E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αεροπλάνο έπαθε βλάβη και ζητήθηκε από τους επιβάτες να πληρώσουν για τις επισκευές

Η εταιρεία επέστρεψε στους επιβάτες τα χρήματα

Δημοσίευση 23/11/2018 | 20:49

Αεροπλάνο έπαθε βλάβη και ζητήθηκε από τους επιβάτες να πληρώσουν για τις επισκευές

Μια περίεργη κατάσταση βίωσαν στις 12 Νοεμβρίου οι 249 επιβάτες της πτήσης LO92 της LOT Polish Airlines από Πεκίνο για Βαρσοβία.

Το Boeing 787 Dreamliner στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα στα υδραυλικά και ήταν επιβεβλημένη η αντικατάσταση μιας αντλίας. Υπήρχε όμως ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο μηχανικός που θα αναλάμβανε να επισκευάσει τη βλάβη δεχόταν μόνο μετρητά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πληρωμής μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Έτσι λοιπόν εκπρόσωπος της LOT ζήτησε από τους επιβάτες να προσφέρουν τον οβολό τους για να μπορούν να γίνουν οι επισκευές και η πτήση να αναχωρήσει. Όπερ και έγινε με τέσσερις επιβάτες να συγκεντρώνουν συνολικά 360 δολάρια και να προσφέρουν για την πληρωμή του μηχανικού.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι οι επιβάτες γλίτωσαν την ταλαιπωρία καθώς χρειάστηκε να περιμένουν 10 ολόκληρες ώρες μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο αεροσκάφους και η πτήση να πραγματοποιηθεί.

«Βρισκόμαστε στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι οι συναλλαγές εδώ γίνονται με μετρητά κάτω από το τραπέζι με τον μηχανικό να στέκεται δίπλα στο αεροπλάνο. Απίστευτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιβάτης της πτήσης, Daniel Golebiowski.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορικής εταιρείας Adrian Kubicki μιλώντας στους επιβάτες της πτήσης είπε: «Ξέρω πως αντιμετωπίσατε μια ασυνήθιστη κατάσταση σήμερα για την οποία θα ήθελα να απολογηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, προέκυψε ένα πρόβλημα με έναν υπάλληλο της αποθήκης στο Πεκίνο που απέρριψε όλες τις μεθόδους πληρωμής ζητώντας μόνο μετρητά. Δεν είχε δικαίωμα να το κάνει γιατί οι διακανονισμοί γίνονται χωρίς μετρητά. Όπως και να χει είμαι ευγνώμων γι' αυτόν και για το γεγονός ότι η πτήση επέστρεψε ασφαλής στη Βαρσοβία».

Η εταιρεία επέστρεψε στους επιβάτες τα χρήματα που τσόνταραν για να πληρωθεί ο μηχανικός πριν καν αποβιβαστούν από αεροσκάφος, ενώ τους έδωσε και δωρεάν εισιτήρια. Όσο για τον υπάλληλο που προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση, θα έρθει αντιμέτωπος με πειθαρχικές κυρώσεις.

«O εκπρόσωπος της LOT θα έπρεπε να έχει μαζί του πιστωτική κάρτα και μετρητά», είπε ο Kubicki για να προσθέσει: «Η εταιρεία τους παρέχει κονδύλια για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. Δεν υπάρχει καμία περίσταση που να δικαιολογεί να ζητήσεις χρήματα από τους επιβάτες». Η LOT, στο μεταξύ, ενημέρωσε ότι ο εκπρόσωπός της έδρασε αυτοβούλως χωρίς να επικοινωνήσει και να συμβουλευτεί κάποιον υπεύθυνο από την εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα star του μπάσκετ που δεν μάσησε τα λόγια της ‑ Τι είπε και βρήκε το μπελά της

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Η κορυφαία επιλογή του draft βρίσκει ρυθμό… και ανοίγει συζητήσεις

Richard Gere εναντίον Stallone, Stallone εναντίον Schwarzenegger – Τα σκάνδαλα που έγιναν viral πριν το Instagram

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Από πάρτι του Elton John μέχρι Golden Globes, οι μεγαλύτερες αντιπαλότητες του Hollywood αποκαλύπτονται

Ναταλία Γερμανού: Έχω κουραστεί να με ρωτάνε τι με τραβούσε στους νεότερους άντρες

E-Daily 3.Left Χτες
Η ευγένεια και το γλυκό βλέμμα θα με σκλαβώσουν σε έναν άντρα, σχολίασε η παρουσιάστρια

Η Μπάρμπαρα Πάλβιν και ο Ντίλαν Σπράους περιμένουν το πρώτο τους παιδί

E-Daily 3.Left Χτες
Η 32χρονη επιβεβαίωσε την είδηση περπατώντας στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών, δείχνοντας τη φουσκωμένη της κοιλιά, ενώ δίπλα της βρισκόταν ο σύζυγός της και ηθοποιός

Akylas για Eurovision 2026: «Φοβάμαι μήπως μια θέση εκτός της πρώτης απογοητεύσει τον κόσμο»

E-Daily 3.Left Χτες
Η πίεση των προγνωστικών και ο φόβος της ήττας

Eurovision 2026: «Πνίξε με» ‑ Αντιδράσεις με την συμμετοχή της Ρουμανίας περί «BDSM» αισθητικής

Tabloid Χτες
«Νιώθω ταυτόχρονα γοητευμένος και τρομαγμένος» - «Βροχή» τα σχόλια για την συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision

Σταύρος Φλώρος: Η πρώτη του φωτογραφία από το νοσοκομείο ‑ Με χαμόγελο στα χείλη ο 22χρονος

E-Daily 3.Left Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο παίκτης τραυματίστηκε σε θάλασσα του Αγίου Δομίνικου, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο ταχύπλοο την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο

Survivor: Το χαμόγελο του Σταύρου Φλώρου μέσα από το νοσοκομείο, φεύγει τις επόμενες ώρες για Αμερική

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 22χρονος παίκτης νοσηλεύεται μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, με πληροφορίες να κάνουν λόγο πως έχει υποστεί μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό πόδι

Milliyet: Η Ελλάδα προσπαθεί να οικειοποιηθεί το ζεϊμπέκικο

Παράξενα Χτες
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο χορός έχει τουρκικές ρίζες - «Η Ελλάδα αυτή τη φορά έβαλε στο μάτι και το ζεϊμπέκικο», γράφουν στα social media οι Τούρκοι

Eurovision 2026: Αλλάζουν τα στοιχήματα μετά τον Β’ ημιτελικό ‑ Ποια χώρα καλπάζει

E-Daily 3.Left Χτες
Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή;