E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αεροπλάνο έπαθε βλάβη και ζητήθηκε από τους επιβάτες να πληρώσουν για τις επισκευές

Η εταιρεία επέστρεψε στους επιβάτες τα χρήματα

Δημοσίευση 23/11/2018 | 20:49

Αεροπλάνο έπαθε βλάβη και ζητήθηκε από τους επιβάτες να πληρώσουν για τις επισκευές

Μια περίεργη κατάσταση βίωσαν στις 12 Νοεμβρίου οι 249 επιβάτες της πτήσης LO92 της LOT Polish Airlines από Πεκίνο για Βαρσοβία.

Το Boeing 787 Dreamliner στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα στα υδραυλικά και ήταν επιβεβλημένη η αντικατάσταση μιας αντλίας. Υπήρχε όμως ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο μηχανικός που θα αναλάμβανε να επισκευάσει τη βλάβη δεχόταν μόνο μετρητά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πληρωμής μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Έτσι λοιπόν εκπρόσωπος της LOT ζήτησε από τους επιβάτες να προσφέρουν τον οβολό τους για να μπορούν να γίνουν οι επισκευές και η πτήση να αναχωρήσει. Όπερ και έγινε με τέσσερις επιβάτες να συγκεντρώνουν συνολικά 360 δολάρια και να προσφέρουν για την πληρωμή του μηχανικού.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι οι επιβάτες γλίτωσαν την ταλαιπωρία καθώς χρειάστηκε να περιμένουν 10 ολόκληρες ώρες μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο αεροσκάφους και η πτήση να πραγματοποιηθεί.

«Βρισκόμαστε στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι οι συναλλαγές εδώ γίνονται με μετρητά κάτω από το τραπέζι με τον μηχανικό να στέκεται δίπλα στο αεροπλάνο. Απίστευτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιβάτης της πτήσης, Daniel Golebiowski.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορικής εταιρείας Adrian Kubicki μιλώντας στους επιβάτες της πτήσης είπε: «Ξέρω πως αντιμετωπίσατε μια ασυνήθιστη κατάσταση σήμερα για την οποία θα ήθελα να απολογηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, προέκυψε ένα πρόβλημα με έναν υπάλληλο της αποθήκης στο Πεκίνο που απέρριψε όλες τις μεθόδους πληρωμής ζητώντας μόνο μετρητά. Δεν είχε δικαίωμα να το κάνει γιατί οι διακανονισμοί γίνονται χωρίς μετρητά. Όπως και να χει είμαι ευγνώμων γι' αυτόν και για το γεγονός ότι η πτήση επέστρεψε ασφαλής στη Βαρσοβία».

Η εταιρεία επέστρεψε στους επιβάτες τα χρήματα που τσόνταραν για να πληρωθεί ο μηχανικός πριν καν αποβιβαστούν από αεροσκάφος, ενώ τους έδωσε και δωρεάν εισιτήρια. Όσο για τον υπάλληλο που προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση, θα έρθει αντιμέτωπος με πειθαρχικές κυρώσεις.

«O εκπρόσωπος της LOT θα έπρεπε να έχει μαζί του πιστωτική κάρτα και μετρητά», είπε ο Kubicki για να προσθέσει: «Η εταιρεία τους παρέχει κονδύλια για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. Δεν υπάρχει καμία περίσταση που να δικαιολογεί να ζητήσεις χρήματα από τους επιβάτες». Η LOT, στο μεταξύ, ενημέρωσε ότι ο εκπρόσωπός της έδρασε αυτοβούλως χωρίς να επικοινωνήσει και να συμβουλευτεί κάποιον υπεύθυνο από την εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χιουμοριστικό βίντεο της Ρένας Μόρφη, κάλεσε τους διαδικτυακούς της ακόλουθους να... βρουν πόσα μπότοξ έχει κάνει

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Η τραγουδίστρια φαίνεται να κάνει αστείες γκριμάτσες για να διαπιστωθεί, αν έχει παρέμβει στο πρόσωπό της

Survivor: Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το πρόωρο τέλος του

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Σταύρου Φλώρου και τον μερικό ακρωτηριασμό του ποδιού του

Αιμίλιος Χειλάκης: Το ρουσφέτι υγείας που ζήτησε απ’ τον Αδωνι Γεωργιάδη

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Για τον Αλέξη Τσίπρα, την Αριστερά αλλά και το ρουσφέτι μίλησαν το βράδυ της Τρίτης (19/5) ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα

Γιώργος Λιάγκας για το τηλεοπτικό του μέλλον: «Ακόμα κι αν σταματήσω που είναι πιθανό, δε θα βγω ποτέ να πω γιατί σταμάτησα»

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Στο τηλεοπτικό του μέλλον αναφέρθηκε ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια του «Πρωινού» του ΑΝΤ1

Ελεονώρα Μελέτη: Το τρυφερό βίντεο για την επέτειο της σχέσης της με τον Θοδωρή Μαροσούλη

Tabloid 20.05.2026
Με ένα τρυφερό βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γιόρτασε η Ελεονώρα Μελέτη την 9η επέτειο της σχέσης της με τον σύζυγό της, Θοδωρή Μαροσούλη

Κάιλι Μινόγκ: Διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο ‑ «Ευτυχώς τα κατάφερα»

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Σε νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, η 57χρονη δήλωσε ότι «τα κατάφερε ξανά» αναφερόμενη στη μάχη που είχε δώσει και το 2005 με τον καρκίνο του μαστού

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Βαρύ πένθος για τον ηθοποιό

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Το σπαρακτικό μήνυμα για τον θάνατο του πατέρα του

«Τελικά το δισκοπότηρο δεν ήταν από χρυσό»: Διαγωνιζόμενος στο Cash or Trash αποχώρησε δηλώνοντας θύμα απάτης

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Ο εκτιμητής εξήγησε στον παίκτη ότι το δισκοπότηρο που παρουσίασε δεν ήταν φτιαγμένο από χρυσό, ασήμι και πολύτιμες πέτρες

Ημίγυμνη στα 60 της η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, δίνει συμβουλές για τις καλύτερες φωτογραφίες με μαγιό

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Ξαπλωμένη ανάμεσα σε κίτρινα λουλούδια, η Χάρλεϊ φόρεσε ένα ίδιου χρώματος μονοκίνι

Lily Collins στη Μύκονο: Η συμπεριφορά ντίβας που έχει κάνει αίσθηση στο νησί

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Η πρωταγωνίστρια του «Emily in Paris» γυρίζει στη Μύκονο αλλά η στάση της απέναντι σε κατοίκους και συνεργάτες έχει γίνει το κεντρικό θέμα συζήτησης