E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εταιρία έδινε έξτρα χρήματα στις γυναίκες που φορούσαν κοντές φούστες στη δουλειά 

Χρήματα σε μετρητά πέρα από τον κανονικό μισθό

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 21/10/2019 | 00:20

Εταιρία έδινε έξτρα χρήματα στις γυναίκες που φορούσαν κοντές φούστες στη δουλειά 
Tatiana Neves από το Pixabay

Μια ρωσική εταιρεία προσέφερε στις γυναίκες υπαλλήλους της έξτρα χρήματα σε μετρητά για να φορούν κοντές φούστες ή φορέματα κατά την διάρκεια της δουλειάς τους. 

Η Tatprof δημιούργησε το λεγόμενο "μαραθώνιο θηλυκότητας" όπου καλούσε το γυναικείο προσωπικό να φοράει φορέματα ή φούστες πάνω από το γόνατα και συγκεκριμένα  "όχι μακρύτερα από πέντε εκατοστά από το γόνατο".  Το αντίτιμο για κάθε εργαζόμενη που έπαιρνε μέρος ήταν 100 ρούβλια σε μετρητά πέρα από τον κανονικό μισθό.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με τους χρήστες να μιλάνε για "φρικτή μεταχείριση των γυναικών". Μάλιστα η φημισμένη φεμινίστρια δημοσιογράφος Zalina Marshenkulova αποκάλεσε την πρωτοβουλία της Tatprof "ως πρωτοβουλία από τον Μεσαίωνα" .

Σε απάντηση εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι "ελπίζαμε ότι η καμπάνια μας θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση των γυναικών μας, επιτρέποντάς τους να δείξουν τη θηλυκότητα τους και τη γοητεία τους".

Οι χρήστες του Twitter στη Ρωσία δεν εντυπωσιάστηκαν και τα αρνητικά σχόλια έπεσαν βροχή. Μάλιστα ένα από αυτά που έχει και τα περισσότερα retweets λέει "Ένα μπόνους 100 ρούβλιων για γυναίκες που θα έρθουν (στην δουλειά) με κοντές φούστες και μακιγιάζ για να ... φωτίσουν την ημέρα μιας ομάδας που κυριαρχείται από άνδρες".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Brooklyn Beckham μπλόκαρε τους γονείς του στο Instagram: Τι συνέβη (πάλι)

Tabloid 30.12.2025
Η ιστορία πίσω από την ένταση στην οικογένεια

Μια Gen Z πριγκίπισσα: Ποια είναι η Πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας

Celebrity Stories 30.12.2025
Ένα σύγχρονο βασιλικό πρότυπο

Μπριζίτ Μπαρντό: Τι θα γίνει με την περιουσία της ‑ Πού θα ταφεί

Tabloid Χτες
Παρά τη διαχρονική της φήμη, η οικονομική της κατάσταση δεν αποτυπώνει μια «κολοσσιαία» περιουσία, καθώς η ίδια απέρριψε πολλές προσοδοφόρες προτάσεις μετά την αποχώρησή της από τον κινηματογράφο

Κηδεία Σύλβας Ακρίτα: Βαθιά θλίψη στην κηδεία της ‑ Ο Κώστας και ο Παύλος Αρζόγλου στο πλευρό της Έλενας Ακρίτα

Tabloid Χτες
Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία της μητέρας της Έλενας Ακρίτα

«Δεν κατέθεσε κανένα ποσό στον τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1», είπε ο Λιάγκας για τον Μαζωνάκη

TV Buzz Χτες
«Για να αποκατασταθεί η αλήθεια», πρόσθεσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Καινούργιου σε Συνατσάκη: «Γιατί το κάνεις τώρα που διανύω τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου;»

TV Buzz Χτες
Την δική της απάντηση θέλησε να δώσει η Κατερίνα Καινούργιου