E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έχασε το δαχτυλίδι της στις ΗΠΑ και βρέθηκε μετά από 47 χρόνια σε δάσος της Φινλανδίας

Το πώς βρέθηκε εκεί το δαχτυλίδι, αποτελεί ένα τεράστιο μυστήριο

Δημοσίευση 17/2/2020 | 18:27

Έχασε το δαχτυλίδι της στις ΗΠΑ και βρέθηκε μετά από 47 χρόνια σε δάσος της Φινλανδίας

Ένα αναμνηστικό δαχτυλίδι αποφοίτησης, που είχε χαθεί στο Πόρτλαντ το 1973, βρέθηκε σε δάσος στη Φινλανδία, έπειτα από 47 χρόνια.   

Η Ντέμπρα ΜακΚένα είχε ξεχάσει πια το δαχτυλίδι που είχε χάσει, όταν το εντόπισε ένας Φινλανδός, θαμμένο μέσα σε πάρκο με δάσος. Το δαχτυλίδι ανήκε στον σύζυγο της 63χρονης Αμερικανίδας, Σον. Οι δυο τους έβγαιναν μαζί από τα σχολικά χρόνια τους και ήταν παντρεμένοι για 40 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του το 2017.   

Προτού φύγει για το κολέγιο, ο Σον της είχε χαρίσει το δαχτυλίδι αποφοίτησής του από το λύκειο. Όμως, εκείνη το ξέχασε σε ένα μαγαζί. Η ΜακΚένα δάκρυσε από συγκίνηση την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ξαναπήρε στα χέρια της το δαχτυλίδι, έπειτα από 47 χρόνια.   

Τον προηγούμενο μήνα η φιλανδική εφημερίδα Ilta-Sanomat είχε γράψει για τον Μάρκο Σααρίνεν που βρήκε ένα δαχτυλίδι, χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων στην Κααρίνα, μια μικρή πόλη στη νοτιοδυτική Φινλανδία. Αρχικά χάρηκε, επειδή συνήθως βρίσκει καπάκια από μπουκάλια, ή άλλα σκουπίδια.       

Όμως, μόλις το κοίταξε καλύτερα, είδε ότι πάνω στο δαχτυλίδι ήταν χαραγμένο το όνομα ενός σχολείου. Ο Σααρίνεν αποφάσισε λοιπόν να κάνει μια καλή πράξη και να βρει τον ιδιοκτήτη του δαχτυλιδιού. Επικοινώνησε με τον σύλλογο των αποφοίτων και έμαθε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης, αφού στο δαχτυλίδι ήταν χαραγμένη η ημερομηνία αποφοίτησης (1973) και τα αρχικά του Σον ΜακΚένα. Έτσι, το έστειλε ταχυδρομικά.   

«Είναι πολύ συγκινητικό ότι σε αυτόν τον κόσμο της αρνητικότητας υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι που κάνουν μια προσπάθεια. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον κόσμο και χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους», είπε η συγκινημένη Ντέμπρα ΜακΚένα, σύμφωνα με την Bangor Daily News.   

Όσο το πώς βρέθηκε στη Φινλανδία το δαχτυλίδι, αποτελεί ένα μυστήριο. Ο Σον ΜακΚένα είχε εργαστεί για ένα διάστημα στη χώρα, αλλά πολύ μακριά από την πόλη Κααρίνα. Και επιπλέον, είχε πάει στη Φινλανδία δύο δεκαετίες μετά την απώλεια του δαχτυλιδιού. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Βαρδής: «Είναι καιρός να μάθουν ποια είναι...» – Η προειδοποίηση προς συναδέλφους του

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Σε μια διαφορετική ανάρτηση προχώρησε ο Γιάννης Βαρδής θέλοντας να προειδοποιήσει τους συναδέλφους του να είναι προσεκτικοί.

Μικρο Σπίτι στο Λιβάδι: Πού βρίσκεται σήμερα η «Λόρα», η Melissa Gilbert

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η ηθοποιος αποδεικνύει ότι τα γκρίζα μαλλιά δεν χρειάζονται κοντό κούρεμα

Κέισι Μίζιου: Στο νοσοκομείο το πρώην μοντέλο του GNTM

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ανησυχία προκάλεσε μια ανάρτηση της Κέισι Μίζιου, η οποία αποκάλυψε μέσα από τα social media πως τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκε...

YFSF – Η Μαριλού Κατσαφάδου «λύγισε» τους πάντες με την αφιέρωση στη μητέρα της

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Αξίζει να σημειωθεί, πως στον ημιτελικό του YFSF έδωσε το παρών και ο πατέρας της ηθοποιού

Αιμιλία Καναρέλη: Η συγκινητική ιστορία της τραγουδίστριας που γεννήθηκε χωρίς στόμα, μύτη και υπερώα

E-Daily 3.Left Χτες
Με διπλή σχιστία από τη γέννησή της, η Αιμιλία Καναρέλη έχει περάσει από 17 χειρουργικές επεμβάσεις για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα

Ελένη Μενεγάκη: Οικογενειακή απόδραση με Παντζόπουλο και κόρη τους στο εξωτερικό

E-Daily 3.Left Χτες
Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ελένη Μενεγάκη μοιράστηκε στιγμές από την οικογενειακή της απόδραση στο εξωτερικό.

Αθηνά Οικονομάκου ‑ Μπρούνο Τσερέλα: Η εκκωφαντική απουσία από τον γάμο και η ηχηρή σιωπή στα social media

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα το Σάββατο 27 Ιουνίου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια ονειρική τελετή στην Πάρο.

Δάκρυα συγκίνησης στην ανταλλαγή όρκων της Αθηνάς Οικονομάκου με τον Μπρούνο Τσερέλα

E-Daily 3.Left Χτες
Σε μαγευτικό σκηνικό στην Πάρο πραγματοποιείται η γαμήλια τελετή της Αθηνάς Οικονομάκου και του Μπρούνο Τσερέλα, σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής τους

Την ερωτεύτηκαν όλοι – αλλά δεν έμεινε με κανέναν: Ποιοι λύγισαν μπροστά στο βλέμμα της Brigitte Bardot;

Celebrity Stories Χτες
Τόσο θρυλική όσο και η κινηματογραφική της καριέρα

Φαίη Σκορδά: Οι πρώτες καλοκαιρινές βουτιές στην Αντίπαρο με τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Φαίη Σκορδά μπήκε σε mood διακοπών, αμέσως μετά το οριστικό τέλος του Buongiorno, απολαμβάνοντας τις πρώτες της καλοκαιρινές στιγμές

Ιωάννα Τούνη: Εντυπωσιάζει με νέες φωτογραφίες από το Μπαλί

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Ιωάννα Τούνη συνεχίζει να απολαμβάνει τις ημέρες της στο εξωτικό Μπαλί, όπου βρίσκεται μαζί με τις στενές της φίλες για επαγγελματικούς...