θέλουν να κάνει κόμμα λέγοντας ότι ετοιμάζει κίνημα με το όνομα «Generation Hellas».