E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρας έκανε αγωγή στην Apple ‑ Την κατηγορεί πως το iPhone τον έκανε... gay

«Τώρα έχω έναν σύντροφο και δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω στους γονείς μου».

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2019 | 20:05

Ανδρας έκανε αγωγή στην Apple ‑ Την κατηγορεί πως το iPhone τον έκανε... gay

Ένας Ρώσος κατηγορεί την Apple επειδή, όπως υποστηρίζει έγινε ομοφυλόφιλος εξαιτίας μιας εφαρμογής του iPhone. Υποστηρίζει μάλιστα πως υπέστη ηθική βλάβη και ζητά 1 εκατ. ρούβλια (κάτι παραπάνω από 14.000 ευρώ) σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής που έχει καταθέσει και την οποία έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως η ομοφυλοφιλία στην Ρωσία έπαψε να συνιστά ποινικό αδίκημα μόλις το 1993, αλλά οι αντι-ομοφυλοφιλικές προκαταλήψεις εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες. Το 2013, η Ρωσία ψήφισε νομοθεσία που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» δηλαδή την «προώθηση ενός μη παραδοσιακού τρόπου ζωής σε ανηλίκους» αλλά στην πραγματικότητα απαγορεύει τον LGBT ακτιβισμό.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου και στο κείμενο αυτής ο ενάγων υποστηρίζει πως του πραδόθηκε ένα κρυπτονόμισμα με την ονομασία «GayCoin» μέσω μιας εφαρμογής για smartphone αντί του Bitcoin που είχε παραγγείλει. Σύμφωνα με την καταγγελία του Ρώσου, to GayCoin έφτασε μαζί με ένα μήνυμα που έλεγε: «Μην κρίνεις πριν το δοκιμάσεις».

«Ειλικρινά το σκέφτηκα: πως μπορώ να κρίνω κάτι χωρίς να το έχω δοκιμάσει; Αποφάσισε να δοκιμάσω να κάνω σχέσεις με το ίδιο φύλο» αναφέρει στην αγωγή του, όπως γράφει το BBC.

«Τώρα έχω έναν σύντροφο και δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω στους γονείς μου» και προσθέτει: «ζωή του έχει αλλάξει προς το χειρότερο» και «ποτέ δεν θα ξαναγίνει κανονική».

Όπως υποστηρίζει η Apple τον «έσπρωξε» στην ομοφυλοφυλία «μέσω της χειραγώγησης» και καταλήγει πως οι αλλεγές που έγιναν στη ζωή του του προκάλεσαν «ηθική και ψυχική βλάβη». Η υπόθεση θα εξεταστεί από το δικαστήριο στις 17 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ