E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έχασε το δαχτυλίδι της στις ΗΠΑ και βρέθηκε μετά από 47 χρόνια σε δάσος της Φινλανδίας

Το πώς βρέθηκε εκεί το δαχτυλίδι, αποτελεί ένα τεράστιο μυστήριο

Δημοσίευση 17/2/2020 | 18:27

Έχασε το δαχτυλίδι της στις ΗΠΑ και βρέθηκε μετά από 47 χρόνια σε δάσος της Φινλανδίας

Ένα αναμνηστικό δαχτυλίδι αποφοίτησης, που είχε χαθεί στο Πόρτλαντ το 1973, βρέθηκε σε δάσος στη Φινλανδία, έπειτα από 47 χρόνια.   

Η Ντέμπρα ΜακΚένα είχε ξεχάσει πια το δαχτυλίδι που είχε χάσει, όταν το εντόπισε ένας Φινλανδός, θαμμένο μέσα σε πάρκο με δάσος. Το δαχτυλίδι ανήκε στον σύζυγο της 63χρονης Αμερικανίδας, Σον. Οι δυο τους έβγαιναν μαζί από τα σχολικά χρόνια τους και ήταν παντρεμένοι για 40 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του το 2017.   

Προτού φύγει για το κολέγιο, ο Σον της είχε χαρίσει το δαχτυλίδι αποφοίτησής του από το λύκειο. Όμως, εκείνη το ξέχασε σε ένα μαγαζί. Η ΜακΚένα δάκρυσε από συγκίνηση την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ξαναπήρε στα χέρια της το δαχτυλίδι, έπειτα από 47 χρόνια.   

Τον προηγούμενο μήνα η φιλανδική εφημερίδα Ilta-Sanomat είχε γράψει για τον Μάρκο Σααρίνεν που βρήκε ένα δαχτυλίδι, χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων στην Κααρίνα, μια μικρή πόλη στη νοτιοδυτική Φινλανδία. Αρχικά χάρηκε, επειδή συνήθως βρίσκει καπάκια από μπουκάλια, ή άλλα σκουπίδια.       

Όμως, μόλις το κοίταξε καλύτερα, είδε ότι πάνω στο δαχτυλίδι ήταν χαραγμένο το όνομα ενός σχολείου. Ο Σααρίνεν αποφάσισε λοιπόν να κάνει μια καλή πράξη και να βρει τον ιδιοκτήτη του δαχτυλιδιού. Επικοινώνησε με τον σύλλογο των αποφοίτων και έμαθε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης, αφού στο δαχτυλίδι ήταν χαραγμένη η ημερομηνία αποφοίτησης (1973) και τα αρχικά του Σον ΜακΚένα. Έτσι, το έστειλε ταχυδρομικά.   

«Είναι πολύ συγκινητικό ότι σε αυτόν τον κόσμο της αρνητικότητας υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι που κάνουν μια προσπάθεια. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον κόσμο και χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους», είπε η συγκινημένη Ντέμπρα ΜακΚένα, σύμφωνα με την Bangor Daily News.   

Όσο το πώς βρέθηκε στη Φινλανδία το δαχτυλίδι, αποτελεί ένα μυστήριο. Ο Σον ΜακΚένα είχε εργαστεί για ένα διάστημα στη χώρα, αλλά πολύ μακριά από την πόλη Κααρίνα. Και επιπλέον, είχε πάει στη Φινλανδία δύο δεκαετίες μετά την απώλεια του δαχτυλιδιού. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλα στην ομάδα μας: Digital Content Editor ‑ Weekends (Part time, remote)

E-Daily 1.Hero 26.04.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

Έλα στην ομάδα μας: Digital Content Editor

E-Daily 3.Left 26.04.2026
Full time στην Αθήνα, Hybrid

Το ζευγάρι που έχει βγάλει μια περιουσία από τα σκουπίδια

E-Daily 3.Left 26.04.2026
Σκέψου το καλά πριν πετάξεις κάτι...

Cher: Το δικαστήριο απέρριψε ξανά αίτημά της για να αναλάβει την προσωρινή κηδεμονία του γιου της

E-Daily 3.Left Χτες
Η δικαστής έκρινε ότι δεν υπήρχε «επείγουσα ανάγκη»

Γκουντάρας – Κάκκαβα για το τέλος του ΕδώTV: «Πληγωθήκαμε, το θεωρήσαμε αδικία, δεν τηρήθηκαν οι όροι που είχαμε συμφωνήσει»

E-Daily 3.Left Χτες
Το ζευγάρι μίλησε για τη δυσάρεστη αυτή επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του σταθμού

Η Κατερίνα Λιόλιου αποκάλυψε πότε έγινε επιτυχία το τραγούδι «Λογαριασμός»: Μεταξύ μας να λέμε αλήθειες

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια ανέφερε πως όλα άλλαξαν μετά από μία συγκεκριμένη συναυλία

Η Μαριέττα Χρουσαλά κολύμπησε με λευκούς καρχαρίες

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρώην παρουσιάστρια είχε ζήσει την ίδια εμπειρία πριν από 16 χρόνια και ανυπομονούσε να τη ζήσει ξανά

Η Σαρλίζ Θερόν σκαρφάλωσε σε κτίριο στην Times Square, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός ανέβηκε σε διαφημιστική πινακίδα για την προώθηση της νέας ταινίας της «Apex» φορώντας ειδικό εξοπλισμό

Η Kesha πόζαρε χωρίς μαγιό σε παραλία

E-Daily 3.Left Χτες
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γης η τραγουδίστρια ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες χωρίς μαγιό

«Φωτιά» η Ριάνα: Οι νέες φωτογραφίες που προκαλούν φρενίτιδα στα social media

E-Daily 3.Left Προχτές
Οι εικόνες έγιναν αμέσως «viral», με τους followers της να αποθεώνουν την εμφάνισή της στα σχόλια, γράφοντας πως είναι «πιο καυτή από ποτέ»

Φειδίας Παναγιώτου: Από Ευρωβουλευτής… χορευτής

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο Φειδίας Παναγιώτου και η αγαπημένη του Στυλιάνα Αβερκίου πρόκειται σύντομα να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, επισφραγίζοντας την αγάπη τους κατ’ αυτόν τον τρόπο

Μαρία Κορινθίου – Γιώργος Καραθανάσης: Ένας χρόνος έρωτα και το δώρο που της έκανε

E-Daily 3.Left Προχτές
Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα είναι η 24η Απριλίου για τη Μαρία Κορινθίου και τον Γιώργο Καραθανάση, καθώς το ζευγάρι συμπληρώνει έναν χρόνο σχέσης!