E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Η μάχη με την κατάθλιψη και πως κατάφερε να ξεφύγει

Τι εξομολογήθηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου

Δημοσίευση 19/11/2019 | 08:55

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Η μάχη με την κατάθλιψη και πως κατάφερε να ξεφύγει

Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς στο “Ενώπιος Ενωπίω” και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε για τη μάχη του με την κατάθλιψη, αλλά και πώς κατάφερε να ξεφύγει με τη βοήθεια ειδικών και φαρμακευτικής αγωγής.

«Δεν έφτασα στα όρια της κατάθλιψης, έπαθα κατάθλιψη. Όπως θα όφειλα να κάνω, ζήτησα τη γνώμη ειδικών και πήρα φαρμακευτική αγωγή, και όπως προτρέπω και τους ανθρώπους να το κάνουν. Στην Ελλάδα υπάρχει μια σειρά από ταμπού, μεταξύ των οποίων ένα πολύ χοντρό ταμπού για την ψυχική υγεία, το οποίο οδηγεί πολύ συχνά να ακούμε ιστορίες ότι 17χρονα παιδιά τον καιρό των πανελληνίων εξετάσεων να πηδάνε από μπαλκόνια επειδή δεν αντέχουν την πίεση. Για μένα τότε ήταν πολλές ήττες, η μία πάνω στην άλλη.

Είναι πολύ εύκολο, ακόμα κι αν δεν έχεις ενδογενή κατάθλιψη, προβλήματα δηλαδή της βιοχημείας σου, είναι πολύ εύκολο για έναν άνθρωπο και αυτό συνέβη κατά κόρον την περίοδο της κρίσης, όλη αυτή την περίοδο, με δυο-τρία απανωτά χτυπήματα να βγει εκτός κέντρου βάρους και να σωριαστεί. Ο Γιούγκερμαν ήταν από τα μικρά, δεν είναι, βέβαια, ευχάριστο στο πρόσωπό σου να καθρεφτίζεται ένα ολόκληρο πράγμα που δεν πετυχαίνει. Μαζί ήταν επίσης το θέατρο Χώρα και τα προβλήματα που υπήρχαν, μαζί ήταν ο χωρισμός μου, ήταν μια σειρά από μικρούς θανάτους.

Αυτό, λοιπόν, με έριξε. Αναζήτησα τη βοήθεια ειδικού, ως όφειλα να κάνω και τη χημική θεραπεία, τα χάπια. Αποφάσισα ότι πρέπει να μιλάω γι’ αυτό, ακριβώς γιατί στην Ελλάδα έχουμε αυτό το ταμπού. Αισθανόμαστε ότι η ψυχική υγεία είναι κάτι για το οποίο δεν πρέπει να μιλάμε και δεν καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε την επίσκεψη σε ειδικό. Και η φαρμακευτική αγωγή χρησιμεύει με τον ίδιο τρόπο που θα χρησίμευε το αν έχεις πονοκέφαλο να πάρεις μια ασπιρίνη ή αν έχεις διαβήτη να πάρεις ινσουλίνη.

Και είναι κρίμα να αφήνουμε τα προβλήματα της ψυχής, που στην πραγματικότητα είναι του εγκεφάλου, να μην τα αντιμετωπίζουμε σαν προβλήματα του σώματος συνολικά και να τα υποτιμούμε γιατί μπορεί να καταστρέψουμε τη ζωή μας», είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσούλα Διαβάτη: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία της

Tabloid 09.12.2025
«Στο σπίτι είναι, τα πόδια της δεν την κρατάνε»

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: O λόγος που καλύπτει πάντα το πρόσωπό του σε δημόσιους χώρους

Tabloid 09.12.2025
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο εξήγησε γιατί προτιμά να παραμένει ανώνυμος όταν βρίσκεται σε δημόσιους χώρους σε συνέντευξή του στο περιοδικό TIME

Έξαλλος ο Βαλάντης με τους μουσικούς του ‑ Έφτυσε στη σκηνή

Tabloid 09.12.2025
Αμήχανοι παρακολούθησαν οι θαμώνες την «έκρηξη» του τραγουδιστή

Σάλος στη Γαλλία για το «βρωμιάρες σκύλες» της Μπριζίτ Μακρόν κατά ακτιβιστριών

Social 09.12.2025
Οι γυναίκες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος το 2021 είχε κατηγορηθεί για βιασμό

Britney Spears: Τρόμαξε με νέο βίντεο στο οποίο βγάζει το μπικίνι της.

Social 09.12.2025
H «Πριγκίπισσας της Ποπ» συμπεριφέρεται παράξενα και έχει θορυβήσει τους θαυμαστές της

«Καταστροφή για τις γυναίκες!» – Η σκληρή προειδοποίηση της Kate Winslet για τη νέα μανία στο Hollywood

Tabloid 09.12.2025
«Τα social media μάς καταστρέφουν – κανείς δεν βλέπει τον πραγματικό κόσμο»

Stranger Things: Το ζευγάρι της σειράς που είναι 10 χρόνια μαζί

Tabloid 09.12.2025
Natalia Dyer - Charlie Heaton - Μια σχέση που αντέχει στον χρόνο επειδή είναι χτισμένη με αληθινά υλικά

Μαθητής έκανε χειρονομίες μπροστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ και ο Κούτρας εκνευρίστηκε

TV Buzz Χτες
Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης, όταν το δημοσιογραφικό συνεργείο βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο του σχολείου

Αννα Κανδαράκη: Η αποκάλυψη για την μάχη με τον καρκίvo

Tabloid Χτες
Όσα ανέφερε η κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια στο βίντεο που δημοσίευσε